Cand si de ce ai nevoie de un tratament pentru parodonza la un pret accesibil?

Lista bolilor cu care te poti confrunta la nivelul danturii este una extrem de bogata, majoritatea dezvoltandu-se din cauza unei igiene precare.

De exemplu, daca ignori periajul dentar, daca amani vizitele la un medic de specialitate si nu folosesti constant irigatorului bucal, in timp risti sa ajungi sa ai nevoie de un tratament parodontoza pret accesibil. Despre parodontoza trebuie sa stii ca este o boala inflamatorie severa, ce conduce treptate la pierderea tuturor tesuturilor care au rolul de a sustine dintii, adica la pierderea gingiilor, a oaselor alveolare, dar si la pierderea ligamentelor parodontale. Afla, insa, mai multe detalii din randurile de mai jos!

Cand ai nevoie de un tratament parodontoza pret accesibil?

Placa bacteriana reprezinta principalul factor care conduce la aparitia si dezvoltarea parodontozei, o boala extrem de severa, din cauza careia poti chiar sa iti pierzi unul sau mai multi dinti. De exemplu, stiai ca la nivelul cavitatii orale poti dezvolta pana la 700 de tipuri de bacterii? Atunci cand acestea intra in contact cu resturile alimentare, bacteriile conduc la dezvoltarea unei pelicule subtiri si lipicioase, care se numeste placa bacteriana. Fara un periaj dentar atent realizat si fara un irigator bucal, in timp te vei confrunta cu parodontoza, o boala dureroasa, al carei tratament se poate dovedi a fi foarte costisitor.

Gingivita, prima etapa a parodontozei

In momentul in care nu te ocupi temeinic si constant de periajul dentar, dezvolti, pentru inceput, gingivita. Aceasta reprezinta prima etapa a parodontozei, pentru ca placa bacteriana se transforma in tartru. In comparatie cu placa bacteriana, pe care o poti indeparta prin periajul dentar zilnic, tartrul nu poate fi indepartat decat de catre un medic de specialitate, printr-o procedura numita detartraj dentar. Iata, asadar, de ce este important sa treci printr-o astfel de procedura de circa 2 ori pe an.

Care sunt factorii de risc ce pot conduce la dezvoltarea parodontozei?

Factorii de risc, din cauza carora poti ajunge sa te confrunti cu parodontoza sunt extrem de numerosi. Dintre acestia, amintim:

•           igiena orala precara – lipsa periajului dentar dupa fiecare masa nu face decat sa conduca la dezvoltarea bacteriilor si a cariilor, iar mai apoi, chiar la pierderea dintilor;

•           fumatul – este dovedit faptul ca persoanele care fumeaza sunt mult mai predispuse la dezvoltarea parodontozei decat cele care nu au acest viciu;

•           factori genetici – din pacate, istoricul tau genetic isi poate pune amprenta intr-un mod negativ asupra modului in care dantura ta se prezinta;

•           varsta – cu cat inaintezi in varsta, cu atat esti mai predispus la dezvoltarea parodontozei. Desi pana nu demult, cele mai multe dintre cazuri apareau dupa varsta de 35 de ani, astazi, chiar si tineri de peste 18 ani au inceput sa se confrunte cu parodontoza;

•           alimentatia nesanatoasa – grija pentru sanatatea danturii tale trebuie sa inceapa cu o alimentatie corecta, care nu este bogata in alimente procesate, respectiv in carbohidrati rafinati. De ce? Astfel de produse sporesc riscul de inflamare a gingiilor, dar si riscul de dezvoltare a diabetului.

Tratament

Tipurile de tratamente, pe care le ai la dispozitie astazi sunt foarte variate atunci cand suferi de parodontoza. Daca, de exemplu, in etapa incipienta a bolii, un detartraj dentar este suficient, pentru a indeparta tartrul si pentru a preveni agravarea situatiei, intr-un caz mai complicat, poti ajunge sa ai nevoie de implanturi dentare, pentru ca dintii tai se rup nu mai au capacitatea de a-si indeplini functiile asa cum ar trebui.

FamilyDent.ro este alaturi de tine, indiferent de problemele cu care te confrunti la nivelul danturii. Fie ca ai nevoie de un implanturile, de indepartarea unei carii sau de un aparat dentar, cu ajutorul caruia sa iti corectezi pozitia dintilor, in cadrul acestui cabinet gasesti mereu sprijinul de specialitate, de care ai nevoie.

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 031 229 7087

Recomandari

Util