De ce să alegi o friteuză cu aer cald în locul cuptorului? 10 motive pentru care ar trebui să ai în vedere acest lucru

În general, alegerea între o friteuză cu aer cald și un cuptor depinde de preferințele și nevoile tale culinare. Însă, acestea pot reprezenta o opțiune mai sănătoasă și mai convenabilă pentru gătitul alimentelor care necesită să fie preparate prin prăjire. Totodată multe persoane aleg să folosească acest aparat în locul unui cuptor obișnuit, datorită faptului că pot pregăti mult mai rapid mâncarea. Dacă încă nu ești convins că ar trebui să-ți achiziționezi un astfel de aparat electrocasnic, iată câteva motive pentru care ar trebui să ai în vedere și această variantă.

10 motive pentru care ar trebui să-ți cumperi o friteuză cu aer cald

  1. Textura și gustul

Datorită circulației aerului cald, alimentele sunt prăjite uniform și obțin o crustă crocantă, asemănătoare cu cea a unei friteuze tradiționale, dar cu mult mai puțin ulei.

  1. Economia energiei

Friteuzele cu aer cald consumă mai puțină energie decât cuptoarele obișnuite, deoarece încălzesc mai rapid și nu necesită preîncălzire. Dacă ești în căutarea unei astfel de friteuze cu aer cald, poți consulta site-ul celor de la Altex.ro, care îți oferă o multitudine de modele și dimensiuni.

  1. Timp mai scurt de preparare

Datorită faptului că aceste aparate electrocasnice se încălzesc mai rapid decât cuptoarele, acest lucru demonstrează că alimentele se gătesc și ele mult mai repede.

  1. Prietenoasă cu sănătatea

Utilizarea friteuzelor cu aer cald pot reduce consumul de ulei și totodată numărul de calorii și grăsimi din alimente pe care le mănânci. De asemenea, acestea folosesc aer cald pentru a găti alimentele, în timp ce, friteuzele obișnuite care folosesc ulei sunt nesănătoase pentru inimă.

  1. Ușor de utilizat

Acest tip de friteuze sunt mai ușor de utilizat decât cuptoarele normale, deoarece nu necesită preîncălzire și le poți programa pentru a găti diverse alimente.

  1. Curățare rapidă

Curățarea friteuzelor cu aer cald este mult mai ușoară decât ți-ai putea imagina. Acest lucru este datorat faptului că nu există grăsime și murdărie de la ulei, precum în cuptoarele sau în friteuzele obișnuite.

  1. Diversitatea

Friteuzele cu aer cald sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, ceea ce înseamnă că poți găti mai multe alimente simultan, economisind timp și energie.

  1. Versatilitatea

Friteuzele cu aer cald reprezintă niște electrocasnice versatile, datorită faptului că pot fi folosite pentru a găti o varietate de alimente, de la legume, până la carne și inclusiv prăjituri.

  1. Timp de încălzire mai scurt

Acest tip de friteuze necesită un timp de încălzire mai scurt decât cuptoarele, ceea ce înseamnă că poți începe să gătești imediat după ce ai pornit aparatul.

  1.  Control asupra temperaturii

Aceste aparate oferă un control precis al temperaturii, astfel încât tu să poți găti alimentele la temperaturi mai mici sau mai mari, în funcție de preferințele tale și de cerințele rețetelor.

În concluzie, dacă dorești să prepari alimente care trebuie prăjite, însă nu vrei să mai folosești ulei, o friteuză cu aer cald ar fi o alegere potrivită! Aceasta poate fi mai benefică pentru tine și sănătatea ta, decât un cuptor la care gătești în mod tradițional.

Sursă foto: Freepik.com

Recomandari

Util