Componentele sistemului off grid – faceți cunoștință cu noile surse de curent gratis!

Când doriți să reduceți suma facturilor de energie electrică, există mai multe soluții. Una dintre ele este instalarea de sisteme fotovoltaice OFF Grid. Aceste panouri solare fotovoltaice valorifică lumina și energia soarelui pentru a o transforma în electricitate.

Vă explicăm totul despre cum să obțineți curent gratis pe care vi-l poate oferi soarele.

Soarele: o sursă de energie curată, abundentă și gratuită! Iată de ce să profitați de sisteme fotovoltaice OFF Grid

Când cunoaștem capacitatea soarelui de a ne oferi gratuit și la infinit (la scara noastră umană) curent gratis, încă ne întrebăm de ce tiparele noastre de consum nu au integrat acest fapt de bază.

Fără a dori să oferim un răspuns evident la această întrebare, este important să ne dăm seama că astăzi plătim un preț mare pentru o energie care nu este nici curată, nici regenerabilă, nici eternă. Prin urmare, acest lucru nu contribuie deloc la conservarea planetei noastre și a resurselor pe care le posedă.

Dacă soarele ne aduce energie curată și curent gratis, este bine să începem să stăpânim sau măcar să descoperim soluțiile de care dispunem noi, toți consumatorii.

Acestea nu sunt soluții de mâine, ci soluții foarte actuale, foarte reale și deja eficiente. Este vorba despre sistemele fotovoltaice Off Grid.

Ce sunt sistemele fotovoltaice OFF Grid?

Energia solară OFF Grid  înseamnă că vă puteți satisface toate nevoile de energie în întregime cu energie solară, fără ajutorul rețelei electrice.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să construiți un sistem de energie solară împreună cu un dispozitiv de stocare a energiei, cum ar fi panouri solare fotovoltaice și acumulatori încărcare, în locația în care este consumată energia (casa).

Implementarea unui sistem fotovoltaic off-grid a fost odată considerată un concept marginal datorită cantității mari de spațiu de care avea nevoie și a cheltuielilor exorbitante asociate cu acesta.

Cu toate acestea, progresele în tehnologie solară din ultimele decenii au făcut tehnologia solară mai eficientă și mai puțin costisitoare, contribuind astfel la integrarea energiei solare.

Autocaravanele și cabinele rurale alimentate exclusiv cu sisteme solare off-grid sunt deja destul de comune pe marginea drumurilor și în mediul rural.

Din ce sunt compuse sistemele fotovoltaice OFF Grid?

În timp ce mulți oameni se gândesc imediat la panouri solare ori de câte ori aud expresia „sisteme fotovoltaice off-grid”, adevărul este că multe alte componente trebuie incluse pentru a avea un sistem OFF Grid complet funcțional.

Un sistem solar complet OFF Grid este ceva care vine echipat cu toate echipamentele esențiale pentru a genera, stoca și livra energie solară la fața locului.

Ele sunt numite și „sisteme solare de sine stătătoare” deoarece funcționează independent de orice sursă externă de energie și nu necesită o conexiune la rețea.

În loc să se bazeze pe soare pentru a furniza energie atunci când acesta nu este accesibil ca alte tipuri de instalații solare, cum ar fi sistemul solar mai tipic legat de rețea, sistemele fotovoltaice off-grid se bazează pe acumulatori încarcare pentru a furniza energie atunci când soarele nu este prezent.

Recomandari

Util