Tratamentul fizical kinetic: ce este si cum poate ajuta

Tratamentul fizical kinetic, cunoscut si sub numele de kinetoterapie, este o forma de terapie fizica care implica exercitii si miscare pentru a ajuta la tratarea si prevenirea problemelor de sanatate. Aceasta terapie poate fi utilizata pentru o gama larga de afectiuni, cum ar fi accidente vasculare cerebrale, leziuni sportive, probleme de spate si probleme musculare si articulare.

Ce implica tratamentul fizical kinetic?

Tratamentul fizical kinetic poate implica o varietate de exercitii si miscari care au ca scop imbunatatirea fortei, flexibilitatii, echilibrului si coordonarii. Aceste exercitii pot fi personalizate in functie de nevoile si obiectivele individuale ale pacientului.

Terapeutul fizical kinetic va evalua starea de sanatate si istoricul medical al pacientului inainte de a crea un plan de tratament personalizat. Acest plan poate include exercitii pentru intarirea muschilor si articulatiilor, exercitii de stretching si flexibilitate, exercitii de echilibru si coordonare si alte tipuri de miscari care sa imbunatateasca functia generala a corpului.

Cine poate beneficia de tratamentul fizical kinetic?

Tratamentul fizical kinetic poate fi benefic pentru o gama larga de persoane, inclusiv pentru cei care sufera de urmatoarele afectiuni:

 • Accidente vasculare cerebrale si alte afectiuni neurologice
 • Leziuni sportive
 • Probleme de spate, cum ar fi hernia de disc
 • Probleme musculare si articulare, cum ar fi osteoartrita
 • Boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca
 • Diverse afectiuni care pot afecta mobilitatea, cum ar fi amputatiile si artrita

Tratamentul fizical kinetic poate fi, de asemenea, benefic pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca performanta sportiva, sa creasca forta si flexibilitatea, sau sa isi imbunatateasca postura si echilibrul.

Care sunt beneficiile tratamentului fizical kinetic?

Cu tratamentul fizical kinetic se poate oferi numeroase beneficii pentru pacienti, inclusiv:

 • Imbunatatirea functiei fizice – Exercitiile si miscarile implicate in tratamentul fizical kinetic pot ajuta la imbunatatirea fortei, flexibilitatii si echilibrului, ceea ce poate duce la o functie fizica mai buna si la imbunatatirea calitatii vietii.
 • Reducerea durerii – Tratamentul fizical kinetic poate ajuta la reducerea durerii prin intarirea muschilor si articulatiilor si prin imbunatatirea mobilitatii. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamatiei si a presiunii asupra nervilor, care pot provoca durere.
 • Cresterea flexibilitatii si a mobilitatii – Exercitiile de stretching si flexibilitate implicate in tratamentul fizical kinetic pot ajuta la cresterea flexibilitatii si mobilitatii articulatiilor, ceea ce poate duce la o mai mare libertate de miscare si reducerea riscului de leziuni.
 • Imbunatatirea sanatatii mentale – Tratamentul fizical kinetic poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea sanatatii mentale prin reducerea stresului si anxietatii si prin cresterea stimei de sine.
 • Prevenirea leziunilor – Prin intarirea muschilor si a articulatiilor si prin imbunatatirea flexibilitatii si a mobilitatii, tratamentul fizical kinetic poate ajuta la prevenirea leziunilor si la reducerea riscului de accidente.

Cum poate fi inclus tratamentul fizical kinetic in planul de tratament?

Tratamentul fizical kinetic poate fi utilizat ca terapie principala sau ca parte a unui plan de tratament mai complex. Terapeutul fizical kinetic va evalua starea de sanatate a pacientului si va crea un plan de tratament personalizat care sa includa exercitii si miscari adecvate pentru afectiunea si nevoile individuale ale pacientului.

Cum functioneaza scheletul si articulatiile?

Osul  este o parte rigida a sistemului osos al vertebratelor – inclusiv noi, oamenii. Dar cate oase are de fapt un om? Raspunsul este: 206 la adulti. La copiii mici este chiar cu 100 mai mult.

Oasele indeplinesc functii importante in organism: fac parte din sistemul musculo-scheletic. Impreuna cu muschii, tendoanele si ligamentele, ele ne permit sa ne miscam. De asemenea, protejeaza organele interne , cum ar fi inima, plamanii si creierul. De asemenea, sunt implicati in formarea sangelui si sunt cel mai mare depozit de calciu din organism.

Tipuri de oase, oase umane, functia oaselor, numarul de oase umane, cate oase are un om:

 • sari direct in videoclip
 • os uman
 • tipurile osoase

Oasele pot fi clasificate in functie de forma sau structura  . Aici faceti diferenta intre urmatoarele forme ale oaselor:

 • Oasele tubulare sau „oase lungi” (ossa longa): sunt formate din doua capete (epifize) si un ax (diafiza). Exemple sunt humerusul, ulna si radiusul, femurul si oasele degetelor.
 • Oase plate (ossa plana): Prin aceasta te referi la oase aplatizate.
 • Ele exista, de exemplu, in craniu sau in torace cu coaste si stern.
 • Oase scurte (Ossa brevia): Sunt atat de lungi cat sunt largi si de obicei cuboide sau cilindrice.
 • Aceasta include, de exemplu, oasele radacinii mainii sau.
 • Oasele sesamoide  (Ossa sesamoidea): Acestea sunt oase mici rotunde incorporate in tendoane.
 • Oasele umplute cu aer ( Ossa pneumatica ): Exista o membrana mucoasa in cavitatile lor. Aceasta include, de exemplu, osul frontal din zona craniului.
 • Oase neregulate ( ossa irregularia ): nu le puteti atribui nici unei forme osoase. Acestea includ vertebrele sau oasele maxilarului inferior.

Oase umane, oase neregulate, tipuri de oase, nume de oase, oase umane, ossa longa, ossa pneumatica, oase latine, ossa brevia.

Recomandari

Util