Cum controlezi daunatorii?

Termenul de combatere a daunatorilor se refera la ansamblul de operatiuni care contribuie la eliminarea sau, cel putin, la limitarea diferitelor tipuri de daunatori si a insectelor in general.

Aceasta include atat organismele care traiesc in detrimentul corpului uman, cum ar fi virusii, bacteriile, ciupercile si insectele, cum ar fi tantarii, gandacii de pat si capusele, cat si cele care provoaca modificari sau daune bunurilor materiale sau mediului, cum ar fi rozatoarele, porumbeii, viermii de lemn, termitele, gandacii de bucatarie si mustele.

Metodele de combatere a daunatorilor aplicate sunt

  • Prin pulverizare, cu ajutorul pulverizatoarelor, al pompelor de precomprimare sau al pulverizatoarelor cu rucsac (cu motor electric sau cu ardere interna) in aer liber sau in interior, in functie de tipul de interventie;
  • Tratamente ULV (Ultra Low Volume), care genereaza „ceata rece”, cu picaturi de mai putin de 10 microni, cu ajutorul unor pulverizatoare specifice ULV. Aceasta tehnica face posibila patrunderea formularilor chiar si in crapaturi in general inaccesibile si, datorita emisiilor reduse de insecticide, este ideala pentru tratarea interioarelor infestate de acarieni, de exemplu;
  • Fumigatii, excelente pentru saturarea depozitelor, depozitelor de alimente, silozurilor si a canalizarilor;
  • Aplicatii cu gel, ideale pentru eliminarea gandacilor si a furnicilor: pistoalele dozatoare sau seringile cu golire completa sunt folosite pentru a aplica gelul in locuri speciale, cum ar fi bucatariile, barurile si restaurantele;
  • Combaterea daunatorilor cu ajutorul caldurii, folosind convectoare sofisticate alimentate cu energie electrica sau combustibil, capabile sa distribuie uniform caldura produsa. In acest fel, temperatura zonelor supuse tratamentului poate fi atinsa intre 50° si 60° si mentinuta constanta pe durata necesara pentru a obtine mortalitatea totala a oricarui daunator in toate stadiile sale vitale (oua, larve, pupe, adulti). Timpul necesar pentru diferitele tratamente variaza intre 24 si 48 de ore. Moartea insectelor are loc din cauza denaturarii substantelor proteice;
  • Criodisinfectia, prin utilizarea azotului lichid la o presiune constanta. Azotul constituie 79% din compozitia aerului, iar utilizarea sa in combaterea daunatorilor, daca este efectuata corect, este absolut ecologica si sigura, permitand interventia fara ca operatorii sa fie nevoiti sa poarte masti de gaze sau sa evacueze spatiile supuse tratamentului. Acest factor este extrem de util in cazul in care interventia este necesara in medii precum casele, salile de operatie ale spitalelor, interioarele navelor si barcilor sau hotelurile si apartamentele inchiriate. Acest tip de tratament ofera posibilitatea de a interveni in orice moment al zilei, fara a fi necesara evacuarea spatiilor tratate. De exemplu, o camera de hotel in interiorul careia a fost efectuat acest tratament poate fi locuita imediat sau sala de operatie a unui spital poate fi recuperata in orice conditii.

Profesionalismul dovedit printr-un contract ddd + Servicii DDD in Bucuresti inseamna ca firma este capabila sa foloseasca cea mai potrivita metoda in functie de numeroasele variabile din lista de mai sus, alegand cea mai buna metoda cu care sa finalizeze dezinsectia cu un rezultat satisfacator. Decisiva pentru succesul unei interventii este aplicarea corecta a metodologiilor in conformitate cu protocoalele internationale, precum si capacitatea tehnica a operatorilor, care trebuie sa posede certificari privind formarea.

Expertii nostri tehnici sunt in masura sa efectueze evaluari adecvate ale tipului de daunator si ale mediului de interventie, efectuand, daca este necesar, o serie de tratamente specifice pentru a eradica sau cel putin a reduce infestarea actuala sub limita de toleranta.

De ce este recomandat sa tii sobolanii departe?

Sobolanii pot fi descurajati si controlati pur si simplu refuzandu-le hrana si adapostul:

Depozitati lemnul de foc departe de partile laterale ale sopronelor si gardurilor si pastrati-l bine (40 cm) de sol. Indepartati sau limitati in mod regulat deseurile de gradina sau alte materiale dezafectate din soprone sau din jurul curtii dvs. Scoateti fructele si nucile din copaci sau vita de vie la sfarsitul sezonului. Blocati gaurile si alte posibile puncte de acces in jurul tuturor cladirilor. Pastrati semintele de pasari si hrana pentru pui intr-un recipient ermetic.

Pastrati vasele cu hrana pentru animale de companie curate si depozitati proviziile de hrana pentru animale de companie in vrac in recipiente si locuri in care sobolanii nu pot intra sau mesteca. Pastrati cosurile de gunoi si compost fara gauri. Nu includeti resturile de carne in compost.

Ce ar trebui sa fac daca am sobolani pe proprietatea mea?

Ocupatorii si proprietarii proprietatii sunt obligati, in conformitate cu Legea privind sanatatea din 1911, sa impiedice adapostirea sobolanilor pe proprietatea lor.

Vorbeste cu vecinul tau despre sobolanii de pe proprietatea ta, deoarece pot avea aceeasi problema. De asemenea, sobolanii se pot reproduce pe proprietatea lor si pot fi sursa problemei sobolanului.

Sobolanii gasiti pe proprietatea dumneavoastra ar trebui distrusi prin una dintre metodele indicate mai jos.

Raportati orice semne sau observari de sobolani la ofiterul local de sanatate a mediului (locul extern) . Daca nu le puteti controla singur, cereti sfatul lor cu privire la masurile de control.

Momelile otravitoare sunt cea mai reusita metoda de a distruge sobolanii. Multe marci sunt disponibile in magazinele de vanzare cu amanuntul. Unele institutii locale furnizeaza momeli otravitoare pentru sobolani gratuit contribuabililor.

Cititi intotdeauna cu atentie instructiunile si asigurati-va ca copiii si animalele de companie nu pot ajunge la ele.

Verificati regulat momelile si inlocuiti-le daca au fost consumate. Daca aveti de-a face cu o problema mare de sobolan, poate fi necesar sa verificati si sa inlocuiti momelile zilnic. Un sobolan poate manca o cutie intreaga de momeala pentru sobolani intr-o noapte.

Capcanele sunt o alta modalitate de a controla sobolanii. Capcana de moda veche de primavara este inca cea mai buna capcana pentru uz casnic, dar poate fi folosita si o cutie de captare din plastic.

Recomandari

Util