Importanta utilizarilor muzicii in viata de zi cu zi

Muzica cu ritmul, armonia si melodia ei a insotit intotdeauna toate societatile de-a lungul evolutiei. Si adevarul este ca muzica nu inceteaza sa fie un limbaj universal care provoaca intotdeauna bine-cunoscutul efect de actiune-reactie, exista intotdeauna o senzatie in fata unei melodii.

 Adevarul este ca este unul dintre cei mai influenti factori, precum si unul dintre principalele motoare ale sentimentelor si reactiilor, datorita activitatii creierului pe care o reproduce la oameni. Orice activitate cu muzica devine mult mai suportabila, deoarece ascultarea acesteia ofera o reducere constanta a stresului si un sentiment de liniste care va permite sa dobanditi confortul si confortul necesar desfasurarii activitatilor. Ti se intampla si tie? Vrei sa iti cumperi un instrument muzical? Intra pe Chitara» Modele de Chitare la Pret Avantajos Muzicale.ro. 

Exista la fel de multe tipuri de muzica ca exista gusturi in lume. Si nu pentru toata lumea acelasi tip de muzica este relaxant. S-a demonstrat ca muzica are o influenta directa asupra emotiilor si starilor de spirit ale oamenilor. Ca regula generala, dupa ce ascultam muzica avem o atitudine pozitiva fata de viata. Dar muzica are multe beneficii pentru viata de zi cu zi. Aici spunem cateva:

Utilizari si beneficii ale muzicii pentru viata de zi cu zi

– Stimuleaza activitatea creierului. Muzica, pe langa faptul ca este unul dintre elementele care genereaza mai multa placere, elibereaza dopamina, ceea ce stimuleaza circuitul subcortical al creierului responsabil pentru generarea de raspunsuri la nivel emotional. Astfel, atunci cand sunetele intra prin canalul urechii, ele ajung in retelele neuronale ale creierului unde se produc raspunsuri de control si executarea miscarilor.

– Stimuleaza invatarea. Nou-nascutii raspund mai devreme la melodii decat la stimulii de la proprii parinti. Desenele animate includ, de obicei, melodii, deoarece gestionarea ritmurilor permite copiilor sa memoreze informatii si concepte intr-un mod mai rapid si mai usor. Practica muzicii permite dezvoltarea abilitatilor motorii, adica coordonarea miscarilor si orientarea in spatiu.

De asemenea, demne de remarcat sunt numeroasele avantaje pentru muzicieni. Si este ca cei care practica muzica de la o varsta frageda au o capacitate de memorie mai mare.

– Creste concentratia. Multi vad ca capacitatea lor de a se concentra a crescut atunci cand asculta muzica instrumentala in timp ce studiaza sau lucreaza. Muzica este o alta tehnica de studiu prin care sarcinile devin mai suportabile. Muzica clasica permite, de asemenea, imbunatatirea intr-o perioada scurta de timp a memorarii sarcinilor, deoarece ritmul sau pe indelete favorizeaza un efect calmant si o atmosfera ideala de invatare.

– Incurajati pozitivitatea. Asa-numita terapie prin muzica este deja folosita de multi profesionisti pentru a trata procesele si comportamentele emotionale. Terapia prin muzica permite, prin explorarea propriilor sentimente, sa faca schimbari de dispozitie, sa creasca controlul asupra emotiilor, sa imbunatateasca socializarea si sa invete sa puna in practica abilitatile de rezolvare a problemelor intr-un mod autosuficient. In acest fel este vorba despre imbunatatirea tulburarilor, deficientelor sau problemelor psihologice prin muzica. Acest lucru se realizeaza datorita faptului ca melodiile au o influenta directa asupra starii de spirit.

– Elimina stresul. Muzica este un remediu eficient pentru a elimina nivelul de stres. Muzica este recunoscuta in multe culturi ca un tip de medicina recuperativa in aspecte afective si mentale.

Ce este muzica?

Muzica , arta care se refera la combinarea sunetelor vocale sau instrumentale pentru frumusetea formei sau expresia emotionala, de obicei conform standardelor culturale de ritm , melodie si, in majoritatea muzicii occidentale, armonie . Atat cantecul popular simplu, cat si compozitia electronica complexa apartin aceleiasi activitati, muzica. Ambele sunt concepute uman; ambele sunt conceptuale si auditive, iar acesti factori au fost prezenti in muzica de toate stilurile si in toate perioadele istoriei, in intreaga lume.

Muzica este o arta care, intr-o forma sau alta, patrunde in fiecare societate umana. Muzica moderna se aude intr-o abundenta uluitoare de stiluri, multe dintre ele contemporane, altele nascute in epoci trecute. Muzica este o arta proteica; se preteaza cu usurinta la aliante cu cuvinte, ca in cantec , si cu miscarea fizica, ca in dans .

De-a lungul istoriei, muzica a fost un adjuvant important al ritualului si dramei si a fost creditata cu capacitatea de a reflecta si de a influenta emotiile umane . Cultura populara a exploatat in mod constant aceste posibilitati, cel mai vizibil astazi prin intermediul radioului , filmului , televiziunii ,teatrul muzical si internetul .

Implicatiile utilizarii muzicii in psihoterapie , geriatrie si publicitate marturisesc credinta in puterea ei de a afecta comportamentul uman . Publicatiile si inregistrarile au internationalizat efectiv muzica in manifestarile sale cele mai semnificative, precum si cele mai banale . Dincolo de toate acestea, predarea muzicii in scolile primare si secundare a atins acum acceptarea virtuala in intreaga lume.

Dar prevalenta muzicii nu este nimic nou, iar importanta sa umana a fost adesea recunoscuta. Ceea ce pare curios este ca, in ciuda universalitatii artei, nimeni pana de curand nu a sustinut necesitatea acesteia. Filosoful grec anticDemocrit a negat in mod explicit orice nevoie fundamentala de muzica: „Pentru ca nu necesitatea a despartit-o, ci ea a aparut din superfluitatea existenta”. Conceptia conform careia muzica si celelalte arte sunt simple haruri este inca larg raspandita, desi cresterea intelegerii psihologice a jocului si a altor activitati simbolice a inceput sa slabeasca aceasta credinta tenace .

Recomandari

Util