Cum alegem o monitorizare corectă?

[ad_1]

Când produceți conținut audiovizual, mulți creatori se concentrează mai întâi pe calitatea imaginilor și lasă calitatea sunetului pentru mai târziu. Chiar dacă ambele părți ale producției video sunt importante, sunetul joacă un rol mai important decât oricând. Sunetul prost va avea ca rezultat în mod inevitabil un scor prost, deoarece urmăritorii vor observa problemele audio imediat. De aceea, ascultarea critică a mixului în timp ce editați videoclipul este mai importantă decât credeți.

Ascultarea critică înseamnă să vă gândiți la soluții adecvate pentru a monitoriza sunetul în timp ce editați materialul. O soluție rapidă și ușoară este utilizarea unei perechi de căști. Datorită designului închis al unora dintre ele veți evita problemele cu frecvențele care răsună în cameră și distorsionează semnalele audio pe care le auziți. Cu toate acestea, nu toată lumea se simte confortabil să folosească căști ore în șir atunci când editează.

Dar care este alternativa? Ascultatul în difuzoare de laptop nu este indicat. Există o altă modalitate: companii precum Audio SYS vă oferă difuzoare active și monitoare audio care sunt folosite de muzicieni, producători și artiști profesioniști din întreaga lume pentru a produce muzică. Scopul utilizării monitoarelor de studio este de a obține un sunet reală, plat și veridic al semnalelor audio.

În acest fel, nu veți rata nicio problemă a mixul dumneavoastră și puteți transpune perfect sunetul pe aproape toate dispozitivele.

Poziționarea corectă a camerei și a biroului: înainte de a configura un spațiu de lucru de editare video luați în considerare dimensiunile camerei și poziționarea biroului atunci când vă gândiți să obțineți o pereche de monitoare de studio. De ce? Camera este un factor major atunci când vine vorba de obținerea unui sunet liniar și plat, deoarece sunetele reflectă pereții, mesele și echipamentele. Acest lucru are ca rezultat o distorsiune a răspunsului în frecvență, ceea ce duce, în cele din urmă, la o monitorizare audio defectuoasă.

Pentru a preveni acest lucru și a îmbunătăți modul în care monitorizați sunetul, luați în considerare camera atunci când poziționați biroul la care lucrați. De exemplu, camera dvs. are forma unui dreptunghi cu un perete lateral mai lung – trageți întotdeauna difuzoarele audio pe dimensiunea mai lungă a încăperii și poziționați difuzoarele aproape de peretele „față”. Poziția de ascultare ar trebui să fie undeva în treimea din față a camerei, cu mult spațiu în spatele ascultătorului. Bassul de la difuzoare va fi ridicat din cauza încărcării pe peretele frontal, așa că utilizați controlul bassului pentru a-l reduce și a face din nou sunetul neutru, dar cu beneficiul suplimentar al unei distorsiuni reduse. De asemenea, rețineți simetria: o configurație total simetrică va îmbunătăți sunetul.

Alegeți difuzoarele și configurați-le corect: acum că v-ați poziționat corect biroul, vă puteți configura spațiul de lucru de editare și puteți adăuga o pereche de monitoare de studio. Pentru editare video, vă recomandăm o pereche compactă de monitoare audio de studio, cum ar fi Dynaudio LYD 5 sau Focal SHAPE 50. Configurarea acestora este destul de simplă: tot ce aveți nevoie este o interfață audio și cabluri pentru a le conecta. După ce ați instalat monitoarele de studio, poziționarea corectă a acestora este foarte importantă. Pentru aceasta, puteți folosi „triunghiul stereo” ca punct de plecare. Pentru a crea un triunghi stereo asigurați-vă că distanța dintre dvs. și difuzoarele dvs. este aceeași cu distanța dintre difuzoare. Ideea este de a forma un triunghi cu un unghi de 60° la fiecare colț. Unele monitoarele sunt proiectate pentru a fi utilizate pe verticală, așa că așezați-le vertical și rotiți-le ușor pentru a fi orientate spre urechi. În mod ideal, locul dintre woofer și tweeter ar trebui să fie la nivelul urechii și să fie orientat direct spre urechi. Dacă acest lucru nu este posibil, înclinați difuzoarele în consecință. Pentru a realiza acest lucru, puteți utiliza suporturi pentru difuzoare. Nu uita să le așezi pe tampoane de spumă pentru a le decupla acustic de birou.

Calibrarea monitoarelor de studio cu filtre: după ce ați parcurs acești pași, opriți-vă și ascultați monitoarele de studio. Simțiți că sunetul este liniar și nici frecvențele înalte, nici cele joase nu sunt supraaccentuate sau subaccentuate? Dacă da, acesta este un semn bun. Dacă nu, va trebui să vă ajustați configurația. Oricum, există întotdeauna anumite elemente pe care le puteți îmbunătăți.

Multe monitoare audio de studio oferă opțiuni de filtrare. Puteți utiliza filtrele pentru înalte și bass de pe partea din spate a difuzorului pentru a vă adapta la camera dvs. Aici aveți posibilitatea fie de a accentua, fie de a reduce ieșirea frecvențelor înalte și joase cu +/- 2 dB. Dacă, de exemplu, simțiți că vă lipsește bassul, încercați să utilizați filtrul low shelf adăugând + 2 dB.

Tratament acustic în cameră: dacă bugetul și camera dvs. permit acest lucru, tratamentul acustic poate îmbunătăți și mai mult calitatea monitorizării sunetului. Folosind difuzoare și absorbante, puteți preveni sunetele să răsară necontrolat în cameră. Aceste reflexii sunt cele care duc la distorsiuni audio. În timp ce tratamentul acustic adecvat nu este niciodată rău pentru calitatea sunetului, este nevoie de timp pentru a instala; poate fi scump și ocupă spațiu în cameră. Utilizați pături și plapume ca alternative rapide, ieftine și simple, care oferă o absorbție rezonabilă a sunetului. Dacă aveți rafturi, împingeți și scoateți cărțile la întâmplare pentru a acționa ca difuzoare.

În mod ideal, ar trebui să poziționați elemente acustice în spațiile camerei dvs. unde sunetele revin de la difuzoare. Puteți găsi aceste locuri folosind o oglindă de mână. Cere-i unui prieten să ocolească pereții în timp ce ține o oglindă perfect dreaptă pe perete, în timp ce stai în poziția ta de ascultare. Dacă la un moment dat poți vedea difuzorul în acea oglindă, știi că acesta este un loc pe care un absorbant sau un difuzor ar trebui să îl acopere.

Optimizare software pentru studioul dvs: nu în ultimul rând, optimizarea software este o modalitate excelentă de a-ți regla configurația. Măsurând spațiul dvs. de studio cu un microfon de măsurare, software-ul va ști exact ce frecvențe sunt accentuate și care nu. Software-ul se va ocupa de reglarea nivelurilor egalizatorului pentru a obține o ieșire audio plată.

Modul corect de a monitoriza sunetul: când creați un videoclip, doriți ca sunetul să se traducă perfect pe orice dispozitiv îl folosește publicul dvs. Fie că este vorba de un telefon, televizor sau laptop, videoclipul trebuie să sune grozav. Audio și imaginile sunt la fel de importante – merg mână în mână. Depuneți la fel de mult efort în sunet ca și în filmare și asigurați-vă că utilizați sistemul de monitorizare audio potrivit pentru a obține cele mai bune rezultate.

[ad_2]

Recomandari

Util