Aplicatiile unei pompe cu tocator – cum afli daca ai nevoie de acest echipament?

In mare, se poate spune ca gama de pompe cu tocator nu are decat o singura aplicatie – anume de a pompa toate reziduurile/deseurile produse intr-o locuinta sau gospodarie catre sistemul public de canalizare.

Totusi, acest lucru ar putea fi facut, in teorie si de o pompa submersibila. Din pacate, aceasta nu este destul de puternica pentru a gestiona apa imbibata cu deseuri – pe scurt, nu este echipata cu tocator. Prin urmare, numarul de aplicatii al pompelor cu tocator creste (nu cu mult, ce-i drept).

Iata cum afli daca ai nevoie de un astfel de echipament!

Unde sunt necesare pompele cu tocator?

Acest tip de pompe este deseori intalnit in cartierele rezidentiale care se afla atat la o distanta semnificativa de catre sistemul public de canalizare, cat si la o altitudine mai mica decat altitudinea medie a conductelor sistemului de canalizare.

De exemplu, blocurile din centrul orasului nu au nevoie de aceste pompe cu tocator. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul de canalizare in sine este echipat cu elemente care pot toca deseurile si reziduurile intr-atat incat sa poate fi gestionate cu usurinta.

Desigur, cartierele rezidentiale de tipul mentionat mai sus nu se bucura de prezenta acelor elemente. Toate deseurile si reziduurile produse intr-o gospodarie/casa si trimise mai apoi catre canalizare trebuie mai intai maruntite si mai apoi impinse la altitudinea corespunzatoare pentru a putea fi preluate de catre sistemul de canalizare.

Se pot deduce astfel doua aplicatii ale unei pompe cu tocator – tocarea in sine a reziduurilor/deseurilor urmata de aplicatiile de baza ale pompelor submersibile (transportul apei).

Ai nevoie de o pompa cu tocator?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul scurt – daca ai gura de canalizare in curte, atunci in interiorul acesteia trebuie sa fie si o pompa cu tocator. In caz contrar, conducta respectiva se poate infunda si eventual refula.

Nu trebuie sa pui problema achizitionarii unei pompe cu tocator, dupa cum s-ar spune. In cel mai bun caz, la achizitionarea casei pompa va fi deja instalata. In cazul unui cartier rezidential, este posibil ca administratia sa se ocupe de acest aspect, desi ar fi bine sa verifici, mai ales daca complexul respectiv este proaspat construit si dat in exploatare.

Ce trebuie sa stii atunci cand utilizezi o pompa cu tocator?

Este de la sine inteles ca o pompa cu tocator nu va functiona in cazul unei pene de curent. Daca aceasta se intinde pe mai multe zile, este recomandat sa eviti aruncarea deseurilor si reziduurilor in chiuvete si toalete. Atunci cand energia electrica revine, pompa va fi coplesita de reziduuri si se poate bloca.

Ai nevoie de o pompa cu tocator de calitate superioara?

Daca ai nevoie de una sau mai multe pompe cu tocator, ideal ar fi sa apelezi la un magazin care iti poate oferi atat calitate, cat si un pret avantajos. Unul dintre cele mai bune magazine online de unelte si echipamente la care poti apela este TopStrong – magazinul de care ai nevoie pentru a-ti echipa gospodaria, locuinta sau atelierul!

Recomandari

Util