Lucrul la înălțime impune echipamente de protecție precum hamurile anticădere!

[ad_1]

Lucrul la înălțime este una dintre activitățile care necesită o atenție sporită în ceea ce privește alegerea unor echipamente de protecție potrivite. Hamurile anticădere sunt esențiale pentru a împiedica producerea oricărui accident nedorit.

Indiferent dacă este vorba despre domeniul construcțiilor, despre agricultură sau diferite activități industriale, siguranța lucrătorilor reprezintă o prioritate. Ea este tratată ca atare de legile românești, iar magazinele de specialitate oferă produsele necesare pentru ca munca să se desfășoare în condiții de siguranță deplină.

Principalele prevederi legale referitoare la echipamente de protecție

Textul care prevede măsurile de siguranță necesare este Norma generală de protecție a muncii din 20.11.2002, parte a integrantă a Ordinului 508/2002. Ulterior, a fost completat printr-o nouă normă metodologică, cu nr. 319/2006.

Articolul 412 al textului legislativ are următoarele prevederi referitoare la echipamente de protectie necesare pentru persoanele care lucrează în astfel de condiții: „Dacă lucrul temporar la înălţime nu poate fi efectuat în condiţii de securitate şi în condiţii ergonomice adecvate, de pe o suprafaţă convenabilă, trebuie alese cele mai adecvate echipamente tehnice pentru a se asigura şi menţine condiţii de lucru nepericuloase. Trebuie acordată prioritate măsurilor de protecţie colectivă faţă de măsurile de protecţie individuală. Dimensionarea echipamentului tehnic trebuie adaptată naturii lucrării de executat, dificultăţilor previzibile şi să permită circulaţia fără pericol“.

Prevederile sunt completate de articolul 415, care prevede faptul că „dacă este necesar, trebuie prevăzută instalarea unor mijloace de protecţie împotriva căderilor. Aceste mijloace trebuie să aibă o structură şi o rezistenţă corespunzătoare, care să oprească sau să împiedice căderile de la înălţime şi să prevină, în limitele posibilului, producerea de leziuni angajaţilor. Mijloacele de protecţie colectivă împotriva căderilor nu trebuie să fie întrerupte decât în dreptul punctului de acces al unei scări mobile sau fixe“.

Există o secțiune separată dedicată tehnicilor de acces și de poziţionare cu ajutorul frânghiilor, care prevede condițiile ce trebuie îndeplinite de aceste echipamente de protecție. De o importanță deosebită sunt următoarele:

• sistemul trebuie să includă cel puţin două frânghii ancorate separat, una constituind mijlocul de acces, de coborâre şi de susţinere (frânghie de lucru) şi cealaltă mijlocul de asigurare (frânghie de securitate);

• angajaţii trebuie dotaţi cu o centură complexă corespunzătoare, să o utilizeze şi să fie legaţi prin această centură la frânghia de securitate;

• frânghia de lucru trebuie echipată cu un dispozitiv de coborâre şi urcare sigur şi să includă un sistem de autoblocare care să împiedice căderea utilizatorului în cazul în care acesta şi-ar pierde controlul mişcărilor. Frânghia de securitate trebuie echipată cu un dispozitiv mobil de oprire a căderii care să însoţească angajatul în timpul deplasării.

Alege un ham anticădere de cea mai bună calitate!

Oferta de echipamente de protecție pentru lucru la înălțime disponibile în magazinul online TotalClean.ro cuprinde un ham de siguranță cu două puncte de prindere anticădere, dorsal și sternal, disponibil într-o gamă variată de mărimi, de la S la L. Produsul este util în mai multe domenii de activitate, precum agricultură, silvicultură și pescuit, dar și construcții sau lucrări de întreținere și depozitare.

Profesioniștii îl utilizează cu succes pentru următoarele tipuri de deplasări: verticală pe un sistem permanent, lungă orizontală pe un plan orizontal, lungă verticală pe un plan înclinat, lungă orizontală pe un plan vertical, scurtă verticală pe un plan înclinat, verticală în spații închise, lungă cu posibilitate de acroșaj și decroșaj repetitive.

Cu astfel de echipamente de protecție, riscurile sunt reduse la un nivel minim, iar randamentul unui muncitor conștient că se află în siguranță va fi întotdeauna mai bun!

echipamente de protectie

[ad_2]

Source link

Recomandari

Util