O serie de informatii pe care trebuie sa le cunosti pentru a alege un baston ortopedic

Senectutea sau anumite interventii chirurgicale ne pot pune in situatia de a apela la achizitionarea unui baston ortopedic pentru a ne deplasa cu usurinta. Aceste instrumente special dedicate pacientilor cu probleme de mobilitate au fost construite pentru a ridica nivelul de autonomie al actiunilor intreprinse de persoanele cu probleme in circulatie si deplasare.

Astfel, un baston bine ales poate ajuta foarte mult persoana vizata in a-si realiza cu precadere activitatile dorite, totul independent si cu grija maxima pentru propria sanatate. In cadrul acestui articol va oferim informatii diverse despre alegerea unui astfel de intrument din paleta larga de bastoane, totul pentru a face alegerea corecta pentru dumneavoastra sau o persoana apropiata.

Mentionam de la inceput ca aceasta achizitie este indicat a fi realizata la recomandarea medicului si in functie de profilul pacientului.

Dizabilitati, recuperari dupa accidente sau sprijin in mobilitate

Bastonul se recomanda a fi utilizat de catre persoane care sunt extrem de instabile atunci cand vine vorba despre deplasare. Aceste instrumente se regasesc pe piata intr-o mare diversitate de modele si materiale dar, inainte de a achizitiona un astfel de produs, este indicat sa treci pe la medicul specialist pentru a vedea indicatiile acestuia.

Daca el iti ofera un aviz favorabil, cu siguranta iti va comunica si principalele elemente de care trebuie sa tii cont. Ti le precizam si noi pentru a avea o viziune de ansamblu.

In primul rand, materialul din care este confectionat trebuie sa prezinte o anumita duritate, cele mai des intalnite fiind din lemn sau aluminiu. Aici intervin elemente de gust, utilizare si design. Unii clienti apeleaza la cumpararea bastonului de lemn pentru ca este mai aspectuos si mai elegant in comparatie cu cel de aluminiu.

Ambele tipuri de materiale pot fi durabile si pot fi comode in utilizare. Va recomandam astfel ca achizitia sa fie modelata de principiul calitatii si al utilizarii pe termen lung. O alta particularitate este reprezentata de modul in care acesta se pliaza. Aceasta caracteristica ofera un spatiu relativ mic de depozitare a produsului si implicit, posibilitatea de reglare a inaltimii. Manerul este si el deosebit de important, nu-l omiteti!

Calitatea este prioritara

Usor si rezistent, cu maner confortabil, cu amortizor prevazut in varf, toate aceste elemente sunt necesare a fi inregistrate ca si caracteristici atunci cand alegeti un baston. Este indicat sa prioritizati in acest context atat calitatea cat si durabilitatea, dar si modul in care acest instrument va fi utilizat de catre dumneavoastra.

Cu ajutorul sfatului specialistului dar si a magazinelor chestionate cu siguranta veti putea gasi produsul ideal.

Bastonul este un element esential pentru a va pastra mobilitatea si stabilitatea in acelasi timp. Fie ca ati trecut printr-un accident mai grav sau pur si simplu aveti probleme cu articulatiile, achizitia unui baston va va salva in foarte multe situatii in care veti dori sa va deplasati.

Este important astfel sa investiti in calitate pe termen lung si bastonul achizitionat sa va fie de un real folos in activitatea zilnica.

Recomandari

Util