Tips & tricks pentru amenajarea unei terase în aer liber pe acoperiș

Amenajarea unei terase pe acoperiș poate fi ceva mai atipic. Dacă n-ai mai făcut asta până acum s-ar putea să te întrebi ce variante merg mai bine pentru a crea o atmosferă caldă, plăcută și relaxantă. Ei bine, în acest articol vei descoperi niște sfaturi utile ce te-ar putea ajuta în acest proces de amenajare cu un plus de inspirație. Desigur că există multe idei și variante spre care te poți orienta, esențial fiind să combini acele elemente care îți aduc ție confort cu unele care să fie și practice în același timp. 

Descoperă aici cele mai utile tips & tricks pentru amenajarea teraselor pe acoperiș:

Alege mobilier de calitate și comod

Pentru a te simți bine și confortabil pe propria terasă trebuie să alegi un mobilier care să asigure acest confort. Tocmai de aceea, niște variante de fotolii cu canapea ar putea funcționa bine. Pentru cei ce vor ceva diferit pot încerca niște balansoare ori hamace, deoarece acestea vor da un aer boho chic spațiului. Pentru inspirație și modele interesante verifică gama de mobilier de exterior de pe hectarul.ro, au multe opțiuni potrivite pentru amenajarea unei terase în aer liber.

Caută un sistem de protecție anti-precipitații

Chiar dacă scopul terasei este unul de a te bucura de vremea plăcută în aer liber, precipitațiile pot să strice o parte din mobilierul și decorațiunile alese. Așa că e important să te asiguri că ai și un sistem de tipul unei prelate, pe care să o poți pune ca un fel de „acoperiș”, în acele zile ploioase, pentru a proteja  suprafața mobilierului. Acest aspect se aplică mai ales în cazurile în care ai optat pentru niște piese de mobilier tapițate cu material textil. Sistemul poate fi realizat astfel încât să fie controlat printr-o telecomandă, iar când vrei să acoperi zona terasei, apeși pe un buton și se pornește sistemul. Acesta va necesita o mână de profesionist, astfel că poți apela la un designer de interior sau la un arhitect care să găsească varianta ideală de a-l realiza. 

Adaugă multe plante 

O sugestie pentru decorațiuni ar fi plantele. O pată de culoare verde te va face să te simți ca și cum ai fi în natură. Caută niște variante de plante de exterior care să reziste bine temperaturilor din tot timpul anului. Ca modalitate de aranjare, o idee ar fi să le plasezi de jur împrejurul terasei, pentru a marca spațiului în acest mod inedit. Dacă plantele sunt de dimensiuni mai mari, îți vor oferi și un plus de intimitate pentru momentele când vrei să stai liniștit, izolat de privirile curioșilor din clădirile alăturate. Dacă nu te încântă ideea de a pune plante de jur împrejur, atunci poți să creezi un colț verde, unde să ai niște suporturi de ghivece pe care să pui plantele și florile tale preferate. 

Acestea au fost ideile pentru amenajarea unei terase de vis pe acoperiș. În funcție de buget și dorințe, ideile pot fi adaptate și modificate într-o formulă care să reflecte personalitatea celor care se vor bucura de acel spațiu de relaxare. 

Sursă foto: unsplash.com

Recomandari

Util