Cand sa apelezi la un medic urolog?

Urologia este o ramura a medicinii care identifica si trateaza diverse boli ale tractului urinar si nu numai. Pentru a avea o imagine cat mai clara, ar trebui sa sti exact pentru ce motive este recomandata vizita la un cabinet de urologie. In acest articol vei putea descoperi informatii importante legate de serviciile de urologie Mures 2023.

Care sunt organele interne de care se ocupa un urolog?

De regula, persoanele de sex masculin sunt cele care intampina probleme de sanatate pe parcursul vietii legate de functionalitatea acestor organe.  Daca vorbim de organele genitale, prostata, uretra, vezica urinara, glandele suprarenale, rinichi, vasele deferente sau veziculele seminale, este important sa beneficiezi de investigatii specifice, diagnostic corect si tratament specific.

Avand in vedere organele afectate care te pot trimite la un consult urologic, poate interveni sentimentul de jena. Nu este o reactie in favoarea ta. Afectiunile acestor organe pot fi destul de complicate si in unele situatii, intarzierea unui diagnostic poate duce chiar la decesul persoanei sau la afectiuni atat de grave incat nu se mai pot vindeca complet.

Cum sesizezi ca ai probleme?

Acest lucru nu este foarte complicat. Problemele aparute la organele mentionate anterior sunt usor de sesizat. Pot fi foarte deranjante. Simptomele unei infectii urinare, disfunctiile sexuale, urinatul frecvent, aparitia hematuriilor (urinare cu sange), usturimi si dureri destul de mari, sunt sesizabile din momentul in care incep sa apara. Poti ajunge sa vizitezi un medic urolog si daca in prealabil ai fost consultat de medici care au specializare in alte ramuri ale medicinii, precum nefrologia sau oncologia.

Aceste ramuri ale medicinii  au o legatura puternica intre ele. Nu doar barbatii pot avea astfel de disfunctionalitati. Cand vorbim de afectiuni ale vezicii urinare sau exista un diagnostic de prolaps vaginal, si doamnele pot primi recomandarea de a consulta un medic urolog.

In ce consta un consult urologic?

Orice medic urolog, si nu numai, te va intreba detalii legate de problemele de santatate cu care te-ai confruntat recent, daca suferi de boli cronice care pot favoriza disfunctii ale organelor mentionate anterior, istoricul medical al familiei tale etc. Acest proces se numeste anamneza.

Ulterior, va incepe examenul fizic. In afara ca iti va exmina organele genitale, totodata, iti va examina si rectul. Aici poate aparea reticenta pacientilor, dar acest examen este necesar in vederea obtinerii unui diagnostic corect. Analizele de sange pot spune multe, dar palparea fizica a organelor pot explica rezultatul analizelor.

Pe langa analizele de sange, ti se pot recomanda alte investigatii, precum ecografii abdominale, tomografii computerizate, examen RMN etc.

Obtinerea unor servicii de calitate

In zilele noastre, medicina s-a dezvoltat foarte mult. Probleme de sanatate care in trecut puteau fi greu de identificat, astazi pot fi diagnosticate cu succes, avand in vedere ca si tehnologia medicala s-a dezvoltat. Exista clinici si cabinete medicale care au atat aparatura medicala corespunzatoare, in vederea obtinerii unui diagnostic, cat si specialistii necesari pentru a interpreta corect rezultatele obtinute .

Este suficient sa te documentezi online sau utilizand alte resurse, pentru a vedea cate optiuni ai la dispozitie.

Recomandare

Este foarte important sa nu amani vizita la un urolog cand te confrunti cu probleme de sanatate la nivelul organelor mentionate la inceputul articolului. Aceste probleme iti pot afecta calitatea vietii si totodatată, netratate,  pot provoca boli grave care pot duce la deces.

De asemenea, daca te-ai confruntat cu astfel de probleme, este foarte bine sa mentiilegatura cu medicul tau curant si sa soliciti un control periodic, tocmai pentru a evita aparitia acestora. 

Recomandari

Util