Importanta rochiei de mireasa si a altor simboluri la o nunta

Este foarte important sa ne gandim la ceea ce vom purta in ziua nuntii si  intotdeauna primul lucru la care ne gandim este rochia si costumul, dar exista mult mai multe lucruri la care sa ne gandim, cum ar fi accesorii precum , jartiera   sau voalul…care sunt intotdeauna lasate deoparte pana in ultimul moment. De aceea vrem sa va spunem cate ceva despre cat de importante accesorii care  sunt pentru nunta si semnificatia lor atunci cand ne unim viata cu o alta persoana. Dar nu numai aceste elemente sunt importante, intr-o ceremonie fiecare detaliu conteaza, de la invitatii de nunta la cadouri pentru oaspeti.

Ceea cemireasa poarta pentru ziua nuntii, este denumit in mod obisnuit trousseau, iar acest lucru include mai multe lucruri, nu numai rochia, dar, de asemenea, frizura, voalul, pantofii, lenjerie, jartiera, buchetul, , si chiar pernele pentru inele.

Nu tuturor mireselor le place sa foloseasca totul, exista unele care prefera mai simplu si fara atat de multa incarcatura de detalii, dar gusturile nu se discuta…

Rochia

Inainte ca rochia alba sa fie purtata ca simbol al puritatii si virginitatii, miresele purtau rochii de toate culorile si fiecare reprezenta o situatie diferita. In cazul in care mireasa folosit:

  • Albastru a insemnat ca dragostea a fost eterna.
  • Perla, insemna ca vor trai un vartej de sentimente.
  • Cafena: e spune ca ar trai intotdeauna in orasul in care a copilarit mireasa.
  • Rosu insemna ca isi dorea propria moarte.
  • Galben, insemna sa-i para rau pentru cine s-a casatorit cu ea.
  • Verde, s-a crezut ca merita vazut, desi aceasta culoare a avut multe conotatii, deoarece pentru irlandezi, a fost culoarea traditionala, dar pentru alte culturi, casatoria in verde a insemnat promiscuitate.
  • Rose, insemna ca spiritul ei se scufunda.
  • Negru, ghinion.

 Rochiile in diverse nuante si taieturi care arata foarte bine si nu inseamna nimic special, doar confortul si siguranta pe care le reprezinta in gustul miresei.

Dar de ce rochiile de mireasa sunt albe acum?

Putine evenimente sunt atat de inconjurate de superstitii ca legatura de casatorie si nimeni nu are mai multa nevoie sa se simta protejat decat mireasa.

In casatoriile formale vechea traditie a miresei poarta alb (cu exceptia a ceva albastru pe care ea il va purta in mod normal, ascuns) este inca pastrata. Aceasta traditie dateaza de un secol. Pentruca se spune ca albul simbolizeaza puritatea si inocenta unei mirese.

In Grecia antica, aceasta culoare simboliza bucuria, de aceea grecii purtau intotdeauna alb la festivaluri si foloseau ghirlande cu flori albe. Exista multe superstitii legate de rochii de mireasa colorate, desi sunt folosite in multe alte tari.

Accesorii pentru rochia de mireasa

Voalul reprezinta puritatea intentiei cu care mireasa urca la altar pentru a incepe o noua etapa in viata ei.

Frizura inseamna ca mireasa va fi regina pentru o zi, iar atunci cand este purtata cu flori, inseamna virginitate si puritate.

Jartiera si buchetul sunt aruncate oaspetilor pentru a impartasi norocul de a-si fi gasit cealalta jumatate si le doresc sa o gaseasca si ei. Buchetul reprezinta fertilitatea, inflorirea si generozitatea.

Legatura simbolizeaza uniunea eterna dintre cuplu si viitorii lor descendenti. Se obisnuieste ca un cuplu cu o casatorie foarte stabila sa-l plaseze, acoperind mireasa cu valul mai intai .

Inelele – rotunde – reprezinta unirea iubirii vesnice care nu va avea sfarsit, se mai crede ca, pe masura ce sunt binecuvantate de preot, ii protejeaza pe cei care le poarta.

Brelocurile de comuniune( florile din pieptul invitatilor) pot fi folosite la nunta , deoarece sunt la fel de practice si vor fi intotdeauna purtate de oaspeti.

Acum, ca stim importanta tuturor acestor simboluri, se discuta  cu nasii tai si daca sunt si ei de acord, nunta se poate realiza si totul va iesi perfect!

 https://www.CroitoriePicasso.ro este locul din care poti achizitiona mai multe tipuri de accesorii.

Rochia alba de mireasa

Ziua nuntii este unul dintre cele mai asteptate evenimente pentru majoritatea femeilor, si cu atat mai mult atunci cand vine vorba de alegerea rochiei de mireasa. Daca vrei sa arati ca o printesa, sau daca vrei ceva simplu, ce culoare, cu sau fara accesorii, aici vei gasi raspunsul  … Cu toate acestea, acest articol de imbracaminte are o semnificatie foarte diferita in culturi diferite.

Traditia spune ca rochia de mireasa era alba si  a fost inceputa de regina Victoria a Angliei in 1840, cand a purtat-o in ceremonia de nunta, iar de atunci a impus o noua moda pe care toate femeile doreau sa o imite.

Alte culori pot fi folosite pentru rochii de mireasa?

Intr-adevar, diversitatea culturala din lume a permis un echilibru de culori si stiluri pentru orice ocazie. Una dintre aceste ocazii sunt nunti culturale, cum ar fi chineza, indiana si musulmana. In acest caz, aceste nunti folosesc culori precum rosu, portocaliu, violet, albastru si maro; Pentru ca, in cultura lor, aceste culori au o semnificatie mult mai importanta pentru cuplu si obiceiurile lor.

Recomandari

Util