O nouă șansă la frumusețe cu operația de blefaroplastie

Opiniile experților diferă. Unul recomandă blefaroplastia, altul recomandă liftingul frunții și lipoliftul, al treilea recomandă liftingul firului, al patrulea recomandă corectarea endotinei, iar al cincilea crede că un peeling profund te va ajuta. A cui recomandare o alegi – tu decizi. Operația de blefaroplastie este în majoritatea cazurilor o corecție a diferitelor modificări legate de vârstă: hernii ale pleoapelor inferioare (la oamenii obișnuiți sunt numite pungi sub ochi), piele lăsată, riduri. În funcție de indicații, se efectuează chirurgie plastică a pleoapelor inferioare, superioare sau a ambelor. În cazuri mai rare, blefaroplastia corectează defectele congenitale, modifică forma și dimensiunea ochilor.
De unde vin pungile de sub ochi?
Odată cu vârsta, la unele persoane, țesuturile moi (pielea, mușchii circulari ai ochiului) își pierd elasticitatea. Se acumulează grăsimea subcutanată, ducând la formarea de hernii sau așa-numitele pungi sub ochi. Formarea herniilor este influențată de predispoziția genetică și stilul de viață – malnutriție, lipsa somnului, suprasolicitare, stres, fumat, alcoolism. Unele femei se confruntă cu această problemă după ce dau naștere unui copil. Uneori, din cauza predispoziției anatomice și genetice, herniile apar în adolescență la vârsta de 15-16 ani, apoi pot fi corectate.
Oricum, ce te face să apelezi la operația de blefaroplastie?
Pacienții spun că acest defect cosmetic chiar îi împiedică să se simtă încrezători la serviciu, acasă etc. Sunt iritați de pungile de sub ochi, de pleoapele suspendate, deoarece sunt incomode fizic. Mai mult, bărbații fac blefaroplastie nu mai rar decât femeile, dar ascund că au trecut prin operație. Femeile nu se mai sfiesc de operațiile estetice și vorbesc deschis despre ele.
Care sunt tipurile de operații de blefaroplastie?
Există două tipuri principale: clasică și transconjunctivală. Versiunea clasică se efectuează pe pleoapele inferioare și superioare: hernia și pielea proeminentă a pleoapei superioare sunt îndepărtate. Blefaroplastia transconjunctivală elimină doar herniile. Se face, de regulă, la vârsta de 30-35 de ani, când nu există un surplus de piele. După o astfel de operație, nu există cicatrici, deoarece incizia este făcută de un laser sub piele pe membrana mucoasă a pleoapei inferioare. Operațiile în ambele cazuri dau aceleași rezultate.
Laserul face operația mai puțin traumatizantă, deoarece lipește imediat vasele, iar sângerarea se oprește și nu se formează vânătăi. Tipul de blefaroplastie se alege în funcție de indicații. Dacă trebuie să faci o operație plastică a pleoapelor superioare și inferioare din cauza unei hernii și exces de piele, se recomandă operația de blefaroplastie clasică. Pe pleoapă după operație rămân dungi albe-cicatrici, dar este imposibil să se îndepărteze excesul de piele în alt mod.
Este dificilă blefaroplastia?
Se practică de mult timp și este bine dezvoltată, nu prezintă pericol pentru viață și sănătate. Dacă operația nu este făcută de un specialist cu experiență, se poate inflama și cusăturile se desprind. Cel mai adesea este vorba despre complicații estetice. Este nevoie de precizia medicului și atunci cicatricile nu vor fi vizibile, iar pacientul va fi mulțumit.
Dar există diverse asimetrii, aversiune a pleoapei inferioare. Acest lucru se datorează inciziei unei cantități în exces de țesuturi moale a pielii, apoi cartilajul pleoapei inferioare nu rezistă și le trage în jos.
Complicațiile oftalmice sunt, de asemenea, posibile. Membrana mucoasă suferă indirect, uneori se dezvoltă conjunctivită, keratită, lăcrimare, ochi uscați. Dar acestea sunt mai degrabă excepții de la regulă, care sunt destul de rare.