Ce perdele sa alegi pentru casa ta?
Cand vine vorba de renovarea spatiilor noastre, ne dorim intotdeauna sa scoatem in evidenta latura noastra creativa si sa propunem cele mai bune idei pentru a evidentia fiecare colt disponibil.
Dar inainte de a iesi sa-ti cauti noile perdele pentru camera de zi, trebuie sa stii ca nu va trebui doar sa tii cont de locul in care vor fi plasate; trebuie sa fii clar si cu privire la stilul de decorare care predomina in intreaga camera, stilul mobilierului, perioada din an in care vor fi plasate si multi alti factori si desigur sa tii cont de gustul tau personal.
Ce fel de perdele caut?
Daca vorbim despre perdele, trebuie sa stiti ca jocul „traditional” consta din doua piese independente suprapuse una peste cealalta: cea care este plasata in fata, de obicei de culoare mai puternica si realizata cu materiale groase, cum ar fi bumbacul sau poliesterul, si cea care merge in fundal care are nevoie de un material usor. Gama de perdele de bucatarie de la MaradyDesign.ro este remarcabila.
In acest tip de joc dublu se obisnuieste sa se colecteze din lateral tesatura groasa care coboara de la margini si sa se lase vaporosul extinsa, astfel incat aerul sa o ridice usor si sa atenueze intrarea luminii din exterior.
Alte materiale utilizate in mod obisnuit pentru fabricarea perdelelor pentru camerele de zi sunt cele mai groase, opace dintr-un material cum ar fi catifea sau jacard, dar acestea tind sa fie mai potrivite pentru tapiterie, fabricarea pernelor si alte utilizari, cum ar fi fetele de masa sau uniformele.
Asadar, aici iti aducem cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa iti alegi noile perdele pentru a profita la maximum de spatiile tale si de economiile personale:
- Perdelele sunt punctul central al decorului intr-un spatiu. Cauta intotdeauna culoarea si tipul lor de tesatura pentru a te juca sau contrasta intr-un mod interesant cu celelalte elemente ale camerei.
- De regula, cea mai groasa tesatura este cea care ar trebui plasata in margine si pe coborasurile laterale care sunt fixate pe fiecare parte a ferestrei.
- Daca tesatura centrala, care este vaporoasa, este foarte usoara, firul de plumb poate fi folosit pentru a impiedica vantul sa o ridice prea mult.
- Dimensiunea camerei este ceva care trebuie luat in considerare, deoarece, o perdea foarte groasa si intunecata intr-un spatiu mic, va scadea lumina si va da senzatia generala de ingust.
- Nu ar trebui sa se combine niciodata doua tesaturi imprimate in acelasi joc. Acest lucru este dat in scopul de a genera un contrast in decor. Pentru ca, desi este posibil, trebuie sa stii cum sa o faci bine sau altfel vei ajunge la o saturatie inutila in spatiul tau.
- Daca doresti sa dai aspectul unei ferestre mai mari, poti prelungi taierea perdelelor in jos sau in lateral.
- Pentru a obtine o senzatie mai calda, mai proaspata si mai luminoasa, poti alege sa utilizezi perdele de cameradin bumbac cu imprimeuri naturale sau florale.
Informatii utile despre perdele
Perdelele pot fi tinute inapoi cu legaturi (o bucla de panza, snur etc., plasate in jurul unei perdele pentru a o tine deschisa intr-o parte; de obicei, trecute printr-un inel pe un carlig atasat de perete si fixate cu un nod, nasture sau velcro; adesea impodobite cu ciucuri) sau pot fi inchise si deschise cu bete numite draw-pulls (tije din plastic, lemn sau metal care pot fi rasucite si/sau trase) sau tije pentru perdele care sunt atasate fie de alergatorul sau la primul carlig. Un opritor pentru carlig pentru perdea este un dispozitiv folosit pentru a opri perdeaua sa cada de la capatul sinei pentru perdea.
Desi unele perdele pot folosi sisteme de scripete, acestea nu trebuie confundate cu rulouri sau rulouri. Acestea pot fi denumite in general tratamente pentru ferestre, care sunt acoperirea sau modificarea ferestrei, adesea cu scopul de a imbunatati estetica ferestrei si a camerei.
Perdelele pot fi folosite pentru a da unei camere un punct focal. Exista cel putin douazeci de stiluri diferite de perdele si draperii care pot fi utilizate in tratarea ferestrelor.
Perdelele cu panouri plate sunt simple si versatile: pentru a le realiza, bucati de material sunt tivite pe toate cele patru margini, iar piesa finala dreptunghiulara sau patrata este atarnata de stalpii draperiilor cu inele de prindere sau ceva asemanator. Daca este plisat, aspectul este puternic influentat de plinatatea pliurilor.
Perdele cu panouri sunt cunoscute si sub numele de perdele cu panouri duble. Ele se refera la doua panouri de perdea atarnate de fiecare parte a ferestrei. Acesta este stilul cel mai comun.
Perdelele superioare sunt realizate cu bretele inguste, care se inclesteaza sau se leaga la marginea superioara si atarna de stalpul draperiei. Acest stil de perdea este adesea conceput ca doua panouri stationare pe partile laterale ale unei ferestre.