Descoperă cu easyCart cum poți să obții mai multă notorietate în mediul online pentru afacerea ta

Simplul fapt că ai dezvoltat un magazin online nu îți garantează neapărat o creștere imediată a vânzărilor. Desigur, este foarte important să exiști în acest mediu pentru a-ți putea păstra relevanța pe piață, însă pentru ca audiența ta să te cunoască și să vrea să cumpere de la tine, trebuie să îți conturezi o imagine puternică, atractivă și autentică prin care să te faci cunoscut, să stârnești interesul și totodată să inspiri încredere și siguranță în produsele sau serviciile pe care le propui.

Alege dintre diferitele metode de promovare pentru magazin online în funcție de natura și nevoile afacerii tale pentru a putea obține rezultatele dorite!

Este promovarea necesară pentru a obține rezultatele dorite în mediul online?

Răspunsul la această întrebare este categoric da. Promovarea este un instrument care se utilizează din totdeauna în comerț dată fiind latura sa persuasivă și atractivă. Totuși, pentru a avea efect, este important să fie utilizată strategic, în funcție de nevoile afacerii și dorințele audienței, în așa fel încât să reușească să convingă.

Scopul final este să creezi o prezență în online puternică prin care să generezi o creștere semnificativă a vânzărilor, cu o investiție minimă, lucru pe care îl poți obține doar printr-o strategie de promovare atent conturată.

Care sunt metodele de promovare existente?

Prima formă de promovare apărută vreodată este cea de tip World-of-Mouth, care generează rezultate impresionante chiar și în prezent, iar de aici s-au dezvoltat nenumărate mecanisme precum publicitatea televizată, la radio, în materiale de presă, etc. Evoluția tehnologiei a venit însă cu propuneri mult mai personalizate de la promovare prin Social Media, la cea prin email sau canale directoare care fac referire la site-ul tău. Optimizarea SEO este la momentul actual una dintre cele mai eficiente metode dat fiind faptul că te ajută să apari în fața potențialului tău exact în momentul în care acesta este interesat de ceea ce ai tu de oferit, lucru care crește semnificativ șansele ca o simplă afișare să conducă și o vânzare.

Cum știi care este varianta ideală pentru afacerea ta?

Adevărul este că nu poți alege un singur canal de comunicare și să ai garanția că te va ajuta să obții rezultatele dorite. Procesul prin care concepi mixul ideal pentru tipul tău de afacere adaptat la audiența căreia te adresezi, este unul complex și necesită mai multe etape de testare. Totuși, pentru a avea parte de un parcurs cât mai avantajos din punct de vedere financiar, poți începe prin a verifica eficacitatea canalelor proprii, în care nu este nevoie să investești sume mari. Aici ne referim la rețelele sociale și mai ales site-ul care îți găzduiește magazinul online. Acestea două formează un ansamblu foarte avantajos din două motive principale:

  • Ai control deplin asupra publicului țintă și a informației furnizate; o poți personaliza după bunul plac și să pui bazele unor legături strânse și autentice cu audiența ta – creezi o comunitate activă;
  • Le poți optimiza către vânzări – îți permit implementarea unor strategii de marketing eficiente care să conducă spre cât mai multe conversii.

În multe cazuri, o astfel de abordare se dovedește a fi suficientă, fără să fie nevoie să dezvolți campanii de publicitate ample. În momentul în care îți transformi afacerea într-un brand cu identitate puternică și atractivă, rezultatele încep să apară. EasyCart propune în fiecare abonament multiple soluții prestabilite de optimizare a magazinului online pe care să le poți exploata la maximum, fără să fie nevoie să plătești suplimentar. Cu alte cuvinte, beneficiezi de o strategie SEO bine pusă la punct care va genera un trafic ridicat pe site.

Alege colaborarea cu easyCart și în doar câteva săptămâni vei observa o creștere semnificativă a notorietății și a ratei de conversie.

Recomandari

Util