Sfaturi utile pentru alegerea mobilierului de dormitor

In general, oamenii nu fac schimbari frecvente dupa ce cumpara dormitorul. Chiar si atunci cand va renovati complet casa, dormitoarele sunt ultimele pe lista. Din acest motiv, alegerea unui dormitor devine importanta. Pentru ca trebuie sa faceti o achizitie corecta de prima data. Cu toate acestea, exista aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va organizati dormitorul.

Cum se alege un set de dormitor?

Cel mai important aspect in alegerea unui set de dormitor este dimensiunea setului si locatia camerei in care va fi amplasat. In masura in care cumpararea unui set cu un pat mare din camera va lasa fara spatiu de locuit si nu va ofera o utilizare ergonomica. In acest sens, punctele care trebuie luate in considerare inainte de a alege un set de dormitor sunt urmatoarele.

  • Zona de dormitor
  • Stilul de decorare interioara a dormitorului si preferintele dvs. de design
  • Masute de noptiera
  • Dulapuri
  • perdele
  • Combinatii de culori ale dormitorului
  • Elemente de iluminat

Marca si furnizorul mobilei

Punctul de vanzare cu amanuntul de la care facem cumparaturi este foarte important, in special pentru cumparaturile mai mari, de valoare mai mare, care este de obicei un dormitor.

Trebuie sa va asigurati ca locul are o politica adecvata pentru clienti in ceea ce priveste livrarea, returnarea si schimbul, precum si consilieri extrem de amabili si pregatiti care va vor ghida daca ezitati intre mai multe optiuni.

Pentru toate acestea si nu numai, recomandam cu caldura Mebelisto, care este lider de piata de multi ani si are in spate zeci de mii de clienti multumiti, puteti gasi toate acestea daca alegeti mobila pentru dormitor de la TopMob-Design.ro 

Calitate si pret

Foarte adesea, acestia sunt doi indicatori direct proportionali. Din pacate, este aproape imposibil sa obtinem un dormitor ieftin care sa fie bine facut si sa ne dureze multi ani de acum incolo. Avand in vedere investitia considerabila pe care o faceti prin achizitionarea unui pat nou, va sfatuim sa nu alegeti cea mai economica optiune disponibila pe piata, deoarece probabilitatea de a fi nevoiti sa o inlocuiti in 3-4 ani este destul de serioasa.

Dormitorul ideal in cazul tau particular inseamna sa definesti care este pozitia ta fata de toti acesti indicatori si sa consulti profesionisti care iti vor putea oferi diferite alternative, dintre care sa o alegi pe cea mai buna.

Dimensiune

Primul si cel mai important pas este sa ne hotaram daca patul nostru va fi simplu, dublu sau chiar mai mare. In mod normal, pentru un dormitor se alege o optiune dubla si este important de retinut ca si in acest caz dimensiunile (lungime si latime) variaza in functie de preferintele oamenilor si de dimensiunea camerei.

Este o idee buna sa oferiti un dormitor de o dimensiune care sa va lase suficient spatiu liber pentru a ajunge la dulap, noptiere, toaleta si, in general, la tot restul mobilierului care va fi prezent in camera. Dar ar trebui sa avem grija si sa nu supraincarcam dormitorul cu multa mobile deoarece acesta nu va mai fi un loc de liniste si relaxare daca este prea incarcat.

De ce sa iti cumperi un dormitor in care sa te odihnesti bine?

Oamenii de stiinta au explorat intrebarea de ce dormim din multe unghiuri diferite. Ei au examinat, de exemplu, ce se intampla atunci cand oamenii sau alte animale sunt lipsite de somn. In alte studii, ei s-au uitat la modelele de somn intr-o varietate de organisme pentru a vedea daca asemanarile sau diferentele dintre specii ar putea dezvalui ceva despre functiile somnului.

Cu toate acestea, in ciuda deceniilor de cercetare si a multor descoperiri despre alte aspecte ale somnului, intrebarea de ce dormim a fost dificil de raspuns.

Lipsa unui raspuns clar la aceasta intrebare provocatoare nu inseamna ca aceasta cercetare a fost o pierdere de timp. De fapt, acum stim mult mai multe despre functia somnului, iar oamenii de stiinta au dezvoltat cateva teorii promitatoare pentru a explica de ce dormim. In lumina dovezilor pe care le-au adunat, pare probabil ca nicio teorie nu va fi vreodata dovedita corecta. In schimb, putem descoperi ca somnul este explicat prin doua sau mai multe dintre aceste explicatii.

Speranta este ca, intelegand mai bine de ce dormim, vom invata sa respectam mai mult functiile somnului si sa ne bucuram de beneficiile pe care acesta le ofera pentru sanatate.

Una dintre cele mai vechi teorii ale somnului, numita uneori teoria adaptiva sau evolutiva, sugereaza ca inactivitatea pe timp de noapte este o adaptare care a indeplinit o functie de supravietuire, tinand organismele departe de pericol in momente in care ar fi deosebit de vulnerabile.

Teoria sugereaza ca animalele care au putut sa ramana nemiscate si linistite in aceste perioade de vulnerabilitate au avut un avantaj fata de alte animale care au ramas active. Aceste animale nu au avut accidente in timpul activitatilor pe intuneric, de exemplu, si nu au fost ucise de pradatori. Prin selectia naturala, aceasta strategie comportamentala probabil a evoluat pentru a deveni ceea ce recunoastem acum ca somn.

Un simplu contraargument la aceasta teorie este ca este intotdeauna mai sigur sa ramai constient pentru a putea reactiona la o urgenta (chiar daca stai nemiscat in intuneric noaptea). Astfel, nu pare sa existe niciun avantaj de a fi inconstient si adormit daca siguranta este primordiala.

Recomandari

Util