Alegerea locuintei potrivite nu este o sarcina usoara

Te afli in situatia in care trebuie sa iti cauti o locuinta? Stii ca este o decizie care iti va afecta bugetul dar este mai mult decat necesara. Orice om isi doreste sa aiba locul sau si sa i-l amenajeze asa cum doreste.

Vrei sa iei o decizie inteleapta pentru ca nu vei face aceasta investitie pentru o perioada scurta de timp. Indiferent daca poti plati integral un apartament sau o casa sau trebuie sa faci un credit bancar pentru a face acest pas, noua ta locuinta va fi cuibusorul tau pentru multi ani de acum incolo. Daca esti in situatia aceasta, atunci acest articol iti poate veni in ajutor.

Noul apartament

Avand in vedere oferta pietii imobiliare din ziua de astazi, atunci cand incepi cautarile te poti simti coplesit de toate informatiile regasite. Nu este atat de greu daca primesti putin sprijin. Sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti, fara sa fi vreun expert in domeniul constructiilor.

Pretul într-adevar, reprezinta un factor decizional, dar inainte de a te uita la pret, trebuie sa si studiezi de ce dezvoltatorul unui ansamblu rezidential Bucuresti, evalueaza apartamentele la acel pret. Asa ca prima oara este bine sa pui pe hartie, exact ce iti doresti tu de la noua locuinta.

Cu siguranta, experientele anterioare, te ajuta sa determini ce criterii trebuie indeplinite de viitorul tau apartament. Dupa ce ai aceste informatii, atunci accesezi ofertele dar nu te uita doar la descrierirle facute de proprietari sau de agentii imobiliari care posteaza acele anunturi. Evident ele vor fi doar pozitive.

Cum sa te documentezi?

Daca vrei un apartament nou intr-un complex rezidential, ar trebui sa obtii mai multe informatii despre acel complex. Ai gasit anuntul, ai vazut pozele apartamentului sau apartamentelor oferite, ai citit descrierile dezvoltatorului, acum este timpul sa faci propria documentare. Nu iti va fi greu deloc. Internetul poate deveni un bun aliat in acest sens. Prima sursa de informatie va fi site-ul oficial al dezvoltatorului.

Acolo ar trebui sa vezi atat aspectul final al blocurilor si al apartamentelor cat si detalii despre cum sunt acestea construite, ce materiale s-au folosit, cum sunt efectuate instalatiile electrice, cat de eficienta este conectarea la retelele publice de utilitati etc. Daca aceste informatii nu sunt suficiente, sau vrei sa verifici veridicitatea lor, poti cauta forum-uri in care aceste subiecte sunt in continua dezbatere.

Acolo poti citi recenzii atat despre dezvoltator si seriozitatea acestuia, cat si despre calitatea locuintelor oferite de acesta. Cateodata poti fi dezamagit de rezultatele cautarilor tale, dar sunt mai mult decat importante cand la final sumele investite sunt foarte mari. 

Vizionarea

Dupa ce ai gasit cateva locuinte care s-ar potrivi cerintelor tale, este timpul sa programezi o vizionare. Nu trebuie sa te limitezi la verificarea unui singur apartament, chiar daca ti se pare ideal. Intodeauna este bine sa ai termeni de comparatie. Cam pentru orice locuinta poti gasi argumente pro si argumente contra, chiar daca indeplineste o mare parte din cerintele tale.

Asa ca vizionarea a cel putin doua sau trei apartamente este mai mult decat necesara. Intodeauna trebuie sa privesti in viitor, pentru ca viata ta se poate schimba, numarul membrilor din familie se poate schimba, iar tu nu vei cumpara de fiecare data alta casa. Nu acesta este planul tau. 

Recomandari

Util