TOP 4 motive pentru care să alegi să locuiești la casă

Vine un moment în viața fiecăruia, când trebuie să ne gândim ce ne-ar face mai fericiți în ceea ce privește viitorul nostru. Una dintre alegerile importante pe care trebuie să le facem este de a decide dacă ne dorim să cumpărăm un apartament sau să cumpărăm/construim o casă. Tendințele actuale se orientează înspre apartamente și înspre o viață cât mai aproape de centrul orașului, unde toate lucrurile se întâmplă. Totuși, dorim să îți amintim că viața la casă are și ea avantajele ei, care nu sunt puține. Acest tip de locuință este pentru persoanele care își doresc liniște și să uite de tumultul orașului atunci când ajung acasă.

Descoperă 4 motive pentru care viața la casă este frumoasă

1. Ai mai multă intimitate

Știi cum se spune, sunt mai puține șanse să vadă vecinul pe geam ce faci dacă locuiești la casă, nu degeaba este bine cunoscut faptul că o casă îți oferă mult mai multă intimitate decât un apartament. Nu o să te deranjeze zgomotul de la vecinii de deasupra sau dedesubtul tău și poți avea un spațiu al tău, care este ferit de ochii tuturor.

2. Poți avea o cute și o grădină

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei case este faptul că poți avea o curte și o grădină, în care să te relaxezi, să-ți găzduiești musafirii, să faci sport și să petreci timp în aer liber, fără să te deplasezi până la cel mai apropiat parc. Pentru copii o curte este minunată, le oferă atâta libertate de mișcare! Poți amenaja chiar și o grădină mică, unde să îți cultivi câteva legume într-un mod sănătos, iar dacă îngrijirea acestora te neliniștește, există multe soluții. De pildă, în ceea ce privește irigarea, aruncă o privire la pompele submersibile pe site-ul celor de la Micul-fermier.ro și vei vedea că lucrurile nu sunt chiar așa de complicate.

3. Ai mai multă libertate

Acest lucru se aplică în special dacă ești tu cel care îți construiești casa, pentru că ai o mare libertate de decizie, însă în ceea ce privește o casă cumpărată la cheie, o poți amenaja după bunul plac. Prin libertate se înțelege și faptul că nu trebuie să respecți orele de liniște sau să te temi că îți va bate vecinul la ușă pentru că l-ai deranjat. De asemenea, îți poți pune în aplicare orice idee, fiindcă nu trebuie să ceri permisiunea nimănui.

4. Este o investiție de viitor

Faptul că deții o casă poate fi considerat o investiție, pentru că valoarea acesteia crește odată cu trecerea timpului. Poate îți dorești să locuiești în ea până la bătrânețe, dar nu poți știi niciodată ce îți rezervă viața și ce drum vei urma. Dacă peste 15 ani vei vrea să o vinzi, va valora mai mult decât acum. De asemenea, o poți închiria pentru a avea un venit pasiv.

Astfel, deși să deții o casă este o investiție substanțială la început, aceasta îți aduce beneficii financiare în timp, dar și personale, precum libertatea, spațiul generos, intimitatea, o curte în care să te relaxezi și o grădină din care poți să îți culegi singur legumele pentru salată. 

Sursă foto: Pexels.com

Recomandari

Util