Motive pentru a lua in considerare plasarea parintilor in varsta intr-un azil de batrani

In Romania, ca si in alte tari, numarul de persoane in varsta care locuiesc in azile de batrani poate fluctua din mai multe motive, cum ar fi schimbarile in politicile publice, disponibilitatea locurilor de cazare si ingrijire si dorinta individuala a persoanelor in varsta de a ramane acasa sau de a locui intr-o casa de batrani.

Acest lucru poate suna interesant, dar este o alegere buna, deoarece persoana draga nu se va simti deloc singura si va avea parte de multe activitati recreative.

Aici, vom discuta cateva dintre cele mai comune motive pentru a plasa parintii in varsta in azilele de batrani. Citeste mai departe pentru a face alegerea corecta!

Top 3 motive pentru a pune o persoana iubita intr-un azil de batrani

Ei nu pot avea grija de ei insisi

Daca persoana iubita nu poate avea grija de sine, acesta este un semn sigur ca ar putea avea nevoie de asistenta. Alte semne despre cand este timpul sa plasezi un parinte intr-un azil de batrani sunt ca:

  • Are nevoie de ajutor pentru a manca, a folosi toaleta, a sta in picioare, a merge pe jos, a se culca si pentru a efectua rutine de igiena personala;
  • Nu-si mai aminteste sa manance, sa se scalde sau sa efectueze alte ritualuri importante;
  • Este adesea confuz si uituc, chiar si in situatii familiare;
  • Sfarseste in situatii periculoase din cauza confuziei.

Cand vine vorba de facilitati camin batrani Otopeni, acestea sunt numeroase. Parintii tai vor avea parte de ingrijire, relaxare, comunicare si alte activitati interesante.

Un azil de batrani ofera, de asemenea, parintilor tai un mediu mai confortabil in care sa se odihneasca. Ei se vor bucura de aceasta noua schimbare in viata lor si isi vor putea face prieteni cu aceleasi interese.

Te simti in mod constant epuizat

Cand trebuie sa ai grija de un parinte in varsta pe cont propriu, probabil ca te vei simti epuizat. La urma urmei, este atat solicitant din punct de vedere fizic, cat si epuizant din punct de vedere emotional sa supraveghezi grija unei persoane pe care o iubesti atunci cand nu poate sa o faca singur.

Luarea unei decizii de a plasa un parinte intr-un azil de batrani te poate face sa te simti vinovat, dar este o alegere foarte buna. Daca esti nefericit, starea ta de spirit ii va afecta pe parintii tai in varsta si ii va supara si mai mult. De asemenea, nu vei putea sa-i ajutati atunci cand esti epuizat din punct de vedere fizic, deoarece nu-ti vei putea concentra toata energia asupra lor.

Este necesara ingrijirea profesionala

Cand este nevoie de ingrijire profesionala pentru a te asigura ca parintele tau are mijloacele de a trai confortabil, multi oameni stabilesc ca parintele lor trebuie sa mearga la un azil de batrani. Aceasta este o decizie complet valabila, deoarece le permite sa beneficieze de o ingrijire experta 24/7. Casele de batrani ofera, de asemenea, o comunitate stabilita in care parintele tau poate avea anumite activitati recreative.

Cum se manifesta dementa?

Dementa este cauzata de deteriorarea celulelor creierului. Aceasta afectare interfereaza cu capacitatea celulelor creierului de a comunica intre ele. Atunci cand celulele creierului nu pot comunica in mod normal, gandirea, comportamentul si sentimentele pot fi afectate.

Creierul are multe regiuni distincte, fiecare dintre acestea fiind responsabila pentru diferite functii (de exemplu, memorie, judecata si miscare). Cand celulele dintr-o anumita regiune sunt deteriorate, acea regiune nu isi poate indeplini functiile in mod normal.

Intelegerea bolii Alzheimer si a dementei subliniaza diferenta dintre Alzheimer si dementa, simptome, stadii, factori de risc si multe altele.

Diferite tipuri de dementa sunt asociate cu anumite tipuri de leziuni ale celulelor creierului in anumite regiuni ale creierului. De exemplu, in boala Alzheimer, nivelurile ridicate ale anumitor proteine ​​in interiorul si in afara celulelor creierului ingreuneaza celulele creierului sa ramana sanatoase si sa comunice intre ele. Regiunea creierului numita hipocamp este centrul de invatare si memorie in creier, iar celulele creierului din aceasta regiune sunt adesea primele care sunt afectate. De aceea, pierderea memoriei este adesea unul dintre primele simptome ale bolii Alzheimer.

In timp ce majoritatea modificarilor din creier care provoaca dementa sunt permanente si se agraveaza in timp, problemele de gandire si memorie cauzate de urmatoarele afectiuni se pot imbunatati atunci cand afectiunea este tratata sau abordata:

  • Depresie.
  • Efecte secundare ale medicamentelor.
  • Consumul excesiv de alcool.
  • Probleme cu tiroida.
  • Deficiente de vitamine.
  • Diagnosticul dementei

Nu exista un singur test pentru a determina daca cineva are dementa. Medicii diagnosticheaza Alzheimer si alte tipuri de dementa pe baza unui istoric medical atent, a unui examen fizic, a testelor de laborator si a modificarilor caracteristice ale gandirii, ale functiei de zi cu zi si ale comportamentului asociate fiecarui tip. Medicii pot determina ca o persoana are dementa cu un nivel ridicat de certitudine. Dar este mai greu de determinat tipul exact de dementa, deoarece simptomele si modificarile creierului diferitelor demente se pot suprapune. In unele cazuri, un medic poate diagnostica „dementa” si nu specifica un tip. Daca se intampla acest lucru, poate fi necesar sa consultati un specialist, cum ar fi un neurolog, un psihiatru, un psiholog sau un geriatru .

Recomandari

Util