Masini in leasing: Cum să conduci mașina visurilor tale fără să te îndatorezi

Un autovehicul este probabil una dintre cele mai mari achiziții pe care le veți face în viața voastră. Făcându-ți timp să planificați și să vă pregătiți corect pentru preluarea unei masini in leasing, vă puteți economisi sute sau mii de lei. Consultați acești pași pentru a vă pregăti pentru un viitor financiar mai sigur. 

Un leasing auto este un contract prin care plătiți în rate lunare pentru a putea conduce o mașină pentru o anumită perioadă de timp. Este ca o închiriere de mașini, dar este o formă de datorie, deoarece banii pentru închiriere provin de la o bancă sau de la o uniune de credit.

Este mai bine să cumperi sau să închiriezi o mașină?

Ca toate deciziile mari, dacă este mai bine să cumpărați sau să închiriați o mașină depinde de preferințele și circumstanțele dumneavoastră personale. Dacă dorești să conduci un vehicul nou-nouț la un preț mic și nu vrei să fii nevoit să-ți revinzi mașina, atunci leasingul poate fi opțiunea mai bună pentru tine. Cu toate acestea, dacă preferați să dețineți un vehicul sau să conduceți o mulțime de mile în fiecare an, cumpărarea poate fi o opțiune mai bună pentru dumneavoastră. 

Când dețineți o mașină, aveți libertatea de a o vinde oricând doriți. De asemenea, nu există limită pentru numărul de km pe care îi parcurgeți, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la costurile de kilometraj în exces, așa cum ați face cu leasingul. Indiferent dacă cumpărați sau închiriați o mașină, trebuie să luați în considerare toate opțiunile înainte de a lua o decizie. Fiecare opțiune are argumente pro și contra și care ți se potrivește cel mai bine depinde de nevoile și cerințele tale.

De ce nu te îndatorezi când preluați masini in leasing?

  • Plăți lunare mai mici

Spre deosebire de creditele convenționale, atunci când închiriezi o mașină, poți pune deoparte până la 35% din valoarea reziduală, în funcție de marca și modelul mașinii. Valoarea reziduală este o parte din valoarea principală a cărei plată este amânată până la sfârșitul termenului de închiriere. La sfârșitul termenului de finanțare, aveți opțiunea de a achiziționa vehiculul, de a-l finanța sau de a plăti integral restul. 

Mai mult decât atât, puteți schimba vehiculul din nou, obținând cea mai convenabilă alternativă de finanțare pentru valoarea reziduală. Acest lucru are ca rezultat o plată lunară mai mică pentru a se potrivi mai bine bugetului dumneavoastră. În plus, este important să luați în considerare faptul că polița de asigurare nu face parte din contract de leasing, reducând astfel și mai mult plățile lunare auto. În plus, dacă aveți alte mașini cu polițe de asigurare independente, vă puteți asigura leasingul auto ca parte a poliței principale pe care o aveți deja.

  • Flexibilitate de plată

În timp ce un împrumut convențional implică taxe zilnice de dobândă timp de 15 zile de la scadența plății, un leasing nu implică comisioane în această perioadă. Cu toate acestea, va trebui să plătiți o taxă pentru fiecare plată care întârzie mai mult de 15 zile.

  • Puteți face upgrade la o mașină nouă

Dacă doriți să schimbați frecvent mașina, este mai convenabil să o faceți prin masini in leasing. În fiecare an, sunt lansate modele noi și mai avansate pentru a satisface clienții. În plus, a continua să conduci mașini noi ajută la reducerea cheltuielilor cu atelierul mecanic, care sunt inevitabile în timp. Dacă închiriați o mașină și doriți să faceți un upgrade, o puteți face fără penalități. Dacă există un rezidual după acest termen, vă ajutăm să găsiți opțiunea de finanțare potrivită pentru a o gestiona. Cele de mai sus sunt supuse aprobării creditului.

Recomandari

Util