Adaugarea elementelor de social media in webdesign

Dovezi creative in retelele sociale

Increderea a devenit o prioritate de top pentru marci. In universul digital fara chip, in care totul este ascuns dupa perdele, increderea si credibilitatea sunt doua lucruri pe care publicul tinta le tanjeste. Aceste aspecte conduc procesul de luare a deciziilor si transforma utilizatorii obisnuiti in ambasadori ai marcii.

Creeaza site-uri web optimizate pentru dispozitivele mobile cu orice design grafic fara cunostinte de programare.

Construirea increderii este o adevarata provocare, deoarece este din ce in ce mai fragila. Cu toate acestea, trebuie facuta daca doriti sa reusiti in nisa dvs. Studiile au aratat ca oamenii sunt mai predispusi sa ia o anumita decizie daca au incredere in companie sau vad pe altii facand acelasi lucru.

Prin urmare, asteptati-va ca mai multe companii sa introduca semne de dovezi sociale pe site-urile lor web. Cu toate acestea, nu va asteptati sa fie plictisitoare. Companiile isi vor exercita creativitatea pentru a reduce zgomotul, a transmite mesajul potrivit si a-i face pe clienti sa-si aminteasca ca produsul dvs. merita increderea lor.

Tendinta este ca recenziile, feedback-ul si statisticile folosite pentru a cuantifica si califica marca, devin mai fanteziste si mai incantatoare. In 2023, acestea vor ramane elemente viabile care contribuie la experienta generala a utilizatorului, sustin tema generala si aprind interesul, construind incredere pentru a genera implicarea si cresterea conversiilor.

Pentru a urma aceasta tendinta, nu faceti din dovada sociala o idee ulterioara. Introduceti microinteractiuni, animatii, efecte dinamice si elemente grafice elegante in zonele cu recenzii si feedback. Faceti-le sa se integreze in mediul site-ului si sa produca o impresie.

Tipografie

Anul precedent, am asistat la numeroase tendinte fantastice in aceasta categorie, de la tipul de caractere suprasimplificat pentru fotografia de detaliu, la fonturi traditionale. La fel ca si colorarea, tipografia este un element crucial al interfetei de utilizare care arata o parada de tendinte pe parcursul anului.

Desi este dificil de prezis ce va emotiona mintile web designerilor luna viitoare si de ce va avea nevoie publicul tinta pentru a oferi unui site web sansa de a-i uimi, totusi, exista inca unele curente principale de urmarit, deoarece acestea ofera deja site-ului dvs. un aspect modern. Sa luam in considerare tendintele care sunt apreciate acum in designul web. Vor fi un inceput perfect pentru anul care vine.

Tipografie integrata

Aceasta tendinta in designul site-urilor web din 2022 curge in 2023 cu si mai multa popularitate. A fost folosita in numeroase nise pentru a impresiona diferite sectoare de piata, dovedindu-se valoroasa pentru fiecare afacere. De regula, impodobeste zona de sus si rar, partea de mijloc sau subsolul paginii.

Caracteristica sa cheie consta in crearea unei capodopere complicate, digitalizate, centrate pe tipografie. Ar trebui sa se integreze perfect in compozitie, ducand efectul general la nivelul urmator si intarind mesajul. In acelasi timp, ar trebui sa distruga uniformitatea si machetele traditionale, oferind paginii o atmosfera eleganta, ultra-moderna.

Adopta aceste abordari pentru a atinge aceasta tendinta:

  • Folositi un font mare, indraznet, dar obisnuit.
  • Combinati tipografia cu animatia sau vizualizarea 3D.
  • Joaca-te cu caractere si efecte dinamice.
  • Pune-le deasupra imaginilor, ilustratiilor, portretelor si fundalurilor stralucitoare sau fa-le sa se intersecteze cu toate aceste componente, dezvaluind doar o parte a frazei.
  • Incercati forme si modele geometrice unice pentru a recrea o solutie neo-brutala aglomerata.
  • Alegeti un aspect suprasimplificat, dar elegant si carismatic, integrandu-l in designul general.

Ce este designul responsive?

Designul web responsiv ( RWD ) sau designul responsiv este o abordare a designului web care urmareste sa faca paginile web sa fie randate bine pe o varietate de dispozitive si dimensiuni de fereastra sau ecran de la dimensiunea minima la cea maxima pentru a asigura gradul de utilizare si satisfactie.

Un design receptiv adapteaza aspectul paginii web la mediul de vizualizare utilizand tehnici precum grile fluide bazate pe proportii, imagini flexibile, si interogari media CSS3 , o extindere a regulii, in urmatoarele moduri: @media.

Conceptul de grila fluida solicita ca dimensionarea elementelor de pagina sa fie in unitati relative, cum ar fi procente, si nu in unitati absolute, cum ar fi pixeli sau puncte. Imaginile flexibile sunt, de asemenea, dimensionate in unitati relative, astfel incat sa nu fie afisate in afara elementului care le contine.

Interogarile media permit paginii sa utilizeze diferite reguli de stil CSS in functie de caracteristicile dispozitivului pe care este afisat site-ul, de exemplu latimea suprafetei de randare (latimea ferestrei browserului sau dimensiunea fizica a afisajului).

Aspectele responsive se ajusteaza si se adapteaza automat la orice dimensiune a ecranului dispozitivului, fie ca este vorba de un desktop, un laptop, o tableta sau un telefon mobil.

Designul web responsive a devenit mai important pe masura ce utilizatorii de dispozitive mobile au ajuns sa fie reprezentati de majoritatea vizitatorilor site-ului. In 2015, de exemplu, Google a anuntat Mobilegeddon si a inceput sa imbunatateasca clasarea paginilor site-urilor prietenoase cu dispozitivele mobile atunci cand cauta de pe un dispozitiv mobil.

Recomandari

Util