5 sfaturi pentru a minimiza impactul recesiunii asupra costurilor flotei

In vremurile actuale de recesiune, devine esential pentru administratorii de flote sa stabileasca strategii de utilizare a finantelor cu intelepciune.

In vremurile actuale de criza, administrarea bugetului trebuie facuta cu responsabilitate, deoarece flotele nu pot elimina nevoia de combustibil si energie pentru a transporta vehiculele pe drum.

Cererea depaseste oferta de vehicule noi si folosite, asa ca este esential pentru managerii de flote sa stabileasca strategii de utilizare a fondurilor cu intelepciune.

Mai jos gasesti 5 sfaturi pentru a minimiza impactul recesiunii asupra costurilor flotei.

1. Stabileste o sedinta intre toti membrii CEO

Este esential sa obtii ajutor din partea intregii echipe in vederea unor idei noi pentru o achizitie proactiva. Abordarea cresterii costurilor flotei necesita contributia tuturor partilor interesate dintr-o companie.

Un brainstorming pe toate departamentele poate oferi solutii pentru operatiuni, planificare, finantare, achizitii. Nici nu stii cum este perceptia unui sofer despre afacere, mai ales ca el vede tot ce tu nu vezi.

2. Pastreaza vehiculele in stare optima de functionare

O intretinere buna poate face cu siguranta diferenta atunci cand vine vorba de costurile flotei, siguranta soferilor a vehiculelor si a tuturor participantilor la trafic.

Chiar si in cele mai grele momente, nu ar trebui sa compromiti intretinerea, este ceva necesar pentru a evita reparatiile costisitoare si problemele bruste carora s-ar putea sa nu le poti face fata intr-un mod adecvat.

3. Verifica frecvent preturile si furnizorii

Preturile serviciilor de care are nevoie flota ta fluctueaza foarte mult in aceasta perioada.

Asigura-te ca esti la curent cu acestea in mod regulat, afla daca exista posibilitatea pentru a negocia si cauta oportunitati noi de economisire.

4. Esti constient unde se duc banii tai? Exista loc de imbunatatire?

Analizeaza costul in detaliu pentru a intelege daca exista un motiv real pentru care facturile tale sunt mai mari si incepe cu actiuni corective daca acestea se aplica.

5. Alege un sistem de monitorizare GPS pentru reducerea costurilor

Un dispozitiv de monitorizare gps auto CargoTrack foloseste componente de telecomunicatii, senzori pentru vehicule, retele wireless si tablouri de bord pentru a transmite de la distanta rapoarte in timp real.

Astfel, tu vei stii daca vreun sofer incalca regulile de circulatie sau nu este respectat timpul de lucru. Tot ce se intampla cu flota ta va putea fi inregistrat si monitorizat.

Telematica te ajuta sa colectezi date amanuntite despre comportamentul si performanta soferului, precum si feedback.

Analizand in mod regulat aceste date, poti identifica tendintele si poti lua masuri pentru a imbunatati siguranta si eficienta. De exemplu, daca obsevi ca unul dintre soferi depaseste in mod constant viteza, poti oferi instruire sau stimulente pentru a incuraja un comportament de conducere mai bun.

Daca utilizezi o aplicatie monitorizare gps auto de la CargoTrak, poti automatiza instruirea soferilor pe baza unor criterii specifice.

In plus, poti reduce consumul de combustibil si poti economisi sume mari de bani.

Recomandari

Util