Rețete delicioase pe care le poți pregăti cu ajutorul unor malaxoare

Malaxorul este un instrument folosit în bucătărie pentru a amesteca ingredientele. Acesta este de dimensiuni mari în general. Malaxorul cel mai cunoscut este cel pentru aluatul de prăjituri sau de pâine. Însă, cu ajutorul malaxorului poți face înghețată, sosuri, smoothie-uri sau supe cremă.

Malaxoarele au un bol gigantic unde se amestecă ingredientele sau mai mic și portabil în care se amestecă ingredientele cu mâna în alt recipient pentru prepararea produsului final. Acest bol poate fi realizat din oțel inoxidabil, sticlă sau plastic. Iar unele malaxoare au la dispoziție anumite facilități pentru a ușura procesul.

Beneficiile utilizări unui malaxor și cum funcționează

Beneficiile de care poți profita prin folosirea unui malaxor sunt:

  • Economisirea timpului – malaxorul îți salvează timp în bucătărie. Acesta poate să-ți amestece ingredientele dorite mult mai ușor, decât ai face-o tu cu mâna, lingura sau furculița. Acestea au și anumite setări pentru viteză care să te ajute în realizarea texturii dorite de tine.
  • Controlul pe care îl ai legat de ingredientele pe care vrei să le folosești – poți să adaugi orice sau să extragi anumite ingrediente din rețetă. Este o decizie proprie pe care poți să o faci. De exemplu, dacă vrei să-ți faci un smoothie, poți să nu adaugi zahăr sau un ingredient prea dulceag.
  • Activitate interactivă – dacă ești un părinte și vrei ca și copilul tău să aibă parte la procesul de preparare a unei rețete, acesta poate folosi malaxorul. Este un dispozitiv care poate să-i facă pe copii curioși în legătură cu funcționalitatea pe care o are, plus este ușor de folosit.

Cum funcționează un malaxor?

Un prim pas este pregătirea ingredientelor din  timp și să verifici ca malaxorul să fie curat. Poți adăuga ingredientele în bolul malaxorului și să-l pornești pentru a seta viteza pe care vrei să o folosești.

După poți deconecta malaxorul de la sursa de curent, să scoți produsul final din acel bol și să cureți malaxorul pentru o igienizare corectă.

Rețete care pot fi realizate cu ajutorul unor malaxoare

Varietatea de rețete care pot fi realizate cu ajutorul unor malaxoare este destul de mare. Aceste rețete sunt:

  • Prepararea prăjiturilor sau a pâinii – malaxorul este folosit în procesul de amestecare a ingredientelor pentru aluatul unei pâini sau a unei prăjituri. Cu ajutorul malaxorului se ușurează procesul, iar pentru firmele care se ocupă cu prepararea pâinii este o metodă mult mai ușoară de folosit pentru a realiza un număr mare de comenzi pentru clienți.
  • Anumite smoothie-uri – malaxoarele de o mărime mult mai mică, decât cele folosite pentru pâine sunt perfecte pentru prepararea de smoothie-uri. Amestecă foarte bine fructele și alte ingrediente pentru o textură potrivită.
  • Sosuri sau supe creme – dacă ai în plan prepararea unui sos, rapid și gustos sau a unei supe cremă, dar nu mai ai timp, poți să folosești malaxorul. Vei pune toate ingredientele necesare în bolul special și vei seta viteza de mixare. După finalizarea procesului de mixare, vei avea un sos sau o supă foarte bine omogenizată cu o textură perfectă.
  • Înghețată – malaxoarele pot fi folosite și pentru realizarea înghețatei. Pui ingredientele necesare pentru înghețată în malaxor, setezi viteza, iar după distribui compoziția într-un recipient. O pui în congelator pentru câteva ore și înghețata este gata.

Aceste malaxoare sunt de mare ajutor în bucătărie, îți ușurează munca și îți salvează din timpul petrecut în bucătărie gătind.

Recomandari

Util