Cele mai bune tratamente pentru incontinența urinară feminină

Incontinența urinară feminină este o problemă comună și adesea subdiagnosticată. Afectează milioane de femei de toate vârstele și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții. Există multe tipuri diferite de incontinență, dar cea mai frecventă este incontinența de efort, care este cauzată de mușchii slabi ai podelei pelvine.

Deși nu există un remediu pentru incontinență, există multe tratamente eficiente disponibile. Cel mai important prim pas este să mergi la medic pentru a afla ce tip de incontinență aveți și pentru a exclude orice alte cauze potențiale.

Odată ce un diagnostic este pus, există o varietate de opțiuni de tratament disponibile, inclusiv modificări ale stilului de viață, exerciții ale mușchilor podelei pelvine, medicamente, produse naturiste pentru incontinenta urinara  si intervenții chirurgicale.

Ce este incontinența urinară feminină?

Incontinența urinară feminină este o afecțiune medicală care se caracterizează prin pierderea involuntară de urină. Această afecțiune poate afecta femeile de orice vârstă, dar este mai frecventă la femeile peste 50 de ani. Incontinența urinară feminină poate fi cauzată de diverse factori:

Cauze și factori

Există multe cauze și factori de risc pentru incontinența urinară feminină. Unele cauze comune includ sarcina și nașterea, menopauza și obezitatea. Alți factori de risc includ fumatul, tusea cronică și anumite medicamente.

Cele mai bune tratamente pentru incontinența urinară feminină depind de cauza de bază. De exemplu, dacă incontinența se datorează sarcinii sau nașterii, pot fi recomandate exerciții pentru podeaua pelvină. Dacă incontinența se datorează menopauzei, pot fi recomandate tratamente precum cremele vaginale cu estrogeni sau medicamentele orale. Pentru incontinența care se datorează obezității, scăderea în greutate poate fi cel mai bun tratament.

Dacă vă confruntați cu incontinență urinară, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla cea mai bună opțiune de tratament pentru dumneavoastră.

Simptomele incontinenței urinare feminine

Simptomele incontinenței urinare feminine sunt de regulă legate de pierderea involuntară a urinei. În unele cazuri, pierderea urinei este cauzată de o slăbiciune a mușchilor care înconjoară uretra (mușchii care controlează eliminarea urinei). Alte cauze posibile ale incontinenței urinare feminine sunt: infecții ale tractului urinar, tumori ale vezicii urinare.

Manifestările fizice

Există o serie de manifestări fizice care pot fi asociate cu incontinența urinară feminină. Acestea pot include scurgeri de urină la tuse, râs sau strănut; trezirea noaptea pentru a urina; și simțind nevoia de a urina frecvent în timpul zilei. În unele cazuri, incontinența poate duce și la infecții ale tractului urinar.

În multe cazuri, schimbările stilului de viață, cum ar fi scăderea în greutate, evitarea cofeinei și a alcoolului și efectuarea de exerciții pentru podeaua pelvină pot fi eficiente. Dacă aceste măsuri nu îmbunătățesc starea, există o serie de tratamente medicale care pot fi luate în considerare, inclusiv medicamente, injecții cu Botox și intervenții chirurgicale.

Tratamentul incontinenței urinare feminine

Există multe tratamente disponibile pentru incontinența urinară feminină, iar cel mai bun tratament va varia în funcție de situația fiecărei femei. Unele tratamente comune includ exerciții pentru mușchii planșeului pelvin, pierderea în greutate și medicamente.

Exercițiile pentru mușchii podelei pelvine pot ajuta la întărirea mușchilor care susțin vezica urinară, iar pierderea în greutate poate ajuta la reducerea presiunii asupra vezicii urinare. Medicamentele pot fi, de asemenea, folosite pentru a trata incontinența și există multe tipuri diferite disponibile.

Cel mai bun tratament pentru o femeie va depinde de situația ei individuală și este important să discutați toate opțiunile cu un furnizor de asistență medicală.

Tratamentul non-chirurgical

Există o varietate de tratamente nechirurgicale disponibile pentru incontinența urinară feminină. Cel mai bun tratament depinde de cauza de bază a incontinenței. Tratamentele comune includ antrenamentul muscular al podelei pelvine, stimularea electrică și medicamentele.

Antrenamentul muscular al podelei pelvine întărește mușchii care susțin vezica urinară și ajută la prevenirea scurgerilor. Stimularea electrică furnizează impulsuri electrice mușchilor podelei pelvine pentru a-i ajuta să se contracte și să se relaxeze.

Medicamentele pot fi folosite pentru a trata incontinența prin relaxarea mușchilor vezicii urinare sau prin creșterea cantității de lichid pe care vezica o poate reține.

Cel mai bun tratament pentru incontinența urinară feminină va varia în funcție de individ. Este important să lucrați cu un furnizor de asistență medicală pentru a determina cel mai bun curs de tratament.

Recomandari

Util