Transformă-ți curtea cu aceste 5 soiuri de arbori altoiți

Cauți să adaugi în curtea ta niște copaci frumoși și unici? Luați în considerare pomii altoiți! Acești arbori sunt creați prin fuziunea a două soiuri diferite de arbori, rezultând un arbore care are cele mai bune calități ale ambelor. De la flori frumoase la fructe delicioase, copacii altoiți pot oferi numeroase beneficii spațiului dvs. exterior. În acest articol, vom explora avantajele copacilor altoiți, modul în care sunt creați și cinci soiuri care trebuie neapărat să existe în curtea dvs.

Avantajele pomilor altoiți

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale pomilor altoiți este că aceștia combină cele mai bune calități ale două tipuri diferite de arbori. Acest lucru le permite să crească și să se dezvolte într-o varietate de medii și condiții. Pomii altoiți sunt, de asemenea, mai rezistenți la boli și dăunători, ceea ce îi face o alegere ideală pentru proprietarii de case care doresc arbori cu întreținere redusă.

Un alt avantaj al pomilor altoiți este că pot produce fructe la o vârstă mai tânără decât pomii nealtoiți. Acest lucru se datorează faptului că portaltoiul utilizat în procesul de altoire este adesea ales pentru capacitatea sa de a încuraja fructificarea timpurie. În plus, pomii altoiți pot produce mai multe fructe decât omologii lor nealtoiți, deoarece au un sistem radicular mai puternic.

Pomii altoiți oferă, de asemenea, o gamă mai largă de culori, forme și dimensiuni decât pomii nealtoiți. Acest lucru înseamnă că puteți găsi copacul altoit perfect pentru a completa amenajarea și designul existent în curtea dumneavoastră.

Înțelegerea procesului de altoire

Altoirea este un proces care presupune îmbinarea a două părți diferite de plante pentru a crea o nouă plantă. În cazul pomilor altoiți, un scion (o tăietură de la un copac matur) este unit cu un portaltoi (un copac tânăr crescut din semințe).

Există mai multe metode de altoire, inclusiv altoirea în bici, altoirea în fantă și altoirea în scoarță. Indiferent de metodă, altoirea necesită îndemânare și precizie pentru a se asigura că cele două părți sunt unite cu succes.

5 soiuri de pomi fructiferi altoiți pentru curtea ta

In acest articol vorbim doar despre pomi fructiferi din România.

Arbori fructiferi – Pomii fructiferi altoiți sunt o alegere excelentă pentru proprietarii de case care doresc să se bucure de fructe proaspete din curtea lor. Unele soiuri populare includ meri, cireși, caiși, pruni și peri, care pot fi altoiți pentru a produce mai multe tipuri de fructe pe un singur copac.

Pomii de citrice, cum ar fi portocalele și lămâile, sunt, de asemenea, alegeri excelente pentru climatele calde.

  •  

De unde să cumpărați pomi altoiți

Pomii altoiți pot fi achiziționați de la majoritatea pepinierelor și centrelor de grădinărit. Este important să alegeți un vânzător de renume, care poate oferi informații despre portaltoiul și portaltoiul pomului. De asemenea, puteți cumpăra pomi altoiți online pe Jardina.eu, au recenzii bune și reputație de produse rezistente.

Concluzie

Pomii altoiți sunt un plus  de frumos pentru orice curte, pomii fructiferi aduc în plus și rod. Așa că de ce să nu vă transformați spațiul exterior cu unul dintre aceste soiuri uimitoare de arbori altoiți?

Foto: pexels.com

Recomandari

Util