Cum să mutați un acvariu de pești (P)

Mutarea unui acvariu de pește, chiar și de câțiva centimetri, poate fi o provocare. Nu este la fel de simplu ca să găsești câțiva prieteni puternici și să muți acvariul plin cu apă în direcția în care trebuie să meargă, mai ales dacă intenționezi să-l muți  într-o casă complet nouă.

Peștii (sau orice animal de companie, de altfel) necesită o atenție specială în timpul procesului de mutări mobilă. (Credeți că este deosebit de stresant pentru dvs. și familia dvs.? Imaginați-vă că nu puteți înțelege sau înțelege ce se întâmplă!) Din fericire, sticla crăpată, părțile deteriorate ale acvariului și peștii în dificultate pot fi evitate cu ușurință învățând cum să mutați un acvariu  de pește în siguranță. 

Se poate reloca acvariu cu apa si restul accesoriilor in el ?

Lăsarea apei, pietrelor și pietrișului într-un acvariu  de pește în timpul deplasării poate deveni rapid o greșeală costisitoare. Nu numai că riscați să deteriorați acvariul în sine, dar greutatea și mișcarea rapidă a apei pot pune un stres fără precedent asupra etanșărilor rezervorului. Dacă acest lucru nu creează imediat o scurgere, poate crește cu siguranță șansele ca o scurgere să apară pe viitor. În plus, peștii sunt sensibili la mediul lor. Probabil că nu ar fi capabili să supraviețuiască stresului de a se trânti într-o dubă de transport marfă. 

De ce ai nevoie sa golești un acvariu ?

Iată câteva provizii pentru a vă ajuta să vă transferați apa și să creați o casă temporară pentru tot ce se află în interiorul rezervorului în această perioadă de tranziție:

  • Plasa de pește. Utilizați acest lucru pentru a elimina peștele și orice coral sau plante vii.
  • Găleți de cinci litri și/sau pungi de plastic pentru pești și plante. Dacă mutați pești mici în altă cameră sau altă casă la mai puțin de o oră distanță, puteți folosi pungi de plastic. Peștii mai mari necesită găleți de cinci litri cu capace. Utilizați găleți separate pentru plantele vii care ar trebui să rămână complet scufundate în apă pentru mutare.
  • Furtun de sifonare a apei. Acest lucru vă va ajuta să transferați apa din rezervor în gălețile de cinci litri.
  • Materiale pentru ambalarea rezervoarelor de pește. Veți avea nevoie de bandă adezivă pentru a vă fixa capacele găleții pentru mutare, plus cutii suplimentare pentru echipament, decorațiuni și rezervorul în sine. De asemenea, un aparat de etichetare vă poate ajuta să rămâneți organizat, dar banda de mascare și un marker funcționează bine.

Transportul acvariului

Ca și în cazul oricărui articol fragil sau al piesei de mobilier ce necesită o mutare sigură, fă-ți timp pentru a reloca acvariul de pește si tratează-l ca o mutare de obiecte grele datorită faptului că necesită atenție sporită. Poziționarea acestuia în interiorul camionului de relocare mobilier este esențială, așa că, dacă folosești o firmă de transport mobilă, asigurați-vă să le comunicați acest lucru din timp.

Câteva sfaturi suplimentare pentru mutarea acvariului de luat în considerare:

  • Nu stivuiți nimic deasupra rezervorului de pește când vă deplasați.
  • Nu puneți rezervorul de pește deasupra altor cutii unde ar putea să cadă sau să se răstoarne.
  • Mutați peștii, coralii și plantele într-un mediu cu temperatură controlată. (În interiorul mașinii cu tine funcționează excelent.)
  •  Nu le lăsa în garaj sau afară pentru foarte mult timp, deoarece schimbările drastice de temperatură pot fi dăunătoare.
  • Luați în considerare angajarea unei firme de relocări mobilă  dacă ideea de a muta un întreg acvariu pare descurajantă. Uneori este mai bine să lăsați în seama experților și există profesioniști care oferă servicii de mutare mobilă specifice acvariului pentru a vă scăpa de povară.

Recomandari

Util