4 trucuri prin care poti economisi – Cum te ajută anticariatul?

[ad_1]

În sezonul rece cheltuielile au tendința să crească, mai ales pe durata sărbătorilor când aloci un anumit buget pentru cadouri, sau vrei să faci anumite achiziții care țin de sănătate, cosmetică și înfrumusețare, dar și din cauza facturilor mai mari la energie electrică și gaze.

            Dacă apelezi la serviciile unui anticariat ai posibilitatea să obții o anumită sumă de bani pe care să o folosești pentru cheltuielile mai urgente, precum: cadourile pentru persoanele apropiate, plata unor facturi sau a utilităților. Tot ce trebuie să faci atunci când ai cărți vechi de vânzare este să contactezi echipa anticariatului pentru a stabili ziua în care aceștia să se deplaseze gratuit la tine acasă cu scopul de a-ți cumpăra volumele care nu îți mai sunt utile.

            În continuare îți prezentăm câteva trucuri prin care poți economisi, inclusiv cum te poate ajuta un anticariat în acest sens:

  1. Gestionează-ți cheltuielile din timpul iernii

În luna cadourilor este foarte greu să te încadrezi într-un anumit buget, iar pentru a reuși acest lucru este important să îți prioritizezi cumpărăturile și cheltuilelile. Pentru că este ușor să te lași furat de febra sărbătorilor, apelează la un anticariat care cumpără cărți în București și în țară atunci când ai nevoie de o anumită sumă de bani. Plata pentru cărți se face pe loc, în numerar, astfel că te vei putea folosi imediat de respectiva sumă. Fă-ți și tu o programare la anticariat dacă ai mai mult de 50 de cărți la care vrei să renunți. În cazul în care vrei să renunți doar la câteva volume, poți merge cu acestea la unul dintre sediile anticariatului pentru a le vinde.

  1. Cumpără doar ce este necesar

Un truc foarte util pentru perioadele în care bugetul este limitat, iar cheltuielile sunt mai mari, este cumpătarea cu fiecare ocazie în care mergi la cumpărături, care să se reflecte prin achiziționarea doar acelor produse care îți sunt necesare. De exemplu, este recomandat să cumperi produse  electronice și electrocasnice doar dacă acestea beneficiază de promoții. În cazul produselor vestimentare este indicat să renunți la cele pe care nu le-ai mai purtat de o perioadă lungă de timp și abia apoi să achiziționezi unele noi.

  1. Consumă resursele mai chibzuit

În ceea ce privește reducerea consumului de resurse precum apa, căldura și energia, poți aplica câteva trucuri utile care să te ajute. Îți enumerăm cele mai importante comportamente sănătoase, care te vor ajuta să ai facturi mai mici:

  • Închide robinetul de apă când te speli pe dinți;
  • Oprește apa atunci când speli vasele cu detergent;
  • Nu lăsa lumina ori aparatele pe care nu le folosești în funcțiune;
  • Coboară temperatura termostatului cu 1-2 grade.
  1. Cumpără atât cât mănânci

Fără să îți dai seama, cea mai mare sumă este alocată pentru hrană, însă tot pe acest plan există și foarte multă risipă. Așadar, îți recomandăm să ai mereu o listă la tine atunci când mergi la cumpărături și să iei doar acele alimente pe care le vei folosi în scurt timp, ori pe care le poți păstra pentru o perioadă mai mare de timp. Dacă ai mâncare gătită care se află în termen, dar pe care nu mai vrei să o consumi, îți recomandăm să o oferi unor oameni nevoiași, în loc să o arunci.

Anticariatul preferat îți poate fi de ajutor și atunci când vrei să cumperi o carte pe care o cauți de foarte mult timp, dar și atunci când ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a acoperi o cheltuială urgentă. Alege să beneficiezi de pe urma cărților care nu-și mai găsesc locul în biblioteca ta și obține o sumă de bani din vânzarea acestora la anticariatul care face achiziții în București și în țară.

[ad_2]

Recomandari

Util