Motive pentru a invata limba engleza

De ce sa inveti limba engleza? Iata cateva  motive pentru a invata limba engleza:

 • Limba engleza este cea mai frecvent utilizata limba de catre persoanele care vorbesc o limba straina.
 • Cunoasterea limbii engleze va va face o persoana bilingva si va va fi mai usor sa fiti angajat in orice tara straina.
 • In plus fata de China, Statele Unite este inca o tara lider in dezvoltarea economica si inovarea tehnica.
 • Limba engleza a fost vorbita mai larg in lume datorita expansiunii in timpul erei coloniale.
 • Limba engleza este limba folosita in stiinte.
 • Limba engleza se bazeaza pe alfabet si in comparatie cu chineza, poate fi usor de invatat.
 • Limba engleza este, de asemenea, limba industriei cinematografice.
 • In Statele Unite, vorbirea limbii engleze iti ofera oportunitati indiferent de etnie, culoare sau fundal.
 • Invatati limba si apoi o puteti preda copiilor dumneavoastra.
 • Vorbitorii de limba engleza din Statele Unite fac mai multi bani decat oamenii care nu o fac.

Motivele pentru a studia limba engleza sunt multe si variate. Iata cateva dintre cele mai importante. Poti participa la cursuri de engleza ILSC.

1. De ce sa studiezi limba engleza: sa lucrezi

 • Poate ca motivul fundamental pentru care studierea limbii engleze este atat de importanta este pentru ca engleza este fundamentala atunci cand vine vorba de gasirea unui loc de munca. Limba engleza ne va oferi acces la o educatie mai buna si, prin urmare, la posibilitatea unui loc de munca mai bun.
 • Oportunitatile noastre de angajare se vor inmulti de indata ce stapanim limba. Atat in zonele guvernamentale, cat si in companiile multinationale, indiferent de domeniul tau de activitate, engleza iti va oferi intotdeauna avantaje atunci cand vine vorba de promovarea sau accesarea unui alt loc de munca, ajutandu-te sa iti imbunatatesti situatia actuala de angajare.

2. De ce sa studiezi limba engleza: educatie si informare

 • Un alt motiv important pentru a invata limba engleza este ca vom putea avea acces la o educatie mai buna, fara a ne limita la universitatile sau centrele de formare din tara noastra. De asemenea, ne va oferi acces la informatii mai actuale si complete, vom cunoaste cele mai recente progrese .

Munca in strainatate

 • Este adevarat ca exista multe avantaje ale invatarii limbii engleze, mai ales ca deschide multe usi de lucru, nu numai in tara noastra, ci si in strainatate. Tarile cu limbi foarte complexe, cum ar fi Finlanda, Germania sau Tarile de Jos, ofera o multime de oportunitati de angajare pentru persoanele care vorbesc limba engleza.
 • De fapt, exista multe companii multinationale in care engleza este stabilita ca limba oficiala de lucru, deoarece permite angajatilor sa comunice intre ei si ofera oportunitati de angajare pentru oameni din intreaga lume.
 • Cu toate acestea, exista si alte tari, cum ar fi Franta sau Italia, care solicita in majoritatea companiilor lor sa stiti cum sa vorbiti limba locala. Chiar daca acest lucru este asa, cunoasterea limbii engleze in strainatate va fi esentiala, deoarece este limba in care este tradusa pentru a ajunge sa se  comunice cu majoritatea oamenilor, indiferent daca este  in limba locala sau nu.

Ce este limba engleza?

Engleza este o limba germanica de vest din familia de limbi indo-europene , cu cele mai timpurii forme vorbite de locuitorii Angliei medievale timpurii. Este numita dupa Angle , unul dintre vechile popoare germanice care au migrat pe insula Marii Britanii .

Engleza este din punct de vedere genealogic vest-germanica , cea mai apropiata legatura cu limbile saxona joasa si frizona ; cu toate acestea, vocabularul sau este, de asemenea, influentat in mod distinct de dialectele franceze (aproximativ 29% din cuvintele englezesti moderne ).) si latina (de asemenea, aproximativ 29%), plus ceva gramatica si o cantitate mica de vocabular de baza influentat de norvegiana veche (o limba germanica de nord ). Vorbitorii de engleza sunt numiti anglofoni .

Cele mai timpurii forme de engleza, cunoscute in mod colectiv sub numele de engleza veche , au evoluat dintr-un grup de dialecte germanice de vest ( ingvaeonice ) aduse in Marea Britanie de colonistii anglo-saxoni in secolul al V-lea si mutate in continuare de colonistii vikingi vorbitori de norvegiana incepand cu secolul al VIII-lea si secolele al IX-lea.

Engleza de mijloc a inceput la sfarsitul secolului al XI-lea dupa cucerirea Angliei de catre normand , cand un vocabular considerabil de franceza (in special normand vechi ) si latina a fost incorporat in engleza de-a lungul a aproximativ trei sute de ani.  

Engleza moderna timpurie a inceput la sfarsitul secolului al XV-lea, odata cu inceperea Marii schimbari vocale si a tendintei renascentiste de a imprumuta in engleza cuvinte si radacini latine si grecesti suplimentare, concomitent cu introducerea tiparului la Londra . Aceasta epoca a culminat in mod deosebit cu Biblia King James si piesele lui William Shakespeare.

Recomandari

Util