Cu ce te poate ajuta un program FIV?

Din moment ce problema infertilitatii a devenit aproape o normalitate in randul cuplurilor tinere, intreg mapamondul se straduieste sa gaseasca cele mai viabile solutii pentru remedierea acestui fapt. Intr-adevar, rezolvarile exista si exista chiar intr-un numar suficient de mare, insa se pot distinge doua bariere ce stau in calea indragostitilor care doresc sa isi consolideze relatia in urma aducerii pe lume a unui copil: costurile si dezinformarea.

In primul rand, cand vine vorba de costurile unor proceduri medicale, majoritatea cuplurilor se retrag cu cativa pasi de la finalizarea procesului. Mai bine de 70% din cuplurile din Romania nu isi permit platirea unei proceduri de fertilizare in vitro, asa ca ajung la concluzia ca este mai benefic sa renunte la aceasta mare dorinta a lor.

In afara de aceasta problematica lansata de lipsa resurselor financiare, la impedicarea procesului de a aduce pe lume un copil se mai adauga si dezinformarea tinerilor. Din fericire, generatiile care vin din urma vorbesc liber despre foarte multe subiecte care, acum 10-15 ani, puteau sa fie catalogate drept subiecte tabu. Cu toate acestea, nu toti pacientii care sufera de infertilitate au bazele informatiilor necesare cu privire la posibilitatile de a remedia acest aspect deranjant cu care se confrunta.

Fertilizarea in vitro- poate ea sa fie gratuita?

Da, fertilizarea in vitro este prima solutie care iti trece si tie prin minte cand te gandesti la infertilitate. Este un subiect des abordat in presa, pe retelele de socializare si tot mai multe clinici isi promoveaza in mod ingenios serviciile din aceasta sfera de interes. Chiar daca sansele de reusita nu sunt de 100%, pragul de jumatate este cu siguranta depasit.

Din pacate, acesta este momentul cand intervine si dezinformarea. Multe femei nu stiu de existenta procedurii in sine, dar si mai multe femei nu stiu ca partea materiala ar putea sa nu mai reprezinte absolut deloc o bariera intre ele si fericire.

Pentru ca Romania se afla cu certitudine in topul tarilor in care mortalitatea creste, iar natalitatea scade, acum exista varianta perfecta pentru combaterea costurilor mult prea ridicate. Guvernul Romaniei a lansat un program Fiv prin care se spera remedierea scaderii natalitatii. Cei din Guvern sunt dispusi sa ajute peste 10.000 de femei prin intermediul acestui proiect si sa indeplineasca marele vis al sutelor de familii care au incetat sa mai spere.

In era tehnologiei, informatiile sunt accesibile la orice pas, in orice moment. Si informatiile despre acest program Fiv sunt accesibile pe diverse site-uri speciale, atat din partea Guvernului cat si a mai multor clinici care isi doresc ca programul sa ajunga in atentie mai multor cupluri care se regasesc in impas.

Daca te numeri printre sutele de persoane care vor sa apeleze la fertilizarea in vitro sau cunosti pe cineva in aceasta situatie, nu ezita sa descoperi cat mai multe detalii despre programul care te-ar putea salva din perioada deprimanta cauzata de infertilitate. Orice cuplu care vrea sa aiba un copil merita sa isi realizeze obiectivul, asa ca nu da cu piciorul acestei sanse la fericire pe care ti-o ofera persoanele din jurul tau!

Recomandari

Util