Care sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul atunci cand ai nevoie de o aeroterma?

Sunt multe aspecte de luat in considerare atunci cand ai nevoie de o aeroterma noua, de aceea este important sa fii atent la fiecare detaliu in parte. Modul de functionare este simplu si eficient. Sunt fiabile, accesibile si rezistente de-a lungul timpului.

Prezinta un randament ridicat oferit de o serie de detalii tehnice la care se adauga caracteristicile suplimentare care le fac usor de folosit si sigure, mai ales daca sunt folosite in limitele unui consum rational.

In plus, aerotermele pot functiona cu gaz sau energie electrica, in functie de utilizarea casnica sau industriala. In continuare vom afla care sunt caracteristicile la care ar trebui sa fii atent atunci cand ai nevoie de o aeroterma noua.

Este esential sa afli ce ti se potriveste si cum poti sa faci o alegere buna din toate punctele de vedere!

Afla cum functioneaza o  aeroterma pe agent termic FLOWAIR LEO S1!

Care sunt componentele unei aeroterme?

 • Rezistenta electrica;
 • Ventilator;
 • Panou de control;
 • Termostat;
 • Elemente de siguranta;
 • Giroscop;
 • Protectie la supraincalzire;
 • Filtre de aer;
 • Carcasa de protectie.

In general, toate modelele de aeroterme prezinta aceleasi principii. Rezistenta electrica se incalzeste pana la momentul incandescentei, iar caldura rezultata este preluata de elementele radiante.

Aceste componente au capacitatea de a o inmagazina, iar ventilatorul directioneaza aerul prin elementele calde, propulsandu-l in exterior.

Elementele de siguranta au rolul de a proteja aeroterma. Acestea au capacitatea de a o opri in cazul in care se supraincalzeste, iar termostatul controleaza aeroterma in functie de treapta de putere.

Aerotermele reprezinta cele mai eficiente sisteme de incalzire pentru sezonul rece!

Acestea se pot adapta oricaror necesitati. De aceea, inainte de a lua o decizie finala, asigura-te ca alegi un produs durabil si sustenabil la un pret accesibil. Oferta din mediul online se actualizeaza deseori, ceea ce este perfect.

Principalele caracteristici ale aerotermei

Este esential sa afli care sunt principalele caracteristici ale aerotermei. Acestea se impart in doua categorii la care ar fi bine sa fii atent:

 1. Potrivite pentru uz casnic: alimentate cu energie electrica, puterea maxima fiind de 1500 watti;
 2. Potrivite pentru uz industrial: alimente cu gaz sau energie eletrica, cu o putere de la 3000 watti.

Principalele caracteristici:

Puterea:

 • Poate incepe de la 500 watti si sa ajunga pana la 2500 de watti. Aceste detalii influenteaza capacitatea de a incalzi consumul de energie electrica.
 • Aerotermele moderne pot fi setate la o anumita temperatura in functie de treapta de viteza, de la un nivel mic pana la cel maxim.
 • Puterea cea mai mare este strans legata de randamentul termic superios.

Rezistenta este compusa dintr-un aliaj compatibil cu temperaturi ridicale, iar elementele radiante au capacitatea de a prelua si retine caldura generata de rezistenta electrica.

Desigur, calitatea elementelor radiante poate sa influenteze consumul de energie. Atunci cand selectezi o aeroterma de inalta calitate, vei fi surprins de eficienta crescuta.

Acestea sunt principalele aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte de a achizitiona o aeroterma cu un raport calitate-pret echilibrat!

Recomandari

Util