Cum funcţionează ionizatoarele de apă

Ionizatoarele de apă funcționează prin utilizarea electromagnetismului pentru a schimba apa obișnuită de la robinet în apă alcalină ionizată. Apa simplă este un amestec de minerale alcaline și carbonat – CO2 dizolvat. Un ionizator de apă separă carbonatul din apa de la robinet de mineralele alcaline. Mineralele alcaline și carbonatul acid sunt evacuate într-un flux separat de apă. Prin separarea elementelor alcaline din apa de la robinet de elementele acide, un ionizator de apă vă permite să beneficiați de alcalinitatea naturală care luptă împotriva acidului, de mineralele alcaline din apa dvs., cum ar fi calciul și magneziul. Aceste minerale alcaline, odată eliberate de carbonat, câștigă potențial antioxidant și alcalinitatea de combatere a acidului.

Cum funcționează ionizatoarele de apă – Procesul de electrodializă

În interiorul unui ionizator apa trece peste plăcile încărcate electromagnetic care sunt separate printr-o membrană specială – numită membrană permeabilă la ioni. Această membrană permite trecerea atomilor și moleculelor încărcate energetic numite ioni. Nu permite trecerea atomilor și moleculelor neutre din punct de vedere energetic. Moleculele de apă sunt neutre din punct de vedere energetic, deci nu trec prin membrană. Ionii minerali alcalini din apă și ionii carbonatați au ambii sarcini energetice, așa că li se permite să treacă. Aceasta separă mineralele alcaline de carbonatul acid.

Mineralele alcaline din apă au o sarcină energetică pozitivă – ceea ce le face ioni încărcați pozitiv. La fel, carbonatul acid din apă are o sarcină electrică negativă, ceea ce îi face ioni încărcați negativ.

Plăcile încărcate electromagnetic dintr-un ionizator de apă separă acești ioni. Ionii minerali alcalini încărcați pozitiv sunt atrași de plăcile negative. Carbonatul acid este atras de plăcile încărcate pozitiv. Membrana permeabilă la ioni permite atât ionilor minerali alcalini încărcați pozitiv, cât și ionilor carbonat încărcați negativ să treacă prin ea, care apoi separă acești ioni în două camere.

Ionizatoarele de apă produc două fluxuri de apă

Odată separați, ionii din ambele camere reacționează cu apa care se află în interiorul fiecărei camere pentru a produce ape alcaline și acide. Fiecare tip de apă este evacuat pe un flux separat care iese din ionizatorul de apă. Mineralele alcaline sunt evacuate în fluxul alcalin sub formă de apă minerală alcalină. Carbonatul acid este evacuat în curentul de apă acidă ca o soluție de acid carbonic. Când dizolvați CO2 în apă, acesta produce acid carbonic.

De ce apa alcalină are un potențial antioxidant de combatere a îmbătrânirii

Odată eliberați de carbonatul acid, ionii de calciu și magneziu din apă sunt extrem de instabili. Ei interreacţionează imediat cu moleculele de apă prin luarea unui ion hidroxil din ele pentru a forma hidraţi minerali alcalini. Sarcina energetică pozitivă a mineralelor alcaline este capabilă să preia un ion hidroxil dintr-o moleculă de apă, deoarece învinge forța energetică care menține molecula de apă legată. Când se întâmplă acest lucru, ionul mineral alcalin câștigă ionul hidroxil și este eliberat un atom de hidrogen. Din cauza acestei reacții, apa alcalină dintr-un ionizator de apă este bogată în hidrogen.

Datorită încărcăturii energetice negative a ionului hidroxil, apa alcalină dintr-un ionizator de apă capătă o sarcină energetică negativă, care se numește potențial de reducere a oxidării (ORP). ORP negativ al apei alcaline de la un ionizator de apă îi conferă capacitatea de a reduce substanțele oxidative, cum ar fi radicalii liberi și speciile reactive de oxigen. Se crede că substanțele oxidante din organism sunt un factor major în boli și îmbătrânire. Potențialul apei alcaline de reducere a oxidării îi conferă potențialul de a funcționa ca antioxidant.

Recomandari

Util