Sfaturi esentiale in procesul de angajare si selectarea celui mai bun candidat

Ca antreprenor, manager sau angajat in departamentul de recrutare, probabil te-ai intrebat de multe ori in cadrul unui interviu daca persoana care se afla in fata ta este cea potrivita. Este greu de prevazut daca vei face alegerea corecta, dar exista cateva sfaturi care sa te ghideze in tot acest proces. Conditiile de pe piata muncii sunt extrem de volatile, motiv pentru care nu stii ce-ti rezerva viitorul si de ce calificari sau atribute vei avea nevoie peste cateva luni. Asadar, candidatii potriviti trebuie sa fie flexibili, rapizi si dornici sa invete mereu.

Cum selectezi candidatul potrivit in domenii dinamice? 

Orice organizatie are nevoie de oameni buni si seriosi in echipele sale, indiferent de domeniul in care activeaza. Fie ca este vorba de constructii, HoReCa, productie sau agricultura, deciziile de angajare corecte vor stimula productivitatea si vor crea un mediu de lucru pozitiv. 

De asemenea, pentru ca timpul este o resursa atat de pretioasa, exista si posibilitatea de a externaliza tot procesul catre o firma de recrutare specializata. Un exemplu este solutia de leasing de personal, care te ajuta sa transferi toata responsabilitatea si tot ce tine de contractul de munca catre compania care se ocupa de acest demers. In plus, aceasta optiune este perfecta si pentru sezoul de varf, in care ai nevoie de lucratori pentru o perioada limitata de timp. Daca vrei sa apelezi la o astfel de solutie, Workfinder.eu te ajuta sa recrutezi personal din Asia.

In afara de acest lucru, exista si alte sfaturi de care este bine sa tii cont atunci cand vrei sa angajezi: 

Defineste cu exactitate sarcinile, competentele si trasaturile de caracter. Primul pas este sa-ti dai seama ce calificari, trasaturi si abilitati trebuie sa aiba candidatul pentru a reusi in rolul respectiv. Pornind de la cultura organizatiei, valorile si mediul de lucru, poti schita profilul candidatului ideal.

Alege o persoana flexibila. Daca vrei ca angajatul tau sa se adapteze rapid la schimbările din mediul de lucru, trebuie sa angajezi o persoana dinamica si flexibila, care poate creste si evolua in functie de schimbarile de la locul de munca. Adaptabilitatea si capacitatea de a prelua noi roluri sunt extrem de importante in prezent.

Pune intrebarile potrivite. Pentru a stabili daca o persoana este potrivita pentru meseria respectiva, este important sa pui intrebarile potrivite. Acestea trebuie sa fie in concordanta cu rolul pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Nu lua rapid deciziile de angajare. Pentru a analiza trasaturile si aptitudinile candidatilor este nevoie de timp si de o verificare atenta. Nu grabi procesul de recrutare si vei gasi persoana potrivita. 

Aceste sfaturi se aplica oricarei profesii, fie ca este vorba de ospatari, barmani sau mecanici auto. Intrucat lumea muncii este foarte dinamica si se reorganizeaza in mod constant, este nevoie de multa rabdare pentru gasirea persoanei potrivite. Întregul proces de angajare poate fi consumator de timp, dar există soluții eficiente la care poți apela pentru a-ti usura munca si pentru a beneficia de proceduri facile, adaptate nevoilor tale. 

Sursa foto: pexels.com

Recomandari

Util