3 idei de afaceri acasa cu investiție 0 pentru mamici
Ești o mămică bucuroasă și care își dorește să petreacă timp prețios cu și în preajma celui mic, dar care are nevoie să câștige mai bine? Este firesc să-ți dorești asta având în vedere că indemnizația de naștere primită de la stat nu este atât de satisfăcătoare pentru acoperirea tuturor nevoilor copilului și ale tale.
Asta înseamnă că îți dorești să câștigi mai mulți bani din confortul propriei locuințe. Nu este greu să obții venituri suplimentare chiar și de acasă, mai ales în vremurile noastre în care lumea online este prezentă în orice domeniu. Mai mult chiar. Poate te-ai gândit să devii antreprenor. Nici asta nu-i imposibil, dar cu atâtea opțiuni la dispoziție, ce idei de afaceri acasa pot fi profitabile și în același timp să nu-ți ocupe toată ziua, astfel încât să poți avea grijă de cel mic?
Iată 3 idei de afaceri acasă pentru mămici care nu au prea mult timp la dispoziție și care vor să câștige un venit suplimentar
Postează conținut valoros în social media
De câte ori ai citit asta? De prea multe ori, așa-i? Și o vei mai citi destul de mult timp de aici încolo, pentru că a fi în online este plăcut dacă privim din perspectiva unei persoane care își petrece timp pe rețelele de socializare doar pentru a socializa sau informa. Dar dacă privim prin ochii unui business, a fi în online este un MUST. Și atunci, aceste afaceri au nevoie de o persoană care să programeze și să posteze conținut valoros.
Îți este teamă că nu te descurci? Oricât de incredibil ar părea, orice persoană poate face asta. Sigur, trebuie să investească timp și alte resurse pentru a obține clienți pentru care să posteze.
Ce înseamnă alte resurse? Să spunem că îți place ideea, dar nu ai abilități de scriere, editare a fotografiilor și programare a postărilor. Dar totul se învață, chiar dacă în timp, care poate fi mai scurt sau mai lung. Totul depinde de voința, dorința și disponibilitatea ta de a câștiga mai mulți bani de acasă, de lângă cel mic. Poți învăța singură sau te poți înscrie la un curs. Există cursuri gratuite, cursuri pentru care să plătești sume modice sau cursuri deloc ieftine. Depinde de bugetul tău ce alegi.
Ulterior, după ce înveți, câștigi clienți și capeți experiență, poți avea propriul tău business de acasă. Cum sună?
Vinde cărți online
Sigur te întrebi în acest moment: ’’păi ce cărți să vând, că sunt atâtea librării virtuale pe piață. Cum să am succes cu o astfel de idee?’’
Da, poate că ai dreptate, dar nu ne referim la orice cărți sau la orice idee de business de acest tip. Ne referim la un business care nu-ți dă bătăi de cap, nu te stresează ca multe altele și pentru care nu ai nevoie de investiție financiară, desigur dacă nu punem la calcul abonamentul la internet și la energie electrică.
Ai nevoie de mai mult timp, cel puțin la început și neapărat dorința de a obține un venit suplimentar pe care-l poți folosi pentru o asigurare de sănătate a celui mic, de studii, pentru un cărucior de la branduri populare, pentru o excursie în familie sau pentru orice altceva.
Poate că nu te-a gândit la asta, poate că nu ai auzit sau poate că ai auzit, dar nu ai citit despre acest subiect, dar află că poți vinde cărți online oriunde în lume, colaborând cu platforme cunoscute, precum Amazon, Blurb și altele, fără să ai nevoie de investiție financiară pentru stoc, tipărire sau alte cheltuieli de genul.
Concret, ce fel de cărți poți vinde online și cum? Poți vinde cărți cu sau fără conținut, deși cele fără sau cu puțin conținut sunt mai ușor de creat. Aceste cărți pot fi jurnale, agende, cărți de colorat sau alte tipuri din această categorie. De ce sunt mai ușor de creat? Pentru că au nevoie doar de o copertă și de câteva detalii repetitive, gen linii (cazul jurnalelor, agendelor). După creare în format digital, le urci pe platformele cu care colaborezi, iar în momentul comenzii de către persoanele care doresc să le cumpere, platforma se ocupă de printare, împachetare etc. Conceptul de business se numește Print on Demand, și nu ai nevoie de resurse financiare, nu trebuie să știi să scrii și nici abilități în programele de editare complexe. Noțiunile elementare de Canva sunt suficiente.
Află mai multe despre acest tip de business de pe gopublish.ro.
Creează un blog de parenting
Un blog în care să postezi experiența ta cu cel mic. Începe cu prima zi. Cum a fost nașterea. Aducerea acasă a celui mic. Poți oferi sfaturi de îngrijire a copilului, în special pentru mămicile tinere care sunt la primul copil și care sunt ușor speriate de această experiență, fiindu-le teamă că nu se vor descurca să ofere copilului îngrijirea necesară.
Inspiră și motivează prin tot ceea ce faci, pentru că astfel se vor regăsi și ele în această imagine a ta, alături de cel mic.
Poți face un jurnal zilnic pe care să-l postezi seara și în care să-ți exprimi gândurile, trăirile, bucuriile, dificultățile inerente, primul cuvânt, ziua în care a învățat să meargă.
Creează-ți acest blog, postează frecvent, optimizează-l SEO, promovează-l pe rețelele de socializare și dezvoltă-ți un business în acest sens. În timp poți încheia contracte de colaborare cu branduri populare pentru promovarea produselor/serviciilor.
Într-o zi poate deveni cel mai citit blog de parenting din țară. Te-ai gândit la asta?