Avantaje si dezavantaje incarcator wireless

[ad_1]

Elemente pro si contra aferente unui incarcator wireless

Tehnologia ne insoteste clipa de clipa, face parte din viata noastra, atat in plan personal cat si profesional. Daca detii un telefon care este dotat cu suport pentru încărcare wireless, este important sa ai in vedere o serie de particularitati care pot fi de real folos in activitatea zilnica. Prin avantaje si dezavantaje incarcator wireless intelegem o serie de factori si specificatii care sunt bine sa le avem in vedere atunci cand dorim sa achizitionam un asemenea echipament.

In continuare, tinand cont de o serie de intrebari si mesaje primite,va supunem atentiei o parte din aceste considerente de ordin tehnico-comercial.

  • Este bine sa investim intr-o asemenea achizitie?
  • Care sunt avantajele pe termen mediu si lung?

Atunci cand vorbim  despre dispozitivele mobile,  cu totii ne dorim sa avem o baterie cât mai mare, care să ne asigure un timp de funcţionare cât mai lung. Nu sunt de ajuns doar specificaţiile tehnice. Deoarece, recunoaștem sau nu recunoastem, încărcarea dispozitivului devine din ce in ce mai necesara si este si destul de neplacuta aceasta experienţă.

Si, din acest punct de vedere, acesta problema are si o rezolvare foarte utila! 

Încărcarea de tip wireless reprezinta  un concept care are si, a avut in ultimul deceniu, din ce in ce  tot mai mult succes în rândul consumatorilor la nivel global, nu doar national.

 În mod special, odata cu aparitia  flagship-urilor la  marile companii, am putut identifica si aceste funcţii moderne. Prin notiunea de smartphone flagship intelegem varful de gama aferent unei linii sau serii de telefoane mobile lansate de producatorii de renume in fiecare an de zile.

Adoptarea acestei solutii tehnologice este strict condiţionată nu de utilizatori, ci de suportul atasat dispozitivelor mobile. Deci, oricine vrea să foloseasca această funcţie, trebuie să cumpere  un telefon care sa detina functia respectiva. Dar şi acest fapt  sufera schimbari încet, încet. Vom vorbi despre acest lucru un pic mai tarziu.

Înainte de a lua o hotarare, este indicat sa cunoastem cat mai multe despre încărcarea wireless.

  • Ce reprezinta încărcarea wireless?

Încărcarea wireless reprezinta o actiune prin care dispozitivul mobil se  poate  încarca fără sa fie nevoie de  o conectare la un cablu pentrua se incarca. Este des intalnita in activitatii profesionale si a cunoscut o adevarata revolutie din punct de vedere al cercetarilor aferente.

Fie ca discutam in plan personal dar si profesional, cei care utilizeaza asemenea device-uri mobile pot sa beneficieze de această funcţie în două feluri:

Fie cumpara un dispozitiv care are componentele hardware pentru încărcarea wireless propriu-zisa. Fie pot sa achizitioneze o baterie externă, care se ataseaza la dispozitivul mobil ca o carcasă, aceasta fiind pentru încărcare wireless. Ambele specificatii tehnice sunt intalnite atat la prezentarile de tip workshop dar si la o serie de activitati profesionale precum servicii de curierat, industria auto si cea de piese auto.

Poți să achizitionezi o baterie externă, sigur. Dar dacă dispozitivul detine funcţia de încărcare wireless totul se schimbă. Inclusiv  experiența se poate schimba.

  • Modul de  funcţionare pentru încărcarea wireless?

Încărcarea wireless a dispozitivelor se produce cu ajutorul câmpurilor electromagnetice. De la un dispozitiv, care induce un curent electric, într-o bobină de metal din interiorul altui dispozitiv.

Curentul respectiv va alimenta bateria. Si pentru că acel curent este redat direct în interiorul dispozitivului, nu sunt  nici un fel de  pericole care  sa  intervina, dacă ar fi vorba de alimentarea obisnuita, prin cablu.

Avantajele şi dezavantajele prezentate de un  încărcător wireless

Avantajele încărcării wireless

1. Încărcarea wireless te scapa de necesitatea folosirii unui cablu şi de permanenta grijă  unde este încărcatorul pentru telefonul mobil. În aceast timp, dacă nu mai folosesti foarte des cablul pentru încărcare, acesta nu va mai fi deteriorat asa cum se intampla de obicei ca urmare a folosirii excesive.

2. Dacă telefonul pe care-l detii este rezistent la apă şi la praf, cu siguranta portul de încărcare este dotat cu un înveliş de  protectie. Prin folosirea acestei metode de incarcare wireless, utilizatorul nu mai este necesar să atinga învelişul protector. Si de aici etanşeitatea, pe termen indelungat, nu va mai suferi modificari. Este uin aspect bine prezentat in ultimul workshop realizat de echipa Reconditionari Casete Directie la Bucuresti, in aceasta toamna.

3. Ai posibilitatea sa  încarci dispozitivul aproape oriunde. Cel mai cunoscut standard pentru încărcare wireless este Qi. Acest standard il gasim în cele mai multe locuri si spatii din lume. Ca exemplu, aproximativ in toate hotelurile şi desigur aeroporturile din lume există pad-uri pentru acesta metoda de  încărcare wireless.

4. Pentru ca acest tip de  încarcare  wireless reprezinta un stardard universal, acesta poate fi utilizata pentru încărcarea mai multor dispozitive mobile precum smartphone, tablete, chiar si smartwatch-uri. Efectiv, scapi de  numărul de cabluri care iti sunt  necesare şi de  numărul de prize ocupate.

5. Odată cu lansarea „fast charging” şi pentru  acest tip de încărcare wireless, dispozitivele nu vor mai fi lasate  mult timp pentru încărcat.

Dezavantajele încărcării wireless?

Este normal sa  existe şi un dezavantaj macar pe care această metoda de incarcare  îl detine. Si aici putem vorbi de eficienţa energetică,  in comparatie, normal, cu metoda  încarcarii prin cablu. Practic,  atunci cand folosim încărcarea wireless avem o pierdere semnificativa de energie data sub forma de căldură.

 Încărcarea wireless este mult mai costisitoare pentru a putea fi implementată. Si ca motiv in plus, este mult  mai sofisticata în ceea ce priveşte circuitul care necesita sa fie  integrat în dispozitiv.

Încărcarea de la zero, atunci când dispozitivul este descărcat complet, este indicat să  se înceapa încărcarea cu un încărcător clasic. Deci, nu puteam scăpa definitiv încă de fire.

Nu funcționează la distanță  mare și nu poți folosi telefonul fără sa întrerupi încărcarea, trebuie să fii sigur că telefonul  este bine pozitionat la încărcător în poziția optimă. Astfel e posibil ca  telefonul sa nu e se încarce.

  • Merită să achizitionezi un încărcător wireless?

Clar este alegerea perfecta! Achiziţionarea unui astfel de încărcător wireless reprezinta cu siguranta o investiţie foarte buna daca bugetul iti permite.

[ad_2]

Source link

Recomandari

Util