Ce este extrasul de carte funciară și cum poți să îl obții?

Pentru a putea închiria, vinde sau ipoteca o proprietate imobiliară este necesară parcurgerea unui set de formalități legale și obținerea de documente cu caracter oficial. De multe ori, birocrația implicată reprezintă o adevărată provocare care poate întârzia demararea procesului dorit. Apelează la serviciile de eliberare documente oferite de Cartefunciară-Cadastru și vei putea solicita extras in 5 minute, fără birocrație sau alte bătăi de cap!

Ce reprezintă extrasul de carte funciară

Cartea Funciară este un registru național care cuprinde o descriere detaliată a tuturor proprietăților imobiliare existente pe teritoriul României. Din cauza faptului că accesul la aceasta este limitat pentru persoanele fizice și juridice, în cazul în care ai nevoie de anumite informații despre unul dintre imobilele pe care le deții, poți solicita eliberarea unui extras de carte funciară. Acesta poate fi catalogat drept o copie oficială a datelor înscrise în registru și, în funcție de forma sa, se poate utiliza în diverse acțiuni financiare sau imobiliare.

Extrasul pentru informare este singura formă accesibilă publicului larg, fiind cea care cuprinde informații generale de ordin juridic și tehnic, cum ar fi numele proprietarului, suprafața proprietății, limitele exacte ale acesteia sau eventuale litigii de ordin administrativ.

Pentru a putea accesa credite ipotecare sau pentru a vinde imobilul în cauză, vei avea nevoie de un extras in extenso, respectiv un extras pentru autentificare, care se eliberează doar la cerere proprietarului sau unor persoane împuternicite legal și are termen de valabilitate limitat.

Cum poți intra în posesia extrasului CF

Cartea Funciară și implicit extrasele sale sunt documente păstrate în arhiva Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate imobiliară. Asta înseamnă că procedura de eliberare a documentelor necesare este supusă unor reglementări stricte, ceea ce poate implica termene lungi de așteptare. Pentru a simplifica întregul proces există opțiunea de a apela la servicii profesionale de eliberare documente oferite de firme specializate care preiau întreaga responsabilitate în numele tău și îți garantează faptul că vei intra în posesia extrasului în doar câteva zile, atât în format digital, cât și fizic.

Pentru a beneficia de acest ajutor este nevoie să completezi un formular prin care furnizezi datele de identificare a imobilului și să transmiți cererea pentru a iniția procedurile aferente. Acest serviciu este oferit în schimbul unor costuri accesibile pe care le poți achita online, direct din pagina de produs, pentru a scurta și mai mult timpul de așteptare.

De ce să lași procedura de eliberare a documentelor în seama unei firme specializate

Pentru persoanele care nu au pregătire în domeniu, parcurgerea acestor proceduri birocratice poate reprezenta o provocare grea, presărată cu multe impedimente și situații nefavorabile. O firmă de profil te poate ajuta să eviți toate aceste inconveniente și să faci rost mai ușor de documentația dorită.

Elimini provocările birocratice

Vei avea parte de o echipă specializată care se va ocupa în locul tău de tot ce înseamnă depunerea cererilor și interacțiunea cu instituțiile responsabile.

Obții actele dorite într-un timp scurt

Datorită faptului că experții în eliberare de documente oficiale cunosc procedura se evită situațiile în care apar probleme în procesul de obținere, ceea ce înseamnă că vei putea intra în posesia extrasului în două-trei zile lucrătoare.

Economisești timp și resurse

Nu mai este nevoie să te prezinți personal la instituție sau să pierzi timp la cozi interminabile, totul în schimbul unei sume accesibile.

Ori de câte ori ai nevoie de un extras de Carte Funciară, colaborarea cu o echipă de profesioniști specializați în obținerea de documente oficiale se dovedește a fi cea mai rapidă și eficientă soluție pentru a scăpa de birocrație și a reduce timpul de așteptare pentru eliberarea acestuia.

Recomandari

Util