Vinul și valorile nutritive pe care le are – ce este bine de știut?

[ad_1]

Care sunt valorile nutritive pe care un vin le poate aduce? Accesează acest articol pentru a afla mai multe informații!

Care sunt valorile nutritive pe care un vin le poate aduce? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Știți deja cât de delicios este un pahar de vin, nu mai este nevoie să vă reamintesc încă o dată acest aspect. Însă câți dintre voi știu că vinul are și o mulțime de valori nutritive benefice pentru organism? Da, ați înțeles foarte bine: vinul este delicios și hrănitor în același timp. Dacă vă doriți să aflați mai multe detalii despre această afirmație vă invit să parcurgeți mai departe, articolul nostru.

O mulțime de specialiști semnalează în fiecare zi efectele negative pe care le poate avea consumul de alcool excesiv, însă mult mai puțini prezintă și beneficiile pe care le poate avea un pahar de băutură alcoolică. Aici vorbim strict despre vin și cum ar putea un pahar de vin să prezinte beneficii unui organism. În cazul acestui tip de băutură alcoolică chiar putem vorbi despre valori nutritive, chiar dacă prezintă o cantitate însemnată de alcool, însă doar dacă este consumat cu moderație.

Așadar, dacă vă place să consumați câte un pahar de vin ocazional, atunci nu trebuie să ratați informațiile prezentate mai departe. S-ar putea să vă fie de mare ajutor!

Care este vinul vostru favorit? Roșu, alb sau rose? Din punct de vedere nutritiv, nu contează prea mult răspunsul la această întrebare deoarece fiecare dintre cele 3 tipuri are o serie bogată de valori nutritive benefice pentru organism. Dacă totuși vreți să aflați cât de multe beneficii aduce organismului vinul tău favorit, voi prezenta detaliile pentru fiecare tip în parte.

Să începem cu cel mai consumat dintre toate tipurile de vinuri, vinul roșu. Acesta conține o serie importantă de vitamine și minerale chiar dacă ar părea imposibil de crezut. Astfel, în 100 grame de vin roșu se regăsesc următoarele elemente: zaharuri (0,6g), vitamina K (0,4 mcg), vitamina B6 (0,10 mg), vitamina B9 (1,00 mcg), calciu (8 mg), fosfor (23 mg), proteine (0,10g), vitamina A (2 UI), vitamina B3 (0,2 mg), vitamina B8 (5,7 mg), betaină (0,3 mg), potasiu (127 mg) și flor (105 mcg). Chiar dacă 100 de grame de vin conține cantități destul de mici din toate acestea, organismul simte totuși prezența lor și le asimilează pe fiecare în parte în funcție de necesitate.

Datorită acestor valori nutritive pe care le are vinul roșu, acesta are puterea să țină câteva afecțiuni departe de organism. Printre beneficiile sale se regăsesc: reducerea apariției cancerului, prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și fluidizarea circulației sagvine.

Pe de altă parte, vinul alb se bucură și el de câteva minerale importante pentru organism. Un pahar de vin alb conține: vitamina B2 (0,9 mg), vitamina B3 (0,1 mg), vitamina B6 (0,5 mg), potasiu (71 mg), fier (0,27 mg), mangan (0,17 mg), calciu (9 mg), magneziu (10 mg), zinc (0,12 mg) și fosfor (18 mg). Se pot observa câteva diferențe între mineralele prezente în vinul roșu și cele prezente în vinul alb. De asemenea, ele se găsesc în cantități mici la fiecare 100 grame.

Datorită compoziției sale, vinul alb este una dintre cele mai importante băuturi pentru combaterea stresului. De asemenea, este foarte benefic și pentru îmbunătățirea calității somnului, dar și pentru reducerea nivelului de colesterol. Din punct de vedere caloric, vinul alb este mai benefic decât cel roșu, având un număr de calorii mai redus, fapt care ajută foarte mult la îmbunătățirea digestiei.

Ultimul, dar nu cel din urmă, vinul rose. Din punct de vedere caloric, acesta este foarte asemănător cu vinul alb. 100 grame de vin rose conțin 83 de calorii, iar în cazul celui alb avem 82 de calorii. De asemenea, conținutul de zaharuri din vinul rose este mai ridicat, însă chiar și așa oferă o serie de valori nutritive importante: calciu (10 mg), fier (0,2 mg), magneziu (10 mg), fosfor (18 mg), potasiu (59 mg), sodiu (5 mg), zinc (0,11 mg).

Având în vedere valorile nutritive ale fiecărui tip de vin, putem observa că acestea sunt substanțe benefice pentru organism dacă sunt consumate în cantități moderate. În felul acesta, paharul vostru preferat de vin poate hrăni organismul mai mult decât v-ați fi așteptat.

[ad_2]

Source link

Recomandari

Util