Care sunt cele mai întâlnite tipuri de hrană pentru câini și când trebuie să apelăm la acestea?

În momentul în care aducem un suflet nou în casa noastră, intrăm într-o nouă etapă de învățare. Acest lucru se aplică fie că vorbim de un bebeluș, o pisica, un câine sau chiar o pasăre. Odată cu apariția acestora în viață noastră trebuie să ne adaptăm nevoilor lor, și să învățăm treptat ce au nevoie și cum putem noi să le oferim aceste lucruri.

Când vine vorba de câini, principalul subiect de care trebuie să discutăm este tipul de mâncare pentru câini de care avem nevoie. Acesta reprezintă principalul element care oferă energie animalului și îl ajută în a se dezvolta cât mai frumos și sănătos. Din acest motiv, am ales ca în cele ce urmează să discutăm puțin despre principalele tipuri de mâncare pentru câini și să vă spunem, din ceea ce știm noi, când și cum este recomandat să oferim fiecare dintre aceste sortimente. Mai multe despre cea mai bună mancare pentru caini vezi aici.

Mancare pentru caini – Hrana uscată și importanța acesteia în dezvoltare

Probabil cel mai important tip de mâncare pentru câini este mâncarea uscată. Aceasta reprezintă cea mai mare parte din cantitatea de mâncare pe care o oferim animalului. Hrana uscată este cea care are rolul de a oferi nutrienții corespunzători dezvoltării sănătoase a animalului. Astfel, ne vom lovi mereu de cele două mari categorii – mâncarea de adult și mâncarea pentru juniori.

Această împărțire este făcută pentru ca animalul nostru să se bucure de consistența corespunzătoare etapei sale de dezvoltare, atât din punctul de vedere al ingredientelor conținute, dar și al durității mâncării.

Hrana umedă și experiența gustului

Hrana umedă este probabil cea mai îndrăgită de toți cățeii din lumea largă. Aceasta nu are însă rolul hranei uscate, nu din ea se va sătura animalul. Aceasta are rolul de a oferi animalului noi experiențe, atât din punctul de vedere al gustului, dar și din punctul de vedere al tuturor texturilor oferite de acest tip de hrană.

În hrană umedă deseori găsim amestecuri de ingredinte, care la prima vedere ni se pot părea dubioasă. Cu toate acestea, ele au luat naștere în urma unor studii, rezultând faptul că și animalele, precum oamenii, au nevoie și de diverse tipuri de carne, dar și de sosuri și, de ce nu, de fructe și legume. Astfel, au rezultat toate aceste amestecuri super îndrăgite pe care le găsim în toate magazinele specifice.

Recompensele

Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt recompensele sau treat-urile. Acestea sunt un fel de gustări, folosite de multe ori când stăpânii doresc să creeze anumite obiceiuri animalelor sau la dresaj. Important în cazul recompenselor este să știm că nu trebuie să exagerăm cu cantități mari zilnice, ba chiar este recomandat ca acestea să fie oferite la diferențe de timp, recompensele zilnice ducând la posibile probleme ale sistemului digestiv.

 De unde poți achiziționa produse din toate aceste trei categorii?

Dacă vă doriți să încercați cu animalul dumneavoastră toate aceste tipuri de mâncare pentru câini, vă recomandăm cu căldură să accesați site-ul celor de la Nova Food. Acesta este novafood.ro. Aici veți găsi de la hrana umeda pisici: https://www.novafood.ro/hrană-umedă-pisici/ până la hrană uscată pentru câini și chiar pentru păsări. Alege acest magazin cu experiență în domeniu, și bucură-te de cea mai calitativă hrană pentru animalul tău de companie.

Date de contact:

Telefon: 0724239215

E-mail: office@novafood.ro

Recomandari

Util