Cum asiguri protectia unei case de marcat? Afla aici mai multe!

[ad_1]

Afacerea ta necesita protectie din toate punctele de vedere. Acesta este oferita, in mare parte, de firma de paza alaturi de care colaborezi. Totusi, agentul de paza si sistemul de alarma nu te pot proteja chiar in toate situatiile posibile, dupa cum s-ar spune.

De exemplu, cand vine vorba de case de marcat, erorile umane sunt la fel de periculoase ca un hot. In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca angajatii tai nu vor lua niciodata in calcul furtul din casa de marcat, printre altele.

Iata ce trebuie sa faci pentru a evita situatiile neplacute si pentru a garanta protectia casei tale de marcat!

Coduri/optiuni de autentificare pentru casieri

Unele case de marcat moderne prezinta si functia de autentificare pentru fiecare casier in parte. Astfel, la inceperea unei ture, casierul trebuie sa-si foloseasca codul inainte de a inregistra vreo tranzactie. Apoi, managerul magazinului poate folosi informatiile rezultate pentru a urmari eficienta si corectitudinea fiecarui casier in parte.

Totodata, existenta acestor coduri previne si actionarea neautorizata a caselor de marcat care nu sunt, la moment, gestionate de un casier.

Gestionarea banilor cash din sertarul de bani

Evident, banii cash ar trebui gestionati zilnic. Mai exact, sertarul de bani al unei case de marcat ar trebui sa aiba indeajuns cash pentru a oferi rest in primele ore ale diminetii – nicidecum mii de lei. Un sertar de bani pozitionat favorabil (pentru un hot) si o secunda de neatentie din partea casierului pot duce la pierderi semnificative daca nu gestionezi periodic banii cash.

In acelasi timp, indepartarea sumelor mari de bani previne si furturile din partea casierilor sau altor angajati. Banii corup usor, dupa cum s-ar spune – chiar si lipsa a 50 RON ar trebui sa te faca sa-ti pui semne de intrebare.

Atentie constanta si identificare

In general, casierii ar trebui sa fie cu ochii pe fiecare casa de marcat din incinta unitatii comerciale – fie gestionata de un alt casier sau nu. Apoi, atunci cand o persoana neautorizata/necunoscuta se apropie de aceasta, casierii ar trebui sa se autosesizeze si sa intervina.

Acesta este primul si poate fi singurul pas care trebuie urmat pentru a elimina complet riscul de furt – fie al banilor cash sau chiar al echipamentelor.

In alta ordine de idei, casierii nu ar trebui invatati ­sa-si vada de casa lor – cand vine vorba de case de marcat, toate ar trebui sa fie supravegheate si in siguranta.

Case de calitate superioara, cu functii aditionale

Dupa cum a fost mentionat, casele de marcat moderne sunt echipate cu functii care permit administratorilor sa verifice fiecare actiune a casierilor. Acest lucru te poate ajuta sa elimini erorile umane, precum si riscurile din partea angajatilor tai.

Trebuie, totusi, sa gasesti astfel de case de marcat mai intai. Una dintre cele mai bune locatii (virtuale) unde poti gasi o gama incredibil variata de case si accesorii aferente este magazinul online TehnicaFiscala.ro. Echipa din spatele acestuia iti poate oferi si servicii de fiscalizare, defiscalizare, precum si de instruire a angajatilor in vederea utilizarii corespunzatoare a unei case!

[ad_2]

Source link

Recomandari

Util