Marele secret al frumuseții. Pielea

Pielea. Cel mai mare organ al corpului nostru. Pielea nu ne ferește de infecții și răni ce ar putea fi profunde pentru organismul nostru și atât. Pielea ne transmite când ceva nu este în regulă în corpul nostru: o piele uscată înseamnă deshidratare, o piele cu exces de sebum poate însemna probleme hormonale, o piele îmbătrânită la o vârstă fragedă poate însemna că organismul nostru are nevoie de mai multă atenție – alimentație mai sănătoasă, renunțare la excese, renunțare la vicii etc.

Despre importanța pielii s-a vorbit mult timp, se vorbește și acum și se va vorbi în continuare mult timp. Pentru că ne protejează organismul atât de mult, ar trebui să o tratăm cu atenție și cu mult respect. Deși ceea ce se numește îngrijire a pielii nu se referă numai la diferite produse de îngrijire care există pe piață, acestea joacă un rol foarte important în acest proces. De ce este important să ne îngrijim corespunzător piele și cum putem face asta?

5 beneficii de care te poți bucura prin îngrijirea pielii

Îngrijirea pielii poartă cu sine multe beneficii, atât estetic, cât și din punct de vedere al sănătății.

·         Previi îmbătrânirea prematură. Dacă îți îngrijești pielea folosind produsele corespunzătoare, poți să previi ridurile, liniile fine, dar și petele de pigmentare care mai apar pe măsură ce înaintezi în vârstă.

·         Menții pielea hidratată. Atunci când se usucă, pielea este sensibilă și se poate irita foarte ușor. Din cauza aceasta pot apărea unele afecțiuni precum eczemele. Dacă folosești, corespunzător, produse destinate hidratării, eviți aceste probleme. Spre exemplu, balance challenge kit oferit de 24beauty.ro te ajută să testezi câteva produse pentru a-l găsi mai ușor pe cel potrivit pielii tale.

·         Îți protejezi atât pielea, cât și întregul organism de efectele dăunătoare ale radiațiilor UV. Pentru a împiedica manifestarea efectelor asupra pielii tale este nevoie să folosești întotdeauna produse cu SPF.

·         Stimulezi circulația sângelui. Asta se întâmplă datorită masării produselor atunci când le aplici pe piele.

·         Din punct de vedere psihologic, reduci stresul. Îngrijirea pielii poate fi o modalitate de relaxare. Asta deoarece cele mai multe dintre produse au diferite mirosuri cu ajutorul cărora poți intra într-un adevărat ritual de aromaterapie. Mai mult, unele produse conțin ele însele ingrediente naturale precum lavanda și alte ingrediente ce sunt cunoscute pentru efectul calmant, liniștitor.

Cum poți să-ți îngrijești pielea rapid și eficient? Poți ține cont de aceste recomandări:

·         Curăță zilnic pielea. Poți folosi apă micelară, dacă vorbim despre ten, sau diferite produse destinate curățării corpului.

·         Exfoliază pielea. Prin procesul de exfoliere se curăță celulele moarte. Acest lucru ajută ca hidratarea să aibă loc mai în profunzime și mai rapid. În plus, pielea devine netedă.

·         Hidratează corespunzător. Alege o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele. În caz contrar poți face mai mult rău.

·         Aplică produse cu SPF zilnic. Deși în perioada sezonului rece pare că nu avem ce proteja împotriva radiațiilor UV, acest lucru nu este adevărat. Tenul este mereu expus. Așadar, chiar și în acest sezon, folosește constant loțiuni de protecție cu SPF.

·         Construiește-ți o alimentație echilibrată. Tot ceea ce este mai bun pentru pielea ta vine din interior. Consumă proteine, fibre, asigură-ți aportul de vitamine și minerale și pielea ta va fi sănătoasă și va arăta foarte bine.

În concluzie, îngrijirea pielii este o parte esențială din procesul de înfrumusețare pe care ni-l oferim zilnic. Pentru sănătatea pielii, de asemenea, trebuie să facem asta. Prin urmare, formarea unei rutine de îngrijire, alegerea produselor specifice tipului tău de ten și alimentația sănătoasă sunt pașii care te vor purta spre bucuria de a avea o piele frumoasă, strălucitoare, radiantă, dar mai ales sănătoasă.

 Sursa foto: freepik.com

Recomandari

Util