Cum alegi un șemineu cu un coș de fum  din inox la preț atractiv? Specialiștii îți oferă toate informațiile de care ai nevoie

Multe persoane doresc să își monteze un șemineu în casa de vacanță, dar se tem de prețurile ridicate și de complexitatea lucrărilor. În plus, există întotdeauna întrebări referitoare la durata de viață a unui cos de fum inox pret atractiv și dacă este nevoie de investiții periodice. Află în continuare tot ce trebuie să știi pentru a face cea mai inteligentă alegere legată de instalarea unui șemineu.

Cum alegi un cos de fum inox pret bun? Află acum răspunsul la toate intrebările pe care le ai pe această temă.

Când este dificil de montat un cos de fum inox pret atractiv?

Chiar dacă montarea șemineului în sine este o operațiune simplă, pe care o poți face chiar tu, adevărata provocare este legată de montarea unui coș de fum inox preț atractiv. Începând cu alegerea materialelor din care să fie realizat și până la efectuarea hidroizolației de la acoperiș, ai de făcut o mulțime de alegeri dificile. Orice horn care va evacua fumul de la șemineu este căptușit cu un tub din ceramică, argilă sau inox. Acesta va direcționa fumul și monoxidul de carbon în afara casei și va proteja pereții hornului de căldura iminentă.

Majoritatea pasionaților de șeminee au optat pentru un coș de fum inox preț atractiv, deoarece este cel mai rezistent la coroziune, ajutând la prelungirea duratei de viață a hornului. În plus, toți membri familiei se vor putea bucura în siguranță de beneficiile șemineului, deoarece nu există riscul de intoxicație cu monoxid de carbon sau incendii de coș.

Ce tipuri de căptușeală găsim pentru un cos de fum?

O căptușeală metalică este ideală pentru un încălzitor pe bază de gaze, în timp ce un coș de fum inox preț atractiv este ideal pentru încălzitoarele pe bază de gaze, ulei sau  lemne. Performanța și securitatea șemineului și a întregului sistem sunt îmbunătățite prin utilizarea unei căptușeli din oțel inoxidabil.

Desigur, se poate opta și pentru o căptușeală de horn din țiglă de lut. Aceasta este foarte accesibilă din punct de vedere financiar și se găsește în majoritatea magazinelor de construcții. Dezavantajul țiglei de lut constă în faptul că nu distribuie uniform căldura, iar asta poate duce la desprinderea plăcilor sau crăparea lor. Din acest motiv, plăcile din țiglă de lut sunt inferioare unui coș de fum inox preț atractiv, care este cea mai rezistentă alegere pe care o poți face.

Cea de-a treia variantă disponibilă pentru o căptușeală de horn, o reprezintă piesele prefabricate din ciment, care se montează prin îmbinare. Vei obține o structură permanentă cu o rezistență bună, dar care trebuie inspectată periodic, astfel încât să se poată interveni la apariția oricărui semn de uzură. Aceste verificări sunt necesare pentru evitarea incidentelor neplăcute, în special coborârea fumului în casă.

Importanța unei hidroizolații de calitate

Chiar dacă un coș de fum inox preț atractiv formează o structură impenetrabilă, de multe ori, infiltrarea apei poate produce daune majore. Din acest motiv este nevoie de o hidroizolație de calitate și chiar de construirea unui înveliș exterior din cărămidă. Intemperiile inerente și variațiile de temperatură pot duce la deteriorarea mortarului și a cărămizilor, însă căptușeala din coș de fum inox preț atractiv va rezista foarte bine.

Infiltrarea apei și scurgerea acesteia pe coșul de fum este posibilă doar dacă ai un horn realizat din zidărie. Pe de altă parte, un coș de fum inox preț atractiv trebuie să aibă montat un capac în partea de sus, astfel încât umezeala să nu se acumuleze.Stratul impermeabil de hidroizolație trebuie refăcut la minim 5 ani sau ori de câte ori vei descoperi fisuri în structura hornului exterior.

Iată locul în care găsești atât coșuri de fum din inox, cât și cosuri ceramice de fum

Pentru cele mai bune soluții privind montarea unui coș de fum inox sau cosuri ceramice de fum: https://cosurifum.ro/categorie-produs/cosuri-de-fum-ceramice/

ia legătura cu specialiștii de la CoșuriFum. Vei intra în legătură directă cu specialiștii, astfel încât proiectul tău să fie unul de succes.

Recomandari

Util