Cum sa cureti casa cu usurinta, intr-o singura zi!

Curatarea casei este unul dintre cele mai vechi ritualuri din lume si se face practic din doua motive: mentinerea unei igiene bune la domiciliu; si, se face pentru a mentine bunastarea emotionala.

Pentru ca, dupa cum stim cu totii, o casa curata si bine organizata reduce stresul zilnic, este benefica pentru sanatatea membrilor unei case si optimizeaza considerabil timpul pe care il petrecem curatand si organizand fiecare camera a casei.

Beneficiile unei case curate si bine organizate

Dar nu numai atat, o casa asezata in ordine, care miroase intotdeauna a curat, este un loc optim pentru a crea amintiri de neuitat si pentru a fi mai optimisti in tot ceea ce facem.

Alte beneficii ale comenzii si curateniei in casasunt urmatoarele:

  • Cantitatea de praf si murdarie este redusa, ceva foarte important pentru persoanele care sufera de alergii.
  • Nivelurile de umiditate sunt mentinute in echilibru.
  • Ii face pe cei mici din casa sa se obisnuiasca sa vada si sa traiasca intr-un loc ordonat si curat.
  • Curatarea previne bolile si infectiile.
  • Ordinea asigura un mediu de lucru optim si stabil (pentru persoanele care lucreaza la distanta sau studiaza de la distanta).
  • O casa organizata ajuta la mentinerea ordinii interioare (bunastarea emotionala).

Vrei sa uzi eficient gazonul din gradina ta? Uite aici tub de picurare 20/100m.

Potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), efectuarea unui anumit tip de activitate fizica zilnica, cum ar fi sportul sau „treburile casnice” imbunatateste „functiile cardiorespiratorii si musculare si sanatatea oaselor si reduce riscul de NCD si depresie”.

Momentul ideal pentru a curata casa

Acum, pentru a curata casa intr-o singura zi si in mod optim, este necesar sa alegi momentul potrivit. Cel mai bine este saalegi o zi in care nu lucram(de exemplu, sambata sau duminica) si sa dedicam acea zi exclusiv curateniei.

Alegerea zilei este foarte importanta, deoarece va depinde de ea ca sarcinile sa fie finalizate optim si nimic nu este lasat „la jumatatea drumului”. De exemplu, este convenabil sa nu ai angajamente in acea zi si sa eviti orice tip de distragere a atentiei.

De fapt, punerea deoparte a unei zile exclusive pentru curatare este unul dintrecele mai importante sfaturi.

O alta filozofie de curatare celebra care porneste de la aceeasi baza este Oosouji, o metoda traditionala cu care japonezii isi curata casa in profunzime inainte de sfarsitul anului.

Dupa alegerea zilei ideale, este convenabil sa ai la indemana urmatoarele instrumente de curatare, produse si accesorii:

Echipamente de baza pentru a efectua o curatare profunda la domiciliu: aspirator, mop, matura, un dispozitiv de curatare a sticlei de mana (mai bine daca este extensibil), perii, mop, manusi, bureti, saci de gunoi, hartie de bucatarie (ziare) si diverse carpe de curatare (microfibra, carpe reciclate etc.).

Produse de curatare care nu ar trebui sa lipseasca: otet alb de curatare, bicarbonat de sodiu, sapun lichid de vase, inalbitor, amoniac si alcool izopropilic. Avand toate acestea la indemana, cu siguranta vei realiza o curatare profunda a casei tale.

De ce sa tii plante in casa?

Cand te simti deprimat, este uimitor ce poate face o plimbare in parc. Asta pentru ca atunci cand intram in contact cu natura, ne imbunatatim starea de bine. Studiile arata ca timpul petrecut afara in spatii verzi ne poate reduce oboseala mentala, ne poate creste relaxarea si chiar ne poate imbunatati cunoasterea .

Cu toate acestea, conform Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA, petrecem o cantitate considerabila din timpul nostru in interior, in schimb, in ​​jur de 90% . Acolo pot veni plantele de interior in ajutor. Desi nu sunt un inlocuitor pentru „in aer liber”, plantele de interior pot oferi beneficii similare. Studiile au aratat ca chiar si o expunere scurta la natura, cum ar fi atingerea frunzisului real , poate provoca un efect calmant inconstient.

Si nu numai ca prezenta plantelor de interior poate calma si restaura, dar studiile stiintifice de teren au aratat ca, in spatiile de lucru in care au fost adaugate plante de interior, performanta la munca a crescut, bunastarea personalului s-a imbunatatit si absentele pentru concedii medicale au fost reduse. Vorbiti despre plante cu beneficii!

Deci, ce este cu plantele si natura care ne face mai fericiti si mai sanatosi? O teorie este ca conexiunea noastra cu natura si vietuitoare se afla in ADN-ul nostru. Desi filozofii si oamenii de stiinta au studiat legatura innascuta a oamenilor cu flora si fauna timp de secole, biologul Edward O. Wilson a adus-o in secolul al XX-lea cartea sa Biophilia (1984). Wilson a scris despre ipoteza biofiliei, care sugereaza ca toti oamenii au o tendinta innascuta de a cauta conexiune cu alte forme de viata – indiferent daca acestea sunt alti oameni, natura sau animale – si ca aceasta legatura este adanc inradacinata in biologia noastra.

Recomandari

Util