Economiile trebuie să fie păstrate în conturi bancare

Din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de realizarea procesului de economisire a banilor. Incertitudinile financiare care s-ar putea să apară în viitorul nu foarte îndepărtat îi face pe oameni să fie mult mai atenți la modul în care cheltuie banii dar și la posibilitatea de a putea pune niște bani deoparte. Pentru ca economiile realizate să poată fi utilizate într-un mod cât mai eficient este necesar ca acestea să fie ținute în conturi bancare. Este cea mai eficientă modalitate de păstrare a economiilor. Asta nu o spun eu ci o spun specialiștii care lucrează în domeniul bancar.
Pentru ca procesul de economisire a banilor să devină util trebuie ca economiile să fie păstrate în conturi bancare
Atât în mediul online cât și în mediul offline apare din ce în ce mai des întrebarea legată de modul în care trebuie să fie păstrate economiile. Acest subiect este din ce în ce mai interesant pentru că din ce în ce mai multe persoane înțeleg că viitorul este destul de imprevizibil din punct de vedere financiar. Cei mai îndreptățiți să răspundă la această întrebare sunt specialiștii care lucrează în domeniul financiar.
Referitor la acest subiect, Bogdan Neacșu, președinte Asociația Română a Băncilor, spune:” păstrarea banilor în conturi curente la bănci este cel mai sigur canal. Vechea poveste cu banii la saltea nu a făcut decât ca ulterior acest lucru să atragă din ce în ce mai multe probleme. Vecinul care se uită la vecinul, aoleu, de ce are mai mulți bani? Poate mai are pe acasă și mai intră peste el și așa mai departe”. Dana Dima, vicepreședinte BCR, spune: știu că foarte mulți se gândesc că banii dacă nu sunt cash nu există, vreau să le transmit celor care cred acest lucru că banii sunt mai safe dacă sunt într-un cont. Probabil dacă bunicii noștri ar mai fi trăit ne-ar fi povestit cum s-au devalorizat banii stând acasă și neavând posibilitatea de schimb. Pentru că băncile nu vor schimba bani care sunt acasă, vor schimba banii care sunt în bănci”.
Și specialiștii care lucrează în cadrul CSALB, recomandă prin articolele prezentate în cadrul secțiunii educație financiară ca economiile să fie păstrate în cadrul unui cont bancar. De asemenea, aceștia recomandă ca interacțiunea cu sistemul bancar să fie realizată cu foarte mare atenție pentru a putea fi evitate situațiile neplăcute. ”O campanie financiară susținută de către CSALB. Acolo unde negociezi cu banca”, este unul dintre sloganurile avute de către specialiștii care lucrează în cadrul acestei instituții, slogan prin care se dorește transmiterea unui mesaj de susținere pentru persoanele care trebuie să interacționeze cu sistemul bancar. Dacă și tu ești una dintre persoanele care a interacționat sau care trebuie să interacționeze cu sistemul bancar sau nebancar trebuie să accesezi site-ul celor de la CSALB pentru a putea afla cât mai multe informații care cu siguranță te vor ajuta în relația cu banca. De asemenea, și pe canalul de YouTube al instituției sunt prezentate informații care trebuie să fie cunoscute de către toate persoanele care într-un fel sau altul interacționează cu sistemul bancar sau nebancar din țara noastră.