Beneficiile instalarii unui sistem fotovoltaic
Poate nu esti tocmai multumit cand trebuie sa achiti factura emisa de furnizorul tau de curent electric luna de luna. Mai ales pentru faptul ca sumele au crescut foarte mult in ultima perioada. Cu toate ca ai auzit de mult timp despre sistemele fotovoltaice, probabil nu ai fost tentat atat de mult precum esti astazi sa iti instalezi unul pentru propria locuinta.
Nu numai motivul financiar te poate determina sa faci o schimbare in acest sens, ci si dorinta de a ajuta mediul inconjurator sa se vindece. Indiferent care ar fi motivul, urmatoarele randuri ale acestui articol iti pot fi utile.
Din ce este compus un sistem fotovoltaic?
Exista mai multe tipuri de sisteme fotovoltaice. Componentele de baza din care aceste sisteme sunt alcatuite, indiferent de tipul acestora, sunt aceleasi. Trebuie sa existe panourile solare, trebuie sa existe suportul necesar care ajuta la fixarea acestora pe suprafata dorita, invertorul care transforma energia solara in curent continuu pentru uzul casnic, conectorii si cablurile care transporta energia acumulata, si acumulatorii care se incarca cu energie electrica, astfel incat tu sa poti produce propria energie si sa reduci platile la furnizori.
Cand vine vorba despre sisteme mai dezvoltate, la aceste elemente de baza poti adauga aparate de reglare a energiei electrice, sistemele care ajuta la orientarea panourilor astfel incat sa capteze radiatiile solare in functie de pozitia soarelui pe parcursul zilei, aparate de masurarea a curentului electric etc..
La ce te poate ajuta?
Marile avantaje au fost deja mentionate la inceputul acestui articol, si anume reducerea cheltuielilor lunare si reducerea gradului de poluare. Alte avantaje care pot conta foarte mult pentru orice consumator este independenta fata de furnizorii publici. Daca tu produci curent, beneficiezi de curent.
Nu mai exista situatii precum deranjamente sau avarii intr-o anumita zona, care afecteaza populatia nevinovata. Alt avantaj il reprezinta costurile foarte mici privind mentenanta acestui sistem. El poate avea o durata de viata, fara interventii, pana la 20-25 de ani.
De ce ai retineri?
Cand vrei sa instalezi sisteme solare Sibiu, trebuie sa te astepti la o investitie substantiala. Daca esti o persoana care ia in considerare ce se va intampla pe termen lung, aceasta investitie ti se va parea cea mai potrivita, si cu siguranta nu gresesti. Tot ce vei cheltui azi se va acoperi in doar cativa ani (4-5 ani). Un alt aspect care poate parea deranjant este faptul ca iti trebuie soare si nu ai tot timpul parte de el.
Daca in procesul de fabricare al primelor sisteme solare aparute pe piata de profil, poate nu se gasisera cele mai bune solutii, astazi nu mai exista aceasta problema. De aceea exista acei acumulatori, care se vor incarca cu energia necesara pe toata durata zilei, chiar daca tu nu esti acasa, si seara, cand nu mai e lumina afara, tu tot vei putea consuma energia produsa de sistemul tau si nu al furnizorului public.
Nu numai noaptea poate fi o problema lipsa soarelui, ci si in zilele innorate. Nu este cazul sa te ingrijorezi prea tare nici pentru acest lucru. Aceste lucruri fiind spuse, poti cantarii bine informatiile primite si sa iei cea mai potrivita decizie.