Ce trebuie sa faceti daca o persoana draga moare in strainatate?

In general, daca o persoana draga moare in strainatate, familia va trebui sa aranjeze ca persoana sau cenusa sa sa se intoarca acasa pentru inmormantare, iar aceasta pregatire este cunoscuta sub numele de repatriere corporala.

Repatrierea inseamna pur si simplu returnarea persoanei decedate in tara de origine si, desi poate parea complicata, familia ar trebui sa ia doar urmatorii pasi:

  • Notifica autoritatile: Trebuie sa informati ambasada (sau institutia diplomatica corespunzatoare) cu privire la decesul persoanei iubite, inainte de a incepe repatrierea.
  • Consemneaza decesul: Contactati un examinator medical pentru a obtine certificatul de deces si abordati, impreuna cu acest document, biroul de registratura din tara in care se afla defunctul. Numai cu certificatul inregistrat, ei va vor putea oferi permisiunea de a-l repatria.
  • Aflati daca persoana respectiva a avut asigurare de repatriere: Repatrierea unei persoane decedate poate fi costisitoare. Exista considerente precum costurile de imbalsamare, transportul si documentatia. Multe asigurari de calatorie includ repatrierea ca parte a politei. Viziteaza aici site-ul Repatriere Decedati!

Nota de interes: Daca persoana iubita moare in timp ce se afla pe o barca sau un avion, trebuie sa inregistrati decesul in tara in care este inregistrata nava sau avionul si nu in locul in care se afla nava sau avionul in momentul decesului.

De ce documente ai nevoie pentru a repatria persoana iubita?

Trebuie doar sa urmati pasii de mai jos:

  • Se obtine certificatul de deces.
  • Inregistreaza decesul in tara in care a fost persoana iubita.
  • Obtine permisiunea de a lua persoana decedata inapoi acasa; Acest lucru este de obicei acordat de un examinator medical din tara in care a avut loc decesul.
  • Cand persoana iubita se intoarce in tara, trebuie sa se duca certificatul de deces la oficiul registrului

De ce documente este nevoie pentru a repatria cenusa?

Daca persoana iubita a fost deja incinerata in strainatate, dar se doreste ca cenusa sa fie adua acasa, de obicei va fi avea nevoie de doar doua documente:

  • Certificat de deces.
  • Certificat de incinerare.

Desigur, ambele procese de repatriere vor depinde de reglementarile tarii in care persoana iubita a murit. Este important de mentionat ca repatrierea finala poate fi solicitata numai de catre un membru al familiei apropiate (soti, mama, tata, copii, frati, unchi si nepoti) al persoanei decedate, dupa ce acestia obtin toate documentele si permisele relevante acordate.

Actiuni imediate si alte recomandari

Daca sunteti impreuna in strainatate

Daca calatoriti in afara tarii si persoana care va insoteste moare, primii pasi pe care ar trebui sa ii faceti sunt:

  • Daca se afla intr-o calatorie coordonata cu un operator de turism, de exemplu, informati organizatorii despre ceea ce s-a intamplat.
  • Daca stati intr-o statiune, anuntati un reprezentant.
  • Contactati politia locala.
  • Contactati cea mai apropiata ambasada (sau inalta comisie/consulat).
  • O firma de repatriere angajata se va ocupa contra cost de toate procedurile de repatiere al corpului defunctului. Un corp decedat nu se poate transporta sub nicio forma cu masina personala!

Despre deces in stiinta

O autopsie , cunoscuta si sub denumirea de examinare post- mortem sau obductie , este o procedura medicala care consta intr-o examinare amanuntita a unui cadavru uman pentru a determina cauza si modalitatea mortii unei persoane si pentru a evalua orice boala sau ranire care poate fi prezenta. De obicei, este efectuata de un medic specializat numit patolog .

Autopsiile sunt efectuate fie in scopuri legale, fie in scopuri medicale. O autopsie medico-legala se efectueaza atunci cand cauza mortii poate fi o chestiune penala, in timp ce o autopsie clinica sau academica este efectuata pentru a afla cauza medicala a mortii si este utilizata in cazuri de deces necunoscut sau incert sau in scopuri de cercetare.

Autopsiile pot fi clasificate in continuare in cazurile in care examinarea externa este suficienta si cele in care corpul este disecat si se efectueaza o examinare interna. In unele cazuri, poate fi necesara permisiunea rudelor apropiate pentru autopsia interna. Odata ce o autopsie interna este completa, corpul este, in general, reconstituit prin coaserea lui inapoi impreuna. Autopsia este importanta intr-un mediu medical si poate face lumina asupra greselilor si poate ajuta la imbunatatirea practicilor.

O necropsie, care nu este intotdeauna o procedura medicala, a fost un termen folosit anterior pentru a descrie o examinare post-mortem nereglementata. In timpurile moderne, acest termen este mai frecvent asociat cu cadavrele animalelor.

Senescenta se refera la un scenariu in care o fiinta vie este capabila sa supravietuiasca tuturor calamitatilor, dar in cele din urma moare din cauza unor cauze legate de batranete. Celulele animale si vegetale se reproduc si functioneaza in mod normal pe toata perioada existentei naturale, dar procesul de imbatranire deriva din deteriorarea activitatii celulare si din deteriorarea functionarii normale.

Recomandari

Util