Policarbonat pentru acoperișul terasei – soluția eficientă, modernă și accesibilă

Terasa este locul ideal pentru a ne relaxa în aer liber. Cu toate acestea, soarele arzător, ploaia sau vântul puternic îți pot zădărnici planurile de relaxare. Un acoperiș din policarbonat, un material din ce în ce mai utilizat în industria construcțiilor, este soluția ideală. Citește mai departe pentru a afla de ce policarbonatul este soluția eficientă, modernă și accesibilă pentru acoperișul terasei tale.

Care sunt caracteristicile policarbonatului?

Ce este acest policarbonat acoperiș terasă? Policarbonatul este un material plastic cu o structură transparentă și durabilă. Este un material mai durabil decât sticla sau chiar decât plexiglasul, motiv pentru care este din ce în ce mai des folosit ca substitut. 

Din punctul de vedere al durității, policarbonatul este foarte asemănător cu aluminiul. Totodată, policarbonatul este un material extrem de flexibil, ceea ce îl face ușor de prelucrat și instalat. 

Uneltele electrice de bază sunt tot ce ai nevoie pentru a tăia, găuri sau modela folia de policarbonat. În plus, este un material ușor, are o transmisie a luminii de până la 82% ceea ce îl face ideal pentru acoperișul terasei.

Plăcile de policarbonat sunt disponibile în trei finisaje:

  • Transparente;
  • Fumurii;
  • Opaline;

Plăcile din policarbonat sunt deosebit de rezistente. Acesta este unul din principalele sale atuuri, plăcile din policarbonat fiind de 200 de ori mai rezistente decât sticla spre exemplu. Acestea sunt practic inalterabile și se deteriorează doar atunci când sunt supuse unor schimbări extreme și rapide de temperatură. Mai mult, plăcile de policarbonat asigură o excelentă izolare termică. În cazul unei terase, acest tip de plăci limitează foarte mult efectul soarelui pe timp de caniculă.

  • Filtrarea UV este, de asemenea, perfectă.
  • Aceste caracteristici fac din foaia de policarbonat un material de acoperiș ideal pentru o seră.
  • Plăcile din policarbonat vin în general cu o garanție de 10 ani. Dar uzura își pune amprenta și, pe termen lung, panourile pot prezenta semne de alterare sau deteriorare.
  • În cazul panourilor de calitate inferioară, rezistența la UV poate fi redusă în timp.
Policarbonat pentru Terasă: Protecție Avansată Împotriva Intemperiilor în Stil Modern

Care sunt avantajele oferite de policarbonat?

Un policarbonat acoperiș terasă este unul din cele mai comune tipuri de acoperiș. Având în vedere caracteristicile descrise mai sus, acest lucru nu este deloc surprinzător. Rezistența excelentă la fenomenele meteorologice, la temperaturi ridicate și scăzute și la razele UV face ca acest material să fie ideal pentru utilizarea la exterior. Mai mult, faptul că este un material ușor de prelucrat și instalat pledează, de asemenea în favoarea utilizării policarbonatului pe terasă.

Transparența materialului împiedică blocarea luminii. Drept urmare, încăperile care duc la terasă beneficiază mai mult de lumina soarelui. Acest efect nu se poate obține cu un acoperiș realizat din țiglă spre exemplu. Dacă dorești să adaugi umbră pe timp de caniculă, pe lângă acoperișul din policarbonat poți folosi un parasolar.

Care este cea mai potrivită grosime de policarbonat pentru un acoperiș de terasă?

Atunci când cauți cea mai potrivită placă de policarbonat acoperiș terasă este posibil să întâlnești o mare varietate de grosimi. Vei întâlni modele de la 4 la 25 cm. Policarbonatul mai gros este, fără îndoială, mai rezistent dar și mai greu. Drept urmare, nu este potrivit pentru a fi folosit ca acoperiș pentru terasă. 

Pe de altă parte, o placă cu o grosime de 4mm va fi prea subțire și există posibilitatea de a se ciobi sau de a se fisura sub o presiune prea mare. Specialiștii recomandă o grosime între 10-16mm pentru terase acoperite cu policarbonat. Aceasta este cea mai potrivită grosime, cu un raport excelent între grosime și greutate.

Ce culoare de policarbonat alegi pentru acoperișul unei terase?

Deși cel mai frecvent policarbonat utilizat la terase are o structură transparentă există pe piață diferite variante de culoare. Una din cele mai populare alegeri este policarbonatul de opalină care oferă o lumină difuză care nu provoacă strălucire. 

De asemenea, este mai puțin permeabil la radiațiile care determină încălzirea suprafeței. Este culoarea ideală pentru acoperișurile joase cum este cazul terasei. Printre variantele de culoare se mai regăsește policarbonatul fumuriu, de culoare maro. 

Acesta oferă o umbră parțială delicată dar se încălzește destul de rapid datorită culorii închise. Se produc, de asemenea, plăci de policarbonat verzi și albastre. Atunci când optezi pentru una din aceste culori trebuie să ții cont de faptul că, sub influența soarelui, unele culori se decolorează.

Care este prețul plăcilor de policarbonat?

Prețul plăcilor de policarbonat este extrem de accesibil. Prețurile plăcilor variază în funcție de grosimea și dimensiunea aleasă chiar dacă grosimea standard este de 16mm. Poți găsi plăci de policarbonat cu grosimi de 4,8,10, 16 sau 32mm. 

În ceea ce privește dimensiunile, este disponibilă o gamă variată de dimensiuni pentru a se plia diferitelor proiecte. Consultă prețul pe m2 pentru a determina costul unui policarbonat acoperiș terasă.

Unde pot fi montate plăcile de policarbonat?

Acest material extrem de rezistent este perfect pentru a acoperi o terasă, o verandă, o bucătărie de vară, șopronul sau garajul sau alte anexe ale locuinței. Plăci terasă sunt alegerea excelentă pentru acoperișurile de seră sau orice clădire sau magazie care necesită un acoperiș solid care să lase să treacă lumina. 

Plăcile de policarbonat sunt mai ușoare decât alte materiale astfel încât sunt și mai ușor de montat. Așadar, le poți folosi oriunde ai nevoie să lași să intre lumina și să filtrezi razele UV.

Montarea unui acoperiș din plăci de policarbonat

Pentru a monta un acoperiș din plăci de policarbonat trebuie să fii un bun meșter și, mai ales, să fii prevăzător. Va trebui să planifici panta înainte de proiect. Aceste panouri din policarbonat trebuie să aibă o pantă de 10 cm pe metru pentru a permite scurgerea corectă a apei de ploaie. 

De asemenea, trebuie să ai grijă să instalezi panourile cu partea cu folie orientată spre exterior, deoarece folia de protecție poate fi îndepărtată înainte de instalare. În cele din urmă, nu uita că plăcile din policarbonat se dilată sub efectul căldurii. Prin urmare, grinzile ar trebui să fie distanțate la 100 cm între ele și la 6 mm pe lungime.

Acoperișurile de terasă din policarbonat sunt, fără îndoială, o soluție durabilă, dar sunt și ușor de instalat. Materialul oferă o protecție excelentă împotriva precipitațiilor și a altor fenomene meteorologice și chiar și pasionații de bricolaj începători se pot descurca cu instalarea acestuia. 

Recomandari

Util