5 sfaturi utile pentru persoanele care petrec multe ore în fața laptopului

Lucratul din fața laptopului este o practică din ce în ce mai comună, tocmai pentru că foarte multe joburi sunt digitalizate și implică folosirea unui calculator. Dar acest lucru ar putea avea efecte mai puțin dorite asupra stării noastre de sănătate. Dureri de spate, disconfort la nivelul ochilor, poziții incorecte ale coloanei – toate acestea sunt lucruri mărunte, care pe termen lung pot duce către dezvoltarea unor afecțiuni. Însă, există și câteva soluții pentru prevenire, pe care oricine le poate face, indiferent de specificul jobului său. 

Vezi aici sfaturile pentru cei ce petrec mult timp cu ochii în ecranele laptopului:

1.Ia-ți pauze constante 

Un prim lucru esențial pentru a-ți proteja ochii, dar și pentru a-ți crește nivelul de productivitate este să iei câte o pauză din când în când. Intervalul de timp îl poți stabili singur, în funcție de sarcinile pe care le ai, dar și de cât de permisiv este locul de muncă în legătură cu astfel de pauze de recreere. Acest sistem de pauze mici, poate funcționa pentru o paletă foarte largă de joburi, fie că lucrezi la Gloria Agency pentru videochat în București ori ești couch de dezvoltare personală online, pauzele între sesiunile de lucru vor îmbunătăți starea ta generală și performanța la job. 

2.Poartă ochelari de protecție 

Dacă întâmpini un disconfort constant la ochii, atunci poate ar trebui să iei în considerare o pereche de ochelari de protecție pentru ecrane. Acești ochelari devin din ce în ce mai populari. Ca să fii sigur totuși că nu ai nicio altă afecțiune, poți merge la un control oftalmologic, unde să discuți cu un profesionist care este problema ta și care ar fi cele mai potrivite soluții pentru aceasta.

3.Ajustează luminozitatea ecranului 

Un factor, care poate părea banal, dar face o diferență foarte mare este ajustarea luminozității a ecranului. Dacă obișnuiești să lucrezi seara, nu uita să pornești modul de noapte, care va pune un filtru, ce te va ajuta să ai un confort sporit al ochilor când stai cu privirea în ecran seara. 

4.Asigură-te că ai o poziție corectă a spatelui

Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l neglijezi este poziția spatelui tău atunci când stai multe ore în fața unui ecran. Poziția trebuie să fie una dreaptă, fără să flexezi spatele prea mult. Dacă ai posibilitatea să ai un scaun special pentru o poziție corectă la birou cu atât mai bine. 

5.Fă exerciții pentru detensionarea mușchilor

Un ultim aspect de trecut în revistă ar fi efectuarea unor exerciții pentru a detensiona mușchii. Într-una din pauzele de pe parcursul zilei de lucru, poți încerca să faci câteva exerciții de stretching, care te vor ajuta să-ți dai un refresh după câteva ore petrecute în șezut pe scaun. Încearcă să-ți creezi un obicei din efectuarea acestor exerciții zilnice, pentru a vedea care sunt efectele minunate pe care le pot avea pentru corpul tău și starea ta de bine. 

Așadar, acestea au fost cele 5 sfaturi utile pentru cei ce petrec multe ore în fața unui laptop. Este important să acorzi atenție detaliilor, pentru a te asigura că îți menții starea de sănătate, iar acest lucru se va vedea și în nivelul tău de productivitate de la muncă.

Sursă foto: unsplash.com

Recomandari

Util