Cine repara frigidere?

Ce sa faci cu un frigider stricat, sa il repari sau sa il inlocuiesti? Aceasta este intrebarea la care ajungem atunci cand pretiosul nostru aparat electrocasnic se strica. Cei care repara frigidere, adica un frigotehnist,  sunt constienti de ceea ce inseamna pentru client o cheltuiala neasteptata si, in multe cazuri, substantiala in cazul inlocuirii.

Cat dureaza un frigider?

Un frigider poate dura intre 10 si 20 de ani daca totul merge bine si daca se efectueaza o intretinere regulata. Cu toate acestea, fiind un aparat electrocasnic, nu este scutit de deteriorarea cauzata de uzura zilnica. Problemele pot varia de la ceva simplu, cum ar fi un filtru de apa stricat, pana la probleme mai grave, cum ar fi supraincalzirea. Deoarece gravitatea problemelor variaza, poate fi dificil sa decideti daca sa platiti pentru reparatii sau pur si simplu sa cumparati unul complet nou.

Cine repara frigiderul? Cum se evalueaza corect o reparatie?

Decizia depinde de mai multi factori, inclusiv de vechimea si tipul de frigider, precum si de gradul de deteriorare. Intotdeauna precizam acest lucru clientilor nostri, astfel incat acestia sa poata lua in considerare in mod corespunzator. Repararea unui aparat vechi sau invechit poate sa nu fie o decizie corecta, mai ales daca, dupa cateva luni, sunteti obligat sa cumparati unul nou.

Supraincalzire

Este oarecum contraintuitiv sa crezi ca un frigider, care este conceput pentru a pastra alimentele si bauturile la rece, se poate supraincalzi. Cu toate acestea, deoarece majoritatea frigiderelor functioneaza cu un motor, este posibil ca acesta sa se supraincalzeasca.

Desi este absolut normal sa simtiti o oarecare caldura atunci cand atingeti partea din spate a frigiderului, aceasta nu trebuie sa fie atat de fierbinte incat sa trebuiasca sa va indepartati rapid mana pentru a evita sa va ardeti. Faptul ca simtiti o cantitate exorbitanta de caldura iesind din frigider este un semn clar ca ceva este in neregula, fie cu frigiderul, fie cu termometrul de refrigerare.

Ce sugereaza tehnicianul nostru

Deoarece serpentinele din spatele frigiderului sunt izolate, acestea va impiedica sa simtiti prea multa caldura. Cu toate acestea, daca observati ca frigiderul se incalzeste, ar trebui sa contactati un frigotehnist  cat mai curand posibil pentru a arunca o privire. Tehnicianul ar putea sa va spuna:

  • Problema nu este prea grava si o puteti rezolva cu usurinta prin inlocuirea bobinelor.
  • Frigiderul se afla la sfarsitul duratei de viata, iar repararea lui nu ar fi o investitie buna. Mai bine sa va ganditi sa il inlocuiti.

Inghetarea excesiva a unitatii

La celalalt capat al spectrului se afla posibilitatea ca frigiderul sa fie prea rece. Evident, scopul unui congelator este de a pastra alimentele congelate, insa nu trebuie sa indepartati niciodata gheata de pe alimente inainte de a le gati. Daca frigiderul incepe sa semene cu un iceberg, inseamna ca aveti o problema.

Inainte de a apela la un tehnician, va recomandam sa incercati sa rezolvati singur problema. Incercati sa dezghetati congelatorul prin deconectarea frigiderului. Cu toate acestea, daca problemele persista si dupa dezghetare, ar fi bine sa apelati la un tehnician de reparatii electrocasnice sau sa luati in considerare cumpararea unui frigider nou.

Aceasta problema este mai frecventa la frigiderele mai vechi, deoarece acestea nu au un mecanism de dezghetare automata, asa cum au unitatile mai noi. Prin urmare, daca faceti pasul cel mare si cumparati un frigider sau un congelator nou, veti economisi mult timp, bani si reparatii pe termen lung.

De ce nu raceste frigiderul?

Daca deschideti frigiderul si gasiti lapte acru sau vin cald, ar trebui sa fie evident ca frigiderul nu se raceste suficient de bine. Problema este mai mult decat una de enervare si mirosuri ; este o problema de sanatate. Listeria si alti agenti patogeni de origine alimentara, impreuna cu mucegaiul, pot creste in frigiderele care nu sunt suficient de reci.

In multe cazuri, nu este nevoie sa va grabiti sa cumparati un frigider nou . Desi poate fi necesar sa apelati in cele din urma la un tehnician de electrocasnice pentru unele reparatii, alte remedieri sunt simplu de facut si nu necesita instrumente sau cunostinte speciale.

Mai jos sunt enumerate 10 motive simple pentru care frigiderul nu se raceste si ce sa faceti in privinta lor.

Durata medie de viata a unui frigider este de aproximativ 10 ani si poate dura pana la 20 de ani daca este intretinut corespunzator.

Resetarea controlului temperaturii este adesea prima si cea mai usoara solutie pentru un frigider care nu este suficient de rece. Daca aveti copii in casa, ei sunt uneori vinovatii din spatele schimbarilor de control al temperaturii, mai ales daca sunt pe exteriorul frigiderului.

Dar orice poate reseta din neatentie temperatura, inclusiv peria de ea cu mana sau alimentele impinse in frigider sau congelator.

O problema cu controlul temperaturii poate fi si motivul pentru care auziti compresorul frigiderului functionand, dar aparatul nu isi raceste continutul.

Recomandari

Util