De la vis la realitate: drumul spre o casă nouă
A locui, dar mai ales a deține, o casă a ajuns să fie visul multor cupluri, căsătorite sau nu. Și este de înțeles de ce. Este un spațiu mare, dispune de grădină/curte pe care o poți amenaja după placul inimii și poți sta liniștit afară oricând. Fiind în spațiul tău, îl poți folosi așa cum îți dorești și asta îți aduce un mare grad de satisfacție.
Construirea unei case noi este o călătorie. Una dificilă și de durată, dar, în același timp, fascinantă. De ce? Pentru că visurile și planurile se împletesc cu faptele pentru a construi un cămin personalizat adaptat nevoilor și dorințelor tale. Este un proces în care îți transformi ideile în realitate și ajungi să te bucuri de momente frumoase cu întreaga familie.
Pe de altă parte, este posibil să întâmpini diferite provocări și să fii nevoit să iei tot felul de alegeri. Cu toate acestea, dacă ai o pregătire și documentarea necesară înainte de a te apuca de noua casă, atunci vei fi pregătit pentru majoritatea situațiilor. Iată, așadar, care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a te apuca de construcție.
7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a-ți construi casa
· Bugetul – Orice plan de asemenea anvergură trebuie să aibă un buget bine stabilit chiar de la început. Chiar dacă este unul aproximativ – cine poate să știe cu exactitate fiecare bănuț cheltuit? Dar este nevoie de o evaluare cât mai precisă a costurilor ce țin de construcție, taxe, asigurări, dar și de amenajare.
· Terenul – Dacă trebuie să achiziționezi și terenul, atunci trebuie să fii atent la caracteristicile acestuia: amplasare, acces la utilități și la facilitățile din zonă, pericolul (mare sau mic) de inundație, cât este de stabil solul etc. Toate sunt esențiale.
· Proiectarea – Angajarea unui arhitect este mai mult decât necesară. Până la urmă, acesta este jobul lor. Viziunea ta transformată în realitate se poate întâmpla sub competența și îndemânarea unui arhitect. Este nevoie de un plan de construcție detaliat pentru că fiecare detaliu este important. Spre exemplu, dacă este turnată fundația și îți dai seama că obiectele sanitare din baie nu sunt bine poziționate pe planul de construcție, fundația trebuie spartă, modificările făcute și turnată altă fundație. Prin urmare, totul trebuie foarte clar si precis stabilit de la bun început. Un arhitect știe să respecte planurile de urbanism ale zonei.
· Aprobări – Este obligatoriu să obții toate aprobările, în funcție de specificul zonei. Acestea pot fi autorizații de construcție, diferite avize locale de la autorități, permis de demolare, dacă este cazul etc.
· Constructori – Trebuie să cercetezi foarte bine piața și să compari opțiunile. Ai nevoie de un constructor bun, cu experiență și de mare încredere pentru ca visul tău să devină realitate.
· Energie și sustenabilitate – Mai mult ca niciodată, astăzi este foarte important acest aspect al energiei. Asigură-te că contractezi o firmă serioasă și de încredere care se ocupă de bransamentul electric. AlinadiElectric.ro îți pune la dispoziție servicii de branșament electric realizat de profesioniști pentru ca tu să ai garanția că totul se desfășoară conform normelor și legislației, iar caracteristicile referitoare la grija pentru mediu sunt îndeplinite.
· Termen – Trebuie să stabilești un termen de finalizare, unul realist și, de asemenea, este necesar să supraveghezi constant lucrările. Asta pentru a te asigura că totul merge conform planului și noua ta casă va fi terminată la termen.
În concluzie, deși este un drum mediu spre lung, construcția unei case noi este, cu siguranță, un proces frumos datorită faptului că visul avut cu ochii închiși îl vei trăi zi de zi. Sunt aspecte de luat în considerare și informații bune de știut, care să te ajute să te muți în propria ta casă cât mai curând. Așadar, rezultatul final merită tot efortul depus.
Sursa foto: freepik.com