Alegerea jantelor pentru mașină – Sfaturi și aspecte de luat în considerare

Jantele sunt unele dintre cele mai importante componente ale mașinii, nu doar din punct de vedere estetic, ci și funcțional. Este foarte important ca, atunci când achiziționezi un nou set de jante să iei în considerare și faptul că aceste echipamente influențează nu doar frumusețea mașinii, cât și performanța acesteia, consumul de combustibil și siguranța. 

Iată câteva dintre aspectele importante ale achiziționării unor noi jante pentru mașina ta

  1. Materialul 

Factorul principal care influențează prețul jantelor este materialul, cel mai comun fiind cele din aliaj, apoi oțel sau mai nou, fibra de carbon. Fibra de carbon este mai ușoară decât aliajul sau oțelul, așa că vei economisi combustibil cu un acest fel de material. Desigur, fiecare își va achiziționa jantele după cum are bugetul și gusturile proprii, însă fiecare tip de material are atât plusurile cât și minusurile lui. Dacă nu știi încă ce fel de „încălțări” să poarte mașina ta, accesează site-ul celor de la Janta.ro și descoperă jantele pentru autoturisme din gama lor, care este variată iar căutarea se poate face rapid după brandul și modelul mașinii, 

  1. Dimensiunile

Precum anvelopele au mărimi exacte pentru fiecare model de mașină, și jantele au tot anumite dimensiuni care nu ar trebui depășite, pentru a nu produce defecțiuni sistemului de direcție al mașinii. Dimensiunile jantelor sunt exprimate atât prin milimetri cât și inch, fiind influențate de către anvelope, dar și de mărimea maximă admisă de către producătorul mașinii. Lățimea, de exemplu, se măsoară între marginile jantei (locul în care intră anvelopa), pentru a vedea care anvelopă este potrivită cu janta și vice versa. Un alt detaliu important este diametrul acesteia, care este cunoscut cu denumirea de R de la cuvântul „rims” din limba engleză, exprimat în inch și poate varia de la 8 la 38. Cele mai populare sunt cele între 16-19”, fiind potrivite mașinilor de clasă medie.

  1. Designul

Prima oară când o persoană se va uita la mașina ta, probabil va ținti direct spre jante, acestea fiind cele care ies primele în evidență, în cazul în care sunt unele frumoase și moderne. Există două feluri de jante, de tablă și cu spițe, primele fiind mai ușor de întreținut dar neplăcute din punct de vedere estetic, iar cele din urmă fiind mai frumoase și mai eficiente pentru frânele mașinii. Finisajul acestora este de asemenea important, în special pentru cele în spițe, deoarece îți dorești să ai cea mai tare mașină din parcare și este bine să știi că jantele pot fi de mai multe culori și pot avea finisaje din crom sau aluminiu, tot ceea ce este nevoie să cunoști care este mai potrivită pentru mașina ta. Atenție însă, fiecare tip de jantă și de finisaj are nevoie de o întreținere mai detaliată și specială, la fel și în cazul condusului, fiecare tip de drum pe care circuli fiind o nouă provocare pentru jantele mai pretențioase. 

Așadar, dacă dorești să îți schimbi jantele și să oferi o nouă „față” mașinii tale, ia în considerare aceste sfaturi și fă alegerea potrivită cu ajutorul celor de la Janta.ro.

Sursa foto: Unsplash.com

Recomandari

Util